Ti erőltettétek volna a helyemben? Dackorszakos gyermek?
Tegnap kitaláltam, hogy csináljunk a kisfiammal /2 éves/ anya-fia programot, ugyanis a férjemnek itthon kellett dolgoznia, a célom az volt, hogy ne zavarjuk apát, valamint a kislányom születése óta /2 hónaoos/ elég kevés lehetőség van a kisfiammal kettesben lennünk.
A kislányomat megszoptattam, apára bíztam, nagyon jó gyermek, olyan eszik-alszik típus. A kisfiammal pedig elindultunk vonatozni egyet: a közelben a vasútállomás, imádja a vonatokat, gondoltam, jó program lesz. Csak hát a házból kilépve minden nagyon érdekes volt a fiamnak, nekem oedig noszogatnom kellett, hogy siessünk, különben lekéssük a vonatot, amit kinéztem. Máskor imádni szokott vonatozni, moat viszont nem akart jönni, földhöz vágta magát, ölbe akart kéredzkedni, én viszont nem akartam felvenni, máskor, ha a húga is velünk van, úgysem tudom felvenni, miközben tolom a babakocsit. Megölelgettem, elmagyaráztam, higy miért sietünk, hogy a vonaton majd tud pihenni-nézelődni, de olyan éktelen sikítást rendezett, hogy a vasútállomásig húzatta magát, őrjöngött-sikított. Többször úgy voltam, hogy hazamegyünk, de tudtam, hogyha meglátja a vonatot, minden baja elszáll. Így is lett, hirtelen abbahagyta a sírást, angyali kiskölyökké változott, és csodálatos délutánunk volt.
Ti erőltettétek volna a programot? Vagy ilyenkor a legjobb lenne azonnal hazamenni? Baromi cikinek éreztem a viselkedését, kaptam is a bíráló tekinteteket út közben, de úgy voltam vele, hogy csakazértis végigcsináljuk, nem engedek a hisztinek. Szaranyának éreztem magam, a végére a türelmem is elfogyott. Egyszer rá is kiabáltam.
Ti mit tettetek volna?
Haza biztos nem mentünk volna. Az meg a hangulatomtól/programtól függ, hogy valahogy eljutottunk volna a vasútállomásra, vagy változtattam volna és inkább kavicsokat/virágokat nézegettünk volna végén egy játszóterezéssel. De ha tényleg imádja a vonatokat, akkor valószínűbb, hogy azt csináltam volna, mint Te.
Ezért ne érezd magad szaranyának, a türelem mindenkinél elfogy előbb-utóbb ha a gyerek nagyon hisztis. A viselkedése meg - ha ciki, ha nem - normális ebben a korban.
én sem gondolkodtam volna, azon, hogy hazamennénk.
hiszen nekik érdekes még a fű a kavics is :)
a vonatot lehet átütemeztem volna
de mivel tudom, hogy lassan lehet amúgy is velük haladni pon ezért, így jóval hamarabb indultam volna el vele, ha időre kell menni
"ölbe akart kéredzkedni, én viszont nem akartam felvenni, máskor, ha a húga is velünk van, úgysem tudom felvenni"
szerintem most a gyerekednek volt igaza.
ez most róla szólt, mert jött egy betolakodó, aki elvette anyát, őt felveszed, ő babakocsiban utazhat, neki meg nem teszel eleget ha kéri :) én ebben a szituban felvettem volna, csak hogy ne legyen testvérféltékenység :)
4es vagyok. egyébként én is ezzel értek egyet, csak a körülmények miatt írtam, hogy most, ebben a szituban...
már hát azért biztos nehéz neki ez az időszak, és ilyenkor azért nagyon rámennek erre, hogy nekik is az kell amit a kicsivel is csinál anya, csak emiatt írtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!