Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bébiszitter kérdés?

Bébiszitter kérdés?

Figyelt kérdés

Üdv. Először is megkérek mindenkit, hogy ne oltson le a kérdés miatt.

20 éves vagyok és munkát akarok vállalni az egyetem mellett ( az időmbe belefér ). Több helyre is beküldtem a CV-t , köztük egy olyan családhoz is, aki bébiszittert keres. Nem gondoltam, hogy vissza fognak jelezni, mert egyrészt 20 éves vagyok, másrészt nincs tapasztalatom ilyen téren, de felhívtak és megakarnak ismerni.

Kérdés : mit várnátok el egy jelenkezőtől, aki az óvodás gyerekeitekre fog majd esetleg vigyázni ? Mi alapján döntenétek, mit vennétek figyelembe, tudva azt, hogy az illetőnek még nincs tapasztalata gyerekgondozás terén és viszonylag fiatal ?

2015. ápr. 10. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
38%

Én olyan bébiszittert vennék fel, akinek van némi fogalma arról, mit kell csinálni, ha fuldoklik a gyerek, vagy erősen vérzik. Ehhez a garancia pl. hogy van jogosítványa, hiszen ott tanultak ilyen irányú egészségügyi ismereteket. Más kérdés, hogy sokan biztosan nem emlékeznek mindenre pontosan, de az már jó jel, ha dereng neki erről ez az. Persze megkérném, hogy előtte ismételje át ezeket az ismereteket. Lehet, hogy ki is kérdezném.

Aztán, hogy ne dohányozzon. Élénkebb típus legyen, ne egy belassult vagy félénkebb valaki. Aki nem fél odahatni a gyerekre, ha valami hülyeséget készülne csinálni, vagy csak engedetlenkedni, vagy hisztizne, hogy ő most nem akar bejönni az udvarról és hasonlók.

Kb. ennyi.

2015. ápr. 10. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:
61%

Én azzal kezdeném, hogy befizetném egy csecsemő újraélesztési tanfolyamra. Itt kb 10 éves korig elmondják, hogy bármilyen baleset, betegség esetén mi a teendő (fulladás, égés, kruppos köhögés, mély vágás, stb.).

A megbízhatóságot tesztelném. A számomra legfontosabb dolgot bízom rá, maximális odafigyelést várnék el. Valamint a lakásban, az értékeim között hagyom, ezzel se éljen vissza.

Valamint azt, hogy a kéréseimet, nevelési elveimet tartsa be, ne kérdőjelezze meg.

2015. ápr. 10. 21:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznosak vagytok ! Ezekre készülni fogok.
2015. ápr. 10. 22:53
 4/5 anonim ***** válasza:
26%
A legfontosabb, hogy a beszélgetés során te is kérdezz! Tudd meg, hogy a szülők milyen mentalitás alapján nevelik a gyerekeiket, kérdezz arról, hogy a korai fejlesztés vagy a késleltetett hívei-e, a gyerekekre milyen szabályok vonatkoznak, milyen ételeket ehetnek, próbáld megismerni a gyerekek személyiségét is, róluk kérdezz sokat! A szülőket az is megfogja, ha látják, hogy nem csak megfelelni akarsz, de valóban oda is figyelsz arra, hogy mit választasz, kiket választasz, és meg akarod őket ismerni.
2015. ápr. 11. 07:22
 5/5 anonim ***** válasza:
46%
Na és ti, szülők újra tudtok éleszteni egy csecsemőt? Vagy csak a 20 éves bébiszittertől várnátok el?
2015. ápr. 11. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!