Bébiszitter kérdés?
Üdv. Először is megkérek mindenkit, hogy ne oltson le a kérdés miatt.
20 éves vagyok és munkát akarok vállalni az egyetem mellett ( az időmbe belefér ). Több helyre is beküldtem a CV-t , köztük egy olyan családhoz is, aki bébiszittert keres. Nem gondoltam, hogy vissza fognak jelezni, mert egyrészt 20 éves vagyok, másrészt nincs tapasztalatom ilyen téren, de felhívtak és megakarnak ismerni.
Kérdés : mit várnátok el egy jelenkezőtől, aki az óvodás gyerekeitekre fog majd esetleg vigyázni ? Mi alapján döntenétek, mit vennétek figyelembe, tudva azt, hogy az illetőnek még nincs tapasztalata gyerekgondozás terén és viszonylag fiatal ?
Én olyan bébiszittert vennék fel, akinek van némi fogalma arról, mit kell csinálni, ha fuldoklik a gyerek, vagy erősen vérzik. Ehhez a garancia pl. hogy van jogosítványa, hiszen ott tanultak ilyen irányú egészségügyi ismereteket. Más kérdés, hogy sokan biztosan nem emlékeznek mindenre pontosan, de az már jó jel, ha dereng neki erről ez az. Persze megkérném, hogy előtte ismételje át ezeket az ismereteket. Lehet, hogy ki is kérdezném.
Aztán, hogy ne dohányozzon. Élénkebb típus legyen, ne egy belassult vagy félénkebb valaki. Aki nem fél odahatni a gyerekre, ha valami hülyeséget készülne csinálni, vagy csak engedetlenkedni, vagy hisztizne, hogy ő most nem akar bejönni az udvarról és hasonlók.
Kb. ennyi.
Én azzal kezdeném, hogy befizetném egy csecsemő újraélesztési tanfolyamra. Itt kb 10 éves korig elmondják, hogy bármilyen baleset, betegség esetén mi a teendő (fulladás, égés, kruppos köhögés, mély vágás, stb.).
A megbízhatóságot tesztelném. A számomra legfontosabb dolgot bízom rá, maximális odafigyelést várnék el. Valamint a lakásban, az értékeim között hagyom, ezzel se éljen vissza.
Valamint azt, hogy a kéréseimet, nevelési elveimet tartsa be, ne kérdőjelezze meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!