Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon "ciki", ha én megyek...

Nagyon "ciki", ha én megyek el a fiammal locsolkodni?

Figyelt kérdés
A férjem sajnos nem szereti a húsvéti hagyományokat, így ő biztos nem fogja elvinni, de a fiam nagyon szívesen meglocsolná pár ovis társát, és szerintem is nagy élmény lenne neki. Szerintetek nagyon szokatlan lenne, ha én, az anyukája kísérném el locsolkodni?
2015. ápr. 4. 09:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mi családilag szoktunk menni, és már a gyerekkoromban is így volt. Jött az anya, apa, gyerekeke nemtől függetlenül. Szerintem semmi fura nincs ebben.
2015. ápr. 4. 11:59
 12/18 anonim ***** válasza:

Amikor anyukám kórházban volt és nem volt aki várja velem a locsolókat apukám simán elvitt magával meg a bátyámmal locsolni. Szerintem semmi égő nem volt benne, sőt örültem h én is kapok végre sok csokit:)

Amúgy esetleg nincs keresztapu vagy nagypapa vagy idősebb unokatesó aki szóba jöhetne kísérőként még?

2015. ápr. 4. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:
95%

Nézd, nekem még csak 2 éves múlt a kisfiam úgyhogy idén még annyira nem aktuális ( bár a mamákat meglocsoljuk csak még nem érti),de abban 1000%-ig biztos vagyok hogy ha jövőre a férjem nem akarja elvinni (megvan rá az esély mert "unblokk" h.lyeségnek tartja az egész locsolkodósdit), Én biztos elviszem.

Hol érdekelne mások véleménye??!!

Meg akarom mutatni/tanítani neki ezt a régi hagyományt, ami nem utolsó sorban élmény is neki, és ha ezt az apa nélkül teszem, ám legyen.

2015. ápr. 4. 13:34
 14/18 anonim ***** válasza:

Nálunk a tatával megy locsolkodni, mindketten szeretik ezt a hagyományt :-). Sokáig egyedül voltunk ezért ez így alakult ki. Mostani párom se egy nagy locsolkodó.....így marad ez a felállás, bár abban biztos vagyok ha saját fia lenne vele menne a párom locsolkodni :-)

Én se értem az apát :O

2015. ápr. 4. 14:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Régen mi faterral mentünk locsol-NI. Mi élveztük anno a húsvéti hagyományainkat. A családi helyekre természetesen együtt mentünk, aztán szétváltunk és mindegyikünk ment ki-ki a maga dolgára. A locsol-KODÓ ányok mindig szívesen fogadtak, csak sajnos, az elmúlt időben mindenkinek egyszerűbb "megszökni" a locso-LÓK elől, így egy idő után a sikerélmények helyett sikertelen kísérletezésekké váltak a húsvéti locso-LÁS-aim.

Azt vettem észre, hogy a lányok két dolgot nagyon nem szeretnek locsol-KODÁS-kor:

1. A disznó verseket.

2. Ha valaki FIÚ csak azért megy meglocsol-NI őket, hogy pénz kapjon, illetve pénzt vár el a locsol-ÁS-ért cserébe.

Ha a férjed nem szereti ápolni a húsvéti hagyományokat, szerintem nincs azzal tisztában, milyen jó buli is ez, főleg, ha a gyerekével mehet, és látja, hogy a fia örül. Vagy túl sok rossz élménye kötődik hozzá. Vagy lusta. Nem tudom. De ha te mész vele, hát én nem tudom... o.O

Inkább kérném meg erre egy jól ismert barát-apukát, esetleg a kisfiad legjobb barátjának apukáját, hogy legyen szíves megengedni, hogy a kisfiam is hadd kísérhesse el őket/menjenek el néhány előre megbeszélt helyre locsol-NI a fiadat is, ha már az apja nem képes egyszerűen a saját fia kedvére tenni, vagy csak "nem szívesen", ami már rég rossz...

2015. ápr. 4. 14:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak idén lesz a 2."locsolkodása", tavaly együtt mentünk (apa, anya, gyerek). Idén is így tervezem.mondjuk csak a nagyszülőkhöz, dédikhez járunk, jól esik nekem is beszélgetni kicsit.
2015. ápr. 4. 14:33
 17/18 anonim ***** válasza:
40%
A férjed nem lúzer, hanem önző. nálunk is van ilyen baráti körben, aztán megsértődik, amikor megszólják. ((Én nem örülnék, ha hozzánk jönnének ovistársak apukákkal, akárkivel locsolkodni. Csak nagypapa, keresztapa, legjobb barátnőm férje -mert vele imádjuk egymást :)
2015. ápr. 4. 14:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Locsol-NI!

A lányok locsol-KOD-nak, mert a fiúk őket locsol-JÁK!

2015. ápr. 4. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!