Szerintetek állatkínzás húsvétra nyuszit adni kisgyereknek?

Ha pár napra béreled és nem egy cipősdobozban tartod, akkor nem az.
Meg ha családiban laktok és nálatok marad, jó helye lesz, kap kaját, jól lesz tartva, akkor nem.
De ha ha megkapja a gyerek, és nálatok marad örökre, a gyereke nyúzza, tépi, dobálja, 3 nap alatt megunja és "be lesz rakva a sarokba" egy dobozkába, ahol a bundájára ragad a kaki, mert elfelejtitek / nem akarjátok gondozni, télen megfázik..stb stb na az igen.
Van sok helyen nyuszisimogatás Húsvétkor, inkább vidd oda, ha nem vagy biztos a dologban, h gondoskodtok róla megfelelően és nem csak húsvéti hóbort.

Én még kölcsönözni sem kölcsönöznék, az sem kellemesebb tortúra szegény nyulaknak. Sok elmebeteg szülő agyszüleménye az egész...
Én is felnőttem anélkül, hogy nyuszit bérelgettek vagy hoztak volna nekem a szüleim. Ha annyira nyuszit akarna látni, elvinném húsvét előtt állatkereskedésbe nézelődni, vagy olyan ismerőshöz, aki nyulakat tart, vagy olyanhoz, aki házikedvencként tartja. Ott a ketrec túloldaláról szemlélődik, és kész.

Igen, egyértelműen az. Én az állatsimogatót is annak tartom, halálrarémülnek a nyulak amikor 10-20 kicsi egyszerre nyomogatja őket.
Lányom kedvenc állata a nyúl, mégse veszek neki illetve simogatóba se viszem.
Amikor szeretett volna nyuszit simogatni, elvittem egy tenyészetbe, ott a tenyésztő megmutatta hogy kell megfogni a nyulat és hol szereti ha simogatják és ezek után a tenyésztő kezében maradt nyulat (megismeri a gondozóját az ő kezében nem fél) simogatta meg.
Megnéztük mi szükséges egy nyuszi tartásához és megértette hogy a mi lakásunkban ez nem lehetséges, nem érezné magát jól a nyuszi.

Nem akarok túl szentimentálisnak látszani, de ez a kép engem is megkönnyeztetett. Mert egy állat lehet akármilyen cuki, ha nincs megbecsülve, magában ő is sír, ő is depressziós lesz. Az eszetlen simogatásoknak valóban semmi értelme, mert ha tehozzád így közelítenének, te hagynád, hogy össze-vissza tapogassanak, simogassanak? Egy nyuszi is sokszor olyan mint egy gyerek. Fél. Ha otthagyják az út szélén, mert húsvét után csesznek rá, és kidobják, mert csak addig volt jó, meg addig kötötte le a gyereket, amíg az ünnep tartott?
Ha egy gyereknek különb sorsot szánsz, szánj egy húsvéti nyuszinak is!

Ha csak húsvétra kell utána meg kidobnátok, de ha nem is kidobnátok hanem elvinnem valahová pl.: menhelyre, vissza az eladóhoz, akkor is kínzás. Szegény állatnak ez rengeteg hurcibálás. Csomó új hely, ember.
De. Ha nem csak húsvétra hanem tényleg megtartsátok akkor az nagyon sok felelősség. Fél évente egy összetett 3500 ft-os oltás, nagy ketrec, de ha a ketrec nagy akkor is napi minimum 1 óra mozgás, széna,táp,stb...
Plusz egy kérdés törpenyusziról vagy rendes házinyúlról van szó?

az eszetlen simogatásról jut eszembe
a tengerimalac ismertetőjében az áll a kereskedésben, hogy "Jól tűri a simogatást"...

ebből gondolom, hogy a nyúl is max jól tűri a simogatást.
mivel eleve az állatok sem simogatják egymást, nem így nőnek fel, nem is igénylik, max tűrni képesek.
így jön ide a nyúl, sajnálom hogy itt mindent ki kell fejtenem, mert mindig van akinek nem logikus valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!