Mi a velemenyed arrol, ha egy 4 eves kisgyereknek tobb lyukas foga is van?
Unokatesom megharagudott ram. Osszejott a rokonsag es elmeselte,hogy a kislanyanak tobb foga is lyukas mar es nem tudja mitevo legyen. En azt tanacsoltam,hogy hagyja el a cukros teat (ejjel-nappal csak azt iszik a kislany) es mossa o a fogat ne a gyerek.Mert unokatesom szerint a gyereknek maganak kell mosnia a fogat.
Most utal,mert szerinte elitelem,de ez nem igaz. O kerdezte mit tehetne en meg csak segiteni akartam.
Egyidosek a gyerekeink (illetve neki van meg egy kisebb is), az enyemnek nincs lyukas foga,de szerintem ebben a korban ez a normalis. Anyukam szerint kerjek tole bocsanatot,szerintem nem jogos.
Ti mit gondoltok?
nehogy már még te kérj bocsánatot.
te csináld továbbra is úgy,ahogy eddig.ők meg majd rohangáljanak fogorvoshoz később.
szerintem azzal semmi gond nincs,amit mondtál,emiatt én pl. nem sértődtem volna meg...VISZONT:
Az én lányomnak is van egy lyukas foga,igaz ő iszik szörpöt,de a fogak romlása nála már a "csak vizes "korszakban kezdődött,nem volt még egy éves sem,mikor már gondjaink voltak..(12 foga volt akkor)Feketére színeződtek a fogai(ekkor még se csoki,se szörp,se semmi cukros,csak anyatej,ami ugyan szintén cukros,de azért na...)Fogorvos egyfajta lerakódásnak nevezte,és előre vetítette,hogy valószínűleg könnyebben romlanak majd emiatt a fogai,mivel ezekben szépen megtelepszenek a bacik..Szóval én "sikerélménynek" élem meg,hogy egy lyukas foga van csak...sztorimat csak azért írtam le,hogy nem tudhatod mi is állhat a dolog hátterében..
Persze lehet,hogy genetikus vagy ilyesmi,de ugy gondolom,hogy a cukros tea elhagyasa elonyere valna.Plusz en mosnam a fogat is.Szerintem egy 4 eves nem tudja megfeleloen tisztitani a fogait.
Az biztos,hogy hiaba kerdez megegyszer valamit en nem mondok semmit.
szerintem nagyon is jó tanácsot adtál neki, amúgy van kimondottan ellenőrző tabletta, amit el kell rágcsálnia és akkor láthatóvá válik hol van kevésbé tisztítva és arra fel kell hívni a kicsi figyelmét, de én sián mosnám inkább a gyereknek, őt is hagynám persze, de nem hagynám rá egyedül.
plusz, lehet kalciuhiány is áll a háttérben.
nem is értem miért vette az önérzetére a dolgot én mindig örülök a tanácsnak, ha kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!