Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a velemenyed arrol, ha egy...

Mi a velemenyed arrol, ha egy 4 eves kisgyereknek tobb lyukas foga is van?

Figyelt kérdés

Unokatesom megharagudott ram. Osszejott a rokonsag es elmeselte,hogy a kislanyanak tobb foga is lyukas mar es nem tudja mitevo legyen. En azt tanacsoltam,hogy hagyja el a cukros teat (ejjel-nappal csak azt iszik a kislany) es mossa o a fogat ne a gyerek.Mert unokatesom szerint a gyereknek maganak kell mosnia a fogat.

Most utal,mert szerinte elitelem,de ez nem igaz. O kerdezte mit tehetne en meg csak segiteni akartam.

Egyidosek a gyerekeink (illetve neki van meg egy kisebb is), az enyemnek nincs lyukas foga,de szerintem ebben a korban ez a normalis. Anyukam szerint kerjek tole bocsanatot,szerintem nem jogos.

Ti mit gondoltok?

2015. márc. 12. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
semmit. A húgom fia sosem kapott cukros teát, ellenben zománchibásak a fogai, valószínűleg genetikai károsodás miatt. Csapvízen élve is tönkrementek...
2015. márc. 12. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:

nehogy már még te kérj bocsánatot.

te csináld továbbra is úgy,ahogy eddig.ők meg majd rohangáljanak fogorvoshoz később.

2015. márc. 12. 21:00
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem azzal semmi gond nincs,amit mondtál,emiatt én pl. nem sértődtem volna meg...VISZONT:

Az én lányomnak is van egy lyukas foga,igaz ő iszik szörpöt,de a fogak romlása nála már a "csak vizes "korszakban kezdődött,nem volt még egy éves sem,mikor már gondjaink voltak..(12 foga volt akkor)Feketére színeződtek a fogai(ekkor még se csoki,se szörp,se semmi cukros,csak anyatej,ami ugyan szintén cukros,de azért na...)Fogorvos egyfajta lerakódásnak nevezte,és előre vetítette,hogy valószínűleg könnyebben romlanak majd emiatt a fogai,mivel ezekben szépen megtelepszenek a bacik..Szóval én "sikerélménynek" élem meg,hogy egy lyukas foga van csak...sztorimat csak azért írtam le,hogy nem tudhatod mi is állhat a dolog hátterében..

2015. márc. 12. 21:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Persze lehet,hogy genetikus vagy ilyesmi,de ugy gondolom,hogy a cukros tea elhagyasa elonyere valna.Plusz en mosnam a fogat is.Szerintem egy 4 eves nem tudja megfeleloen tisztitani a fogait.

Az biztos,hogy hiaba kerdez megegyszer valamit en nem mondok semmit.

2015. márc. 12. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:

szerintem nagyon is jó tanácsot adtál neki, amúgy van kimondottan ellenőrző tabletta, amit el kell rágcsálnia és akkor láthatóvá válik hol van kevésbé tisztítva és arra fel kell hívni a kicsi figyelmét, de én sián mosnám inkább a gyereknek, őt is hagynám persze, de nem hagynám rá egyedül.

plusz, lehet kalciuhiány is áll a háttérben.

nem is értem miért vette az önérzetére a dolgot én mindig örülök a tanácsnak, ha kértem.

2015. márc. 12. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!