Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák ti hogy bírjátok?

Anyukák ti hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
Olyanokhoz szól a kérdésem akiknek 3 gyerekük van,vagy mondjuk 2 és a 3-dik a hasban.Nekem van egy 6 éves fiam meg egy 2,5 éves kislányom és a 3-dik 10 hetes pocaklakó.Nagyon vártuk már a 3-dikat mert nagyon szeretjük a gyerekeket,de néha nagyon besokallok tőlük.A mai nap is egy ilyen,már rég volt ilyen napom de ma még az is megfordult a fejemben hogy kiugrok az erkélyről,csak már hagyjanak egy kicsit.Ma csak fél napos volt az ovi a fiamnak,holnaptól meg tavaszi szünet:(Már előre félek,mert együtt nagyon rosszak,képtelenek eljátszani hiába a sok játék,semmi se köti le őket,csak a rumlit csinálják folyamatosan,meg állandóan a seggembe lógnak,szófogadatlanok (főleg a kislány),egy perc nyugalmam nincs tőlük:(Párom is sokat dolgozik,ezen a héten is végig délutános.Kint is rossz idő van lehet,így marad a bent lét,úgy érzem kivagyok merülve.A ti gyerekeitek eljátszanak maguknak?És szerintetek a sok idegességtől elmehet a babám?Remélem a holnapi nap jobb lesz...
2015. ápr. 1. 19:17
 1/4 anonim ***** válasza:

bocsi de a hormonoktól túl hisztized a helyzetet,

magnézium, citromfű tea segithet

2015. ápr. 1. 22:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Ördögrossz 1 éves mellett lettem terhes. Azt hittem néha, hogy elfogok vetélni, annyira kihozott a sodromból a fiam. Abban az időszakban sokat kiabáltam vele, sőt, üvöltöttem mint egy őrült, túléltük mind a 3-an.

Nekem 2 gyerekem van (tudom hogy a 3 gyerekesek véleménye érdekelne), nehéz, 1.5 év a korkülönbség. Én szigorú vagyok a naggyal, ha annyira nem fogad szót akkor ráütök a fenekére. Utána 3 hétig normális.

Ha ennyire "neveletlenek" a gyerekeid, kezdj el te is beszigorítani, még ha nem is a stílusod.

Minden jót.

2015. ápr. 2. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:

A magnézium tényleg csodát tesz.:) Nekem úgy mondta a doki, hogy napi 3x2 is mehet a magnesi citricii-ből. Nekem 4 és 2 évesem van és egy 4 hónapos picim. A leghajszoltabb terhesség volt, sokszor éreztem hogy görcsölök is. Ehhez képest még túl is hordtam, a pici lányom pedig maga a csoda, nyugodt, tündérbaba. A nagyok persze most is kitesznek magukért sokszor, és ha együtt vannak ők sem játszanak el szépen, vagy ha igen, akkor TÚL jól játszanak és őrjöngés lesz a vége, szétkapják az egész házat. Hát kemény időszak ez, nagyon kicsik még. A legnehezebb, de talán még mindig a leghatékonyabb, ha meg tudod őrizni a hidegvéredet (magnézium erre tényleg jó), ne érezzék, hogy jól kihoztak a sodrodból, mert annál nagyobb a móka. A másik ami nálunk talán, talán kezd beválni: a napirend. Amiben helye van a közös házimunkának, a fix étkezéseknek (nálunk már szinte 5 percenként nyígtak felváltva valamiért, állandóan jöttem-mentem a konyhába, majd mosogattam utána), és helye van utána a közös játéknak is, amikor leülök melléjük és csak az övék vagyok. Utána ismét egy kis munka (ebédre készülés, teregetés, stb.). Az nálunk sosem működött, hogy én szépen rendet rakok, mosok egyet és felkészítem gyorsan az ebédet, addig ti játszatok a szobátokban. De mondjuk: készítsük be együtt a mosást, utána én felkészítem az ebédet, addig ti rajzolhattok a konyhaasztalon (van egy kis kreatív dobozuk), vagy segíthettek ezt-azt pucolni is, ha akartok. Tehát konkrét alternatívát ajánlok. Van hogy egyikhez sincs kedvük, de ez sem baj, mert ez azt jelenti, hogy valami konkrét játék csábítja be őket a szobájukba és eljátszanak vele.

Nem mondom, hogy könnyű végigvinni így egy napot, a kis 4 hónapos mellett semmiképpen sem, de gondolom neked sem lehet könnyű a kezdeti terhességi tünetek mellett, amikor egyébként is alig állsz a lábadon, szeretnél egy kis nyugit.

2015. ápr. 2. 22:01
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)Szedek magnéziumot is kb. 1 hónapja,direkt azért vettem hátha ettől majd nyugodtabb leszek és nem idegeskedek annyit de nem érzem a hatását.Lehet hogy csak velem van a baj,pont hogy túl szigorú vagyok vagy nemtudom,fenekükre is kapnak főleg a kislány mert most éli a hiszti korszakát is,de annál jobban csinálják,valahogy nem tartanak tőlem.De a tegnapi meg a mai nap is már jobb volt:)Csak már jöhetne a jó idő mert kikészít ez a bent lét.köszönöm még 1x a válaszokat:)
2015. ápr. 3. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!