Vasárnapi anyuka, munka, lelkiismeret. Ti hogy birkóztatok meg ezzel? Mi lenne a helyesebb döntés?
gyerekeim oviba, böcsibe járnak, most kezdek el dolgozni. A munka nagyon jó, és a jövőnk, az anyagiak szempontjából a lehető legjobb. Eddig csak éppenhogy volt pénzünk arra, amire szükség volt, ezzel viszont tudunk megtakarítani, idővel saját házat venni, és tudunk félre tenni pénzt.
Reggel tudom a gyerekeket oviba vinni, de este csak fél hétre érek haza. Hétvégéim szabadok, és van segítségem a gyerekek körül.
Csak így hétköznap szinte teljesen kiesek a gyerekek életéből. Nem tudok értük menni soha, és amikor betegek leszek, nem lehetek otthon velük.
Nem tudom, mi lenne a helyes. Vállalhattam volna a városunkban munkát, rugalmasabb munkaidővel, viszont kevesebb pénzért. Úgy anyagilag nem lenne megoldva az életünk, viszont a gyerekekre több időm lenne.
Szerintetek mi a helyes? Ti mi alapján döntöttetek, amikor visszamentetek dolgozni?
Nyilván értékesebb a gyerekekkel töltött idő, de ezzel a munkával viszont normálisan kijövünk anyagilag. (nem gazdagon, hanem tényleg normálisnak mondhatóan.)
Kedves kérdező!
Az én helyzetem tán még rosszabb. Reggel nem tudom iskolába (se bölcsibe, se oviba előtte) vinni a kisfiamat. Délután nem tudok érte menni a napközibe. Ha beteg nem tudok vele otthon lenni....
a hétvégék nekem is szabadok.
De muszáj a vidéki munkahely, mert kell a pénz. Sajnos e nélkül nem tudunk boldogulni. Ilyen lett a világ..... a pénz beszél.
Egyre nehezebben bírom, és szeretnék váltani! de tudom, hogy akkor csak időből tudnék a fiamnak többet adni...anyagiakból nem. Gondolnom kell a jövőjére, az iskoláztatására is.
Nehéz helyzet az biztos, kedves kérdező!
Nem is tudom mi a helyes döntés. Lehet, hogy amit most helyesnek tartunk pár év múlva már nem fogjuk annak.
14 éve dolgozom a munka helyemen.... akkor még kósza gondolata se volt a gyereknek....
Remélem sikerül jól döntened!
és ne haragudj, hogy érdemi választ nem tudtam adni a kérdésedre!
sok sikert!
Nyugi jól döntöttél! Bármennyire is nehéz lesz elején. Ha lehet a gyerekeknek azért legyen meg a napi rutin és a napi állandóság, és ha este hazaérsz, ne állj neki pakolni csak öleld át őket.
És miért döntöttél jól?Persze a gyerekkel töltött idő a legértékesebb, de ha te közben gyomorideggel azon agyalsz hogy hogy fizeted be a számlákat és mindenre nemet kell mondanod a gyereknek, akkor az már szerintem nem olyan értékes.
Arra viszont figyelj, hogy a hétvégék ne menjenek el mindig főzéssel, mosással stb.
Az elso gyerek után én is így éreztem, amikor vissza jottem dolgozni. Sjnos kellett a pénz. O csak 7 hónapos volt. A férjemmel meg tudtuk oldani az egészet.
Most a második gyerek után már konnyebb volt, nem volt lelkiismeret furdalásom sem. A nagy oviban van 4-ig. En viszem és hozom, 4-ig folgozok. A kicsi a férjemmel van otthon. O is megszokta a helyzetet.
Azért annyira nem sok a pénz, hogy takarítóra fussa, de pont arra gondoltam, hogy időnként legalább a főzés idejét lespórolhatom.
Köszönöm, hogy bíztattok!
Azt hittem, hogy olyan válaszok jönnek majd, hogy inkább válasszam a rugalmasabb munkát.
Egy régebbi kérdésnél olvastam, hogy azt tanácsolták az anyukának, hogy fogja fel vagányan az egészet. Elhatároztam, hogy valahogy így akarom felfogni. :)
A másik pedig, hogy tényleg kevesebbet leszek velük, de azt sokkal tartalmasabban fogom csinálni. Végülis eddig együtt voltunk, de én csináltam a házimunkát, ők meg játszottak. Mostantól többet játszok majd velük.
Mégegyszer köszi a biztatást, nagyon sokat számít most nekem! :)
kedves kérdező válaszd azt ami nektek jobb most ,ha több pénz kell akkor váaszd azt a munkát. mind kettőnek van előnye és hátránya ,te tudod most mi a jobb nektek .
viszont azal most számolhatsz hogy hétvégén kell főznőd ,és rendett raknod + gyerekel foglalkozni.
régen is tönkrementek a családok a munka miatt, ez nem mai probléma. Egy jobbágynál vagy cselédnél sokkal jobb dolgunk van még így is...
Hát nem tudom. De ha például arra gondolok, hogy most nekünk nagyon kevés pénzünk van, mindkettőnk szülei pedig nagyon sokat segítettek nekünk. Nyilván nem úgy, hogy családi házat ajándékoznak nekünk, hanem úgy, hogy ha kell valamire pénz, akkor szívesen adnak. Én is szeretnék majd segíteni a gyerekeimnek anyagilag is, amikor elindulnak az önálló életbe, ahhoz viszont most kell dolgozni, nem? Nem akkor az utosló pillanatban segélyekért szaladgálni.
Egyik felem ezt mondja, másik felem meg nem tudja, hogy mi lenne jobb... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!