Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beteg gyerekek a játszótéren?

Beteg gyerekek a játszótéren?

Figyelt kérdés
Nálatok is tömegesen előfordul? Tele van a játszótér nálunk köhögős, sárga takonyfolyós gyerekkel. Miért viszik le a szülők a többi gyerek közé? Nem értem.

2015. márc. 17. 05:40
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
0%
Rotát bárhol elkaphatja, nem kell ahhoz játszótérre menni. Ezt még a gyerekorvos mondta, aki egyébként aztán be is oltotta ellene. A strandon nem féltitek a mindenféle, akár gombás fertőzésektől a gyerekeket? Gondoltatok már rá, hányan mennek így strandra, gyerekmedencébe? Én már belegondoltam. A HPV-t rengetegen hordozzák tudtukon kívül. Futószemölcs ismerős? Emellett egy nátha az semmi, tüdőgyulladása sem attól lesz a gyereknek. Csak a nátha az látszik... Emberek vagyunk, figyeljünk egymásra, de a kérdés kiverte nálam a biztosítékot.
2015. márc. 27. 22:10
 32/51 anonim ***** válasza:
61%

29es... én szégyellem magam helyetted is! ilyen felfogással csoda, hogy ennyi beteg gyerek van a váróban!

és tudod mi a szomorú? hogy a te gyereked lenyálazza röhögés közben a hintát, aztán meg a fél éves baba nyalja le a bacit vagy egy olyan kisgyerek aki immunhiányos és miatt még "jó kis" szövődményesen jön ki rajta, esetleg tüdőgyulladása lesz... hát tudod, nagyon remélem, hogy ne a közelünkben laksz!!!

2015. márc. 27. 22:11
 33/51 anonim ***** válasza:
30%
32. Te szállhatnál inkább magadba a stílusod miatt.
2015. márc. 27. 22:12
 34/51 anonim ***** válasza:
0%
Nem fogok leállni feleslegesen vitatkozni. Ha nem írnátok, el sem hinném, hogy gyereketek van. Egy gyerek ahogy mobil lesz, végignyalja az egész környezetét, ahol megfordul. Nem a játszótéren lesz beteg, hanem bárhol az lehet, ahová viszik, ahol előtte egy felnőtt köhögött, a piacos lépcsőkorláttól, a hivatalokban széktől, asztaltól, bárki piszkos kezétől, a kutyagumis cipőtalptól, az egész világtól, még a mérgező hóvirág virágjától is. Mi emberek főleg mi egymástól leszünk betegek, de erre nem egy burokba zárás a megoldás. Én az enyémet beoltattam az ő és mások védelmére is (megelőzés). Nagyon hatásvadász volt az immunhiányos gyerek említése, csak tudod egy ilyen szülő az teljesen tisztában van vele, hogy a játszótér az nem veszélyesebb a gyereke számára mint mondjuk egy zsúfolt buszon utazni vagy egy kasszánál sorban állni, ami az élet természetes velejárója. Részemről befejeztem. Egyébként a gyerekem eddig csak kétszer volt beteg (mindkétszer meghűléses, taknyos!), mindkét alkalommal két napig lázzal, eszembe nem jutott volna más gyereket hibáztatni érte, sokat járunk közösségbe. Úgyhogy utolsó az én gyerekemnek csak örülhetnél.
2015. márc. 27. 22:26
 35/51 anonim ***** válasza:
19%

32: Fél éves baba ugyan mit keresne hintában/-nál? Játszótérre másfél év alatt nem igazán érdemes vinni a gyereket, mert nem tud mit kezdeni a játékokkal, de az idősebb, mozgékonyabb gyerekek fel tudják rúgni.

Szerintem lehetetlen betegségektől elzárni a gyereket. Mi van, ha az apa kollégája beteg? Eltöltenek egy légtérben 8 órát, az apa hazamegy vírushordozóként, ad két puszit a gyereknek és ugyanúgy meg van fertőzve.

Amikor terhes voltam (és gondolom emiatt gyengült átmenetileg az immunrendszerem), nagyon faca kis betegségeket kaptam a férjemtől. Volt 35 hetesen napokig tartó sugárban hányás, meg kitenyésztett MRSA (szuperbaktérium), ami miatt még a járványügy is név szerint ismert, a szülészetet meg pánikszerűen fertőtlenítették utánam. Kíváncsiságból kértünk a férjemre is tenyésztést és neki az orrában találták meg, tehát tényleg ő volt a hordozó.

Szóval az egy háztartásban élő családtag mondhatni veszélyesebb potenciális fertőzőforrás.

2015. márc. 28. 08:02
 36/51 anonim ***** válasza:
62%
35-ös elég rossz az apa beteg kollégéja. Az a kolléga ugyanúgy nem mehetne betegen dolgozni, mint ahogy fertőző beteg sem szállhat fel tömegközlekedési eszközre, (még ha egyesek szerint az egészségesnek kellene leszállni, ha ez nem tetszik neki) és mint ahogy beteg gyereket sem lehet játszótérre vinni.
2015. márc. 28. 08:10
 37/51 anonim ***** válasza:
24%
Én voltam a tömegközlekedéses anyuka, és tisztázzunk valamit. Egyszerű köhögős takonykórral jártunk be a dokihoz naponta arcüreg átmosásra, nem ebolás volt a gyerek. Valahogy oda kellett jutnunk. És pusztán azon akadtam ki, hogy milyen hangnemben teremtett le a másik anyuka, aki jegyzem meg, a szemben ülő, szintén szintén folyton orrot fújó pasiba nem mert belekötni. Az ilyen túlérzékeny anyákra értettem, ha ennyire aggódik, talán menjen gyalog, és ne üljön metróra a gyerekével, mert ott bizony akad ez-az. És továbbra is fenntartom, hogy tutira nem rángatnám gyalog kilométereket a taknyos gyerekemet az ilyen paramamik miatt.
2015. márc. 28. 09:35
 38/51 anonim ***** válasza:
32%

Még valami...

Mielőtt olyat írsz, hogy apa kollégájának otthon kellene maradni, szállj le földre, és nézz egy kicsit körül. Amíg nem vagy igazán dögrováson, nincs az a munkahely, ami eltűrné, hogy betegácsiba menj, legalábbis nem sok. Annak a világnak már sajnos vége.

Maradj otthon egy szezonban 3x taknyosan, nehogy a kollégád hazavigye a bacit, és már keresheted is az új melót.

2015. márc. 28. 09:39
 39/51 anonim ***** válasza:
32%
Majd az összes ilyen vágyott állapot egy messzi jövőben teljesül. Míg a betegen munkába járó kollégát, a beteg gyereket oviba vivő anyukát a kirúgás fenyegeti, úgyis marad ez a rendszer. Lehet háborogni, attól ez a jelenlegi helyzet. Tessék erősíteni a gyerek immunrendszerét és remélni a legjobbakat.
2015. márc. 28. 09:41
 40/51 anonim ***** válasza:

Továbbmegyek, még az óvó nénik is bemennek betegen, mert muszáj nekik.

Most februárban tele volt az óvoda taknyos gyerekekkel és taknyos óvó nénikkel.

2015. márc. 28. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!