Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beteg gyerekek a játszótéren?

Beteg gyerekek a játszótéren?

Figyelt kérdés
Nálatok is tömegesen előfordul? Tele van a játszótér nálunk köhögős, sárga takonyfolyós gyerekkel. Miért viszik le a szülők a többi gyerek közé? Nem értem.

2015. márc. 17. 05:40
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
Utolsó! Ez nagyon fura! És nem szól rá senki? Mondjuk a játszóház vezetője? A szégyentelen. Vagy lehet, hogy nem jön rá magától, hogy ez nem illik? Valakinek figyelmeztetnie kéne.
2015. márc. 17. 09:29
 12/51 anonim ***** válasza:

Nem, nem szólt rá senki. Se a program vezetője, se a hely alkalmazottja, se a többi anyuka. Mondjuk a többi anyuka ne is szóljon, mert nem ő az egyetlen, aki betegen is elhozta a gyereket, csak a többiek nem járnak még oviba.

Nekem először fel se tűnt a dolog, mert járt rendszeresen a kicsivel, akivel még akkor otthon volt és néha hozta a nagyot, aki ovis. Én naivan gondoltam, hogy valami ovis szünet van, aztán egy idő után rájöttem, hogy nem. Később, amikor a kicsi is bölcsis lett, akkor volt, hogy mindkettőt betegen hozta. Én hülye meg vártam, hogy a szervezők szóljanak már rá. (Ez egy kis közösség, mindig ugyanazok járnak, beszélgetünk egymással, tehát a szervezőknek is egyértelmű volt a helyzet.) Mindig terveztem, hogy mostmár intézek valamit, de addig tököltem, hogy már tárgytalan, mert már sem ők, sem mi nem járunk. Vagy ki tudja, lehet hogy ők mennek, amikor táppénzen van velük, csak én már nem látom.

2015. márc. 17. 09:44
 13/51 anonim ***** válasza:
41%

Attól függ mennyire súlyos a betegség.

A lányom 10 hónapos, épp náthás. Ma amúgy is látta orvos, mondta, hogy azon kívül, hogy folyik az orra, semmi baja.

Csak orrfolyás engem nem zavarna. Előbb-utóbb találkoznia kell kórokozókkal, nem tarthatom búra alatt. Minél hamarabb átesik ezeken, annál gyorsabban ráérez a ritmusra az immunrendszere.

Lázas gyerekkel meg szerintem nem mennek közösségbe, akkor a gyerek sincs olyan állapotban.

2015. márc. 17. 10:08
 14/51 anonim ***** válasza:
75%

13. Véletlen hasznosnak ítéltem a válaszod, bocs, épp lepontozni akartam.

Amíg egy gyerekem volt, engem se érdekelt nagyon a nátha. Kb fél évente egyszer volt taknyos, nem rázott meg. De akkor se jártam vele közösségbe addig. Most van két gyerekem, legutóbb 3 hétig voltunk hárman felváltva betegek. És igen, lila lett a fejem, amikor a bölcsiseknek való programon megjelent a nagytesó, h épp beteg, azért ér rá délelőtt. Nem tőle, de csak sikerült megint összeszedniük valamit, egy, azaz egy hétig volt nyugalom itthon, most kezdjük előlről az orrszívást.

2015. márc. 17. 10:26
 15/51 A kérdező kommentje:
Szerintem nem elfogadható magyarázat az "úgyis találkozik kórokozókkal", meg az "erősödik az immunrendszere". Direkt, nemtörődömségből kitenni más gyerekét betegségeknek masszívan görénység! Bele se gondolnak, hogy vannak esetleg alapbetegséggel rendelkező gyerekek, de van, hogy csak simán nem bírja a gyerek az orrszívást, vagy amúgy is rossz alvó, és az egyébként is határon lavírozó szülőnek pont nem hiányzik még egy betegség is.
2015. márc. 17. 10:53
 16/51 anonim ***** válasza:
81%

Én nem viszem játszótérre taknyosan a gyereket. Főleg, mert a homokozót soha nem kerüli ki, és még jobban megfázna a nedves, hideg homokban fetrengve (egy tüdőgyulladás meg kinek hiányzik).

Viszont sajnos a bölcsibe is sok olyan gyereket hoznak be, aki nem lázas, csupán patakokban folyik a sárgászöld takony az orrából...na, emiatt volt párszor már, hogy reggel bevittem a lányom egészségesen, és délutánra már neki is folyt az orra.Másnap meg már a dokihoz mentünk, mert be is lázasodott.

2015. márc. 17. 10:59
 17/51 anonim ***** válasza:
82%

Természetesen nem viszem a játszótérre a gyerekemet, ha beteg! A beteg gyereknek ágyban van a helye, friss levegőt meg lehet oldani úgy is hogy az ember kinyitja az ablakot és jól betakarja a gyereket. vagy egy rövid séta, bicajozás még belefér a környéken.

Mi még sószobába szoktunk járni olyankor, ha náthás, ott csak mi ketten vagyunk 45 percig , kimozdultunk és jót is tesz neki.

2015. márc. 17. 11:52
 18/51 anonim ***** válasza:
81%

nekem se jut eszembe játszótérre vinni betegen a gyerekemet. 2 okból, egyik, hogy nem szeretnék megfertőzni mást (sajnos itt is sokan írják, hogy sz&rnak másikra), másik, hogy mikor beteg, taknyos, köhög, stb. akkor le van gyengülve az immunrendszere, simán felülfertőződik egy pici vírustól és már ott is lenne a fül/arc/ tüdőgyulladás.

ennek nem teszem ki a gyereket, szerencsére van kertünk, oda megyünk ki ha beteg, régebben mikor panelban laktunk akkor meg csak sétáltunk, de olyan helyre ahol gyerekek vagy terhesek vannak nem megyünk (pl. könyvtárba se...)

jómúltkor egy kisfiúval játszott a fiam, így elkezdtünk beszélgetni az anyukával. mondta nevetve, hogy pelenkát adott a 4 évesére míg lejöttek a játszótérre, mert 3 napja fosik! nagyon kiakadtam, egyből fogtam a gyereket és eljöttünk. értitek, az egészségest hozom el a játszótérről nehogy rotás legyen!

2015. márc. 17. 12:44
 19/51 anonim ***** válasza:
81%
Soha nem viszem a beteg gyerekeimet közösségbe, még szabad levegőn sem engedem közel őket másik kisgyerekhez.
2015. márc. 17. 12:56
 20/51 anonim ***** válasza:
Nekem most pl. A kicsi beteg, de ugyan úgy beviszed az oviba, ha viszem hozom a nagyot. Nem tudom hová rakni.
2015. márc. 17. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!