Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beteg gyerekek a játszótéren?

Beteg gyerekek a játszótéren?

Figyelt kérdés
Nálatok is tömegesen előfordul? Tele van a játszótér nálunk köhögős, sárga takonyfolyós gyerekkel. Miért viszik le a szülők a többi gyerek közé? Nem értem.

2015. márc. 17. 05:40
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
46%
Soha nem viszem betegen semmilyen közösségbe, utcára sem. Búra alatt nevelem.
2015. márc. 17. 18:47
 22/51 anonim ***** válasza:
33%
Az én kisfiam egyfolytában taknyos sajnos...hajlamos mindent elkapni, közösségbe jár, kivédhetetlen...ezen kívűl semmi baja. Szidhatnám én a többi anyukát is, hogy biztos valamelyik gyerekétől kapta el, de nem teszem már, illetve tettem régebben de ezen én már rég túl vagyok...Kapaszkodj meg, én leviszem a játszótérre így is a gyereket. Tesóját is vinnem kell, mégis, akkor vele mit csináljak? Én is úgy gondolkoztam, ahogy Te, de már megváltozott az álláspontom. Ha a játszótéren vagyunk, megpróbálok ügyelni arra, hogy ne érintkezzen a többi gyerkőccel. Ennyi. Közösségbe jár már a gyermeked?
2015. márc. 18. 09:58
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha épp láz nélküli a gyerek, akkor is fertőzhet. Na meg influenza is van láz nélkül. Én nem értem ezt az elgondolást, hogy ha épp nem lázas akkor már nem is beteg.
2015. márc. 20. 09:01
 24/51 anonim ***** válasza:
78%
Ilyen válaszokat olvasva még csodálkozunk hogy taknyos gyereket bevisznek az oviba/játszóházba? Hát persze, mindenhova viszik, a másik gyereke meg le van tojva...tök evidens! Nem mondom hogy ne érje levegő szerencsétlent, de nekem nyilvánvaló hogy más gyerekek közé nem viszem! A játszótéren/játszóházon kívül is van élet...nem csak oda lehet programot szervezni.
2015. márc. 20. 11:57
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért a játszótér/játszóház ne legyen már összekeverve az ovival, ahol mégiscsak kényszerből viszik a szülők a gyereket be.
2015. márc. 20. 12:06
 26/51 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem összekeverendő...ha oviba viszik a beteg gyereket az még rosszabb! Kényszerből! Így több anyukának kell otthon maradni a megbetegedett gyerek miatt, kényszerből! De nyilván az én felfogásommal van a probléma!
2015. márc. 20. 14:12
 27/51 anonim ***** válasza:
76%

Az hogy nem tudja hová rakni, és beviszi az egészségesek közé a beteg gyereket, nem csupán a többi gyereket teszi ki vírusoknak, hanem elkapja otthon a szülő, betegállományba megy (gyerekkel vagy magával), nem elég hogy kevesebb bért kap, gyógyszerekre is kell költeni (1500 ft-nál kezdődnek), a másik gyerekről nem is beszélve hogy egy hétig náthás, netán lázas lesz.

Én sem tudom elfogadni tehát hogy nemtudomhovátegyem.

2015. márc. 20. 15:30
 28/51 anonim ***** válasza:
49%

Amíg városban éltünk nem vittem betegen a gyerekeket játszótérre. Inkább sétáltunk a közeli nagy parkban levegőztetés gyanánt.

De érzek néha ebben a dologban némi túlzott parát is. Nem egyszer megtörtént az, hogy a metrón szó szerint leugatott egy-egy anyuka, hogy hogy merek felszállni a köhögő, taknyos gyerekkel?!

Napi szinten jártuk a dokihoz kezelésre. Hát úgy voltam vele, csak felszállunk a metróra, ha már kocsim nincs, rohadt messze van gyalog, taxira meg nem futja minden nap. Ha annyira fél a fertőzéstől, sétáljon ő az egészséges gyerekével, én a beteget inkább nem cibálom gyalog.

2015. márc. 27. 19:43
 29/51 anonim ***** válasza:
28%
Játszótérre viszem, oviba, gyerekszínházba, játszóházba, vendégségbe, fürdőbe stb. nem. Ha olyan beteg a gyerekem, hogy ki sem akar menni vagy én gondolom, hogy nem tenne jót neki, akkor nem viszem ki. Viszont ha ki akar menni a játszótérre, akkor elviszem, mert pszichésen is jót tesz neki, hogy a többi gyerek között van, arról nem is beszélve, hogy éppolyan elevenen és örömmel játszik (ha nem jobban), mint szokott. Én egyébként kiskora óta szappanos vízzel felszerelkezve megyek játszótérre, tehát mosom a kezét a játszótér után vagy ha kell közben is (mert a gyerekek össze-vissza fogdosnak mindent, nemde..). A galambok, macskák ürüléke, az üvegszilánkok, ételmaradványok stb. miatt aggódok, nem a beteg gyerekek miatt. Azoknak is joguk van játszani és nem gondolom, hogy a szabad levegőn elkapna bármit is, ha tisztán tartom a kezét. Ha pedig mégis, annak annyi esélye van, mint bárhol máshol az utcán. A kicsik csúsznak-másznak, akárhová viszik őket, összeszedhetnek bárhol bármit. Ennyi erővel akkor tényleg ne vigyem sehová. Nyilván ha látom a beteg tüsszögős, köhögős gyereket, akkor figyelek a távolságra a gyerekem között és közte. De nem lenne szívem egy gyereket megbélyegezni vagy megfosztani a játék élményétől csak azért, mert beteg. Ja és ha a beteg gyerek nem mehet, akkor gondolom a beteg szülő sem, meg azok az emberek sem (nyugdíjasok, szerelmespárok stb), akik a játszóterek padjain olvasnak újságot, eszik a szendvicsüket vagy azok a fiatalok, akik lábukat a padra lábbal ülnek fel...ha betegek... vagy mondjuk azok a gyerekek, akik nincsenek beoltva bárányhimlő ellen...A játszótér egész egyszerűen közterület.
2015. márc. 27. 21:27
 30/51 anonim ***** válasza:
58%
utolsó akkor gondolom neked az sincs ellenedre ha a te gyereked kap el valamit, ami miatt esetleg kórházba kerül, esetleg egy jó kis rotát, azoktól akik játszótérre viszik a beteg gyereküket.
2015. márc. 27. 21:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!