Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért visz valaki egy 3 éves...

Miért visz valaki egy 3 éves gyereket könyvtárba szerintetek? Hogy felvágjon mások előtt, hogy milyen művelt a gyereke?

Figyelt kérdés
2015. márc. 13. 06:04
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem sincs még gyereke,inkább egy betegen otthon maradt tini... Különben nem írná, hogy bárki is műveltnek hinné 3 éves gyerekét:S
2015. márc. 13. 09:44
 32/41 anonim ***** válasza:
81%
Na vajon??? De ostoba vagy, kérdező. Én is fogom vinni a kislányomat, aki 4 éves gyerekkönyvtárba, méghozzá azért mert imádjuk a könyveket, de 2-3 ezer Ft-nál olcsóbban nem lehet hozzájutni, így viszont többet is elolvashatunk, és ha nagyon megtetszik valamelyik akkor azt megvehetjük. Ezen kívül nem árt, ha egy 3 éves se csak a rohangálást, őrjöngést ismeri hanem a kultúrát is. Igenis , az én lányommal már akár 2 éves korában is nyugodtan el lehetett menni egy múzeumba akár, nem azért hogy felvágjak vele, hanem hogy tanulja a viselkedést a különböző helyeken, helyzetekben.
2015. márc. 13. 09:52
 33/41 anonim ***** válasza:
79%
Mi benne a felvágás?
2015. márc. 13. 11:15
 34/41 anonim ***** válasza:
74%
Nem azért viszik könyvtárba a gyereket, hogy felvágjanak, hanem azért, hogy minél kisebb korban megszerettessék a gyerekkel a könyveket. Ezeket az anyákat becsülöm, ellentétben azokkal, akiknek a 3 éves gyereke a számítógép előtt ül, vagy éppen a táblagép lóg a kezükben. A kislányom 11 hónapos, de már most van egy halom könyve, amit szoktunk nézegetni. Alig várom, hogy nagyobb legyen és mehessünk könyvtárba. Én kisiskolás voltam, amikor először elvitt minket a tanárnőnk könyvtárlátogatásra. Egy kis "zugkönyvtár", tündéri könyvtáros nénikkel. Annyira elkapta az osztályt a hangulat, hogy állandóan ott lógtunk és faltuk a könyveket. Ha valamelyik osztálytársunk talált egy jó könyvet, alig vártuk, hogy végre sorra kerüljünk és elolvashassuk. Ma is szívesen megyek ebbe a "zugkönyvtárba", bár a kedvenc könyvtáros nénim nyugdíjba ment két éve. Ennyit jelent, ha kicsiként megismertetik veled a könyvtárat. Nagyon jó közös program a szülőkkel.
2015. márc. 13. 11:18
 35/41 anonim ***** válasza:
79%
de meg fogsz szenvedni egyetemen, amikor vizsga alatt pofáznak a tanárok, lehetőleg jó hangosan és melletted... :D
2015. márc. 13. 11:44
 36/41 anonim ***** válasza:
78%

elmondom ,hogy nálunk mik az okok

1-a nagytesó imád járni,egy héten egyszer biztos megyünk(a kicsit nem hagynám az ajtó elött)

2 minden héten más könyvet lehet választani,ami,ha épp nem szimpatikus,visszaviszi-ami a mai könyvárak mellett nem egy rossz megoldás

3 mert már fiatalon kialauk az olvasás elménye-ami a számitógépes,pörgős világban nagyon fontos.

az én kislányom nem sokkal múlt egy éves,mikor már egyedül kivette a dobozból a könyvet-elvitte az asztalhoz,nézegette,ahogy a tesótól látta(ezt nem felvágásból mondom)

könyvet egyet sem tépett el,ellenben másfél évesen már minden este több könyvet hoz az ágyba "mesélni"

4 ahova mi járunk,ott játszósarok van,ami egy ilyen ronda esős napon nagyon jó tud lenni-ma is onnan jöttünk

5 sok program,bábműsor,kézműveskedés,vetités van

remélem meggyőztelek-hogy érdemees lenni-bár a kérdésedből nem az derül ki,hogy neked szükséged lenne rá

2015. márc. 13. 12:28
 37/41 anonim ***** válasza:
58%

gyerekem 2 éves korától járunk könyvtárba EGYÜTT :) kiválasztjuk együtt a könyveket... amiket szeretné, hogy elolvassam neki. és elolvasom, mert ő még nem tud. de igen, bízom benne, hogy ezáltal műveltebb lesz majd és nem kell görcsösen a könyvtárban gubbasztania egy házi miatt :D

te meg vedd ki a könyvet és menj haza, tanulj otthon ha egy 3 éves zavar a könyvtárban...

2015. márc. 13. 13:13
 38/41 anonim ***** válasza:
58%
A kisfiam még nincs két éves, és már több hónapja könyvtári tag. Igazi kis könyvmoly, imádja a könyveket, aminek nagyon örülünk, mert a férjem és én is nagyon szeretünk olvasni. A könyvtárban már ismerik a fiamat, mindig sikert arat, amikor Ő viszi oda a pulthoz a kiválasztott könyveket... amelyeket Ő maga választ ki. Persze, mesekönyvekről van szó. Sőt! Vannak kedvencei, amelyeket alig akar visszavinni a kölcsönzés lejártakor. Az első pár könyvtárazáskor még hangoskodott, rohangálni akart, de elmagyaráztam Neki a szabályokat /ezerszer:-)/, és mára nagyon szépen viselkedik, szinte megkomolyodik, ha könyvtárban vagyunk, pedig egy örökmozgó sajtkukac. Szval Kérdező! Van még kérdésed?!
2015. márc. 13. 14:20
 39/41 anonim ***** válasza:
58%

én 1 hósan beírattam őket a megyei könyvtárba. van pelenkázó-szoptató helyiség is. majdnem 1 éves koruk óta járunk a gyerekrészlegre hetente mondókázó foglalkozásra (hamarabb nem, mert aludtak, mikor tartották akkor)

egész pici koruk óta szeretik a könyveket, most 2,5 évesek és hozunk is ki szinte mindig könyveket azóta.

tv nézés,youtube nézés nincs nálunk, könyveket szeretik, sokat olvasunk nekik, ill. nézegetjük a könyveket. sok mondókát tudnak már

2015. márc. 13. 15:35
 40/41 anonim ***** válasza:
58%
Fél éve járunk könyvtárba a most éppen három évesemmel. Tény, hogy az ismerős gyerkőcök inkább a játszótérre járnak. :-) két könyvtárba is járunk ráadásul. Még azt is tudja melyik könyvtárból mit hoztunk ki. Egyhuzamban 5 könyvet is elolvasunK és nagyon örülök neki.
2015. márc. 13. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!