Miért visz valaki egy 3 éves gyereket könyvtárba szerintetek? Hogy felvágjon mások előtt, hogy milyen művelt a gyereke?
Azért, hogy a gyerek megszokja a környezetet, olyna könyveket lásson, amit otthon nem, nem mindenkinek telik könyvekre, vagy csak nm veszik meg,ha megtehetnék sem, hisz van a könvtárban lég.
3 évesen termeszetesen nem olvasm viszont én már irtam nyomtatottan, és sok szőt el tudtam olvasni, ha más nem kis segítséggel 4 ,5 éves koromra( akkor mentem oviba) az csak. Űgy lehetett, ha 3 éves korom után nem sokkal, de minimum 4 évesen már aktívan ismerkedtema betűkkel..
Nem tudom miért vagy ilyen rosszindulatú, hogy a felvágást feltételezes..
3 éves gyerek még messze van a műveltségtől, így felvagni is nehez vele, plusz a könyvtárbajárás nem feltételez műveltséget automatikusan..
A legtöbb emeber le..arja mit gondol más, nem a külvilágnak él.. Viszont te túl sokat foglalkozol másokkal..
Egyébkenta. Könyvtárakban rengeteg gyerekprogramot szerveznek.
4 éves (!) koromban megtanultam magamtól olvasni az oviban lévő mesekönyvekből, és azért vittek könyvtárba, mert úgy gondolták, egy kisgyerek nem szívesen olvasna Bűn és bűnhődést.
És nem egyedi az eset, találkoztam olyannal, aki 5 éves korában 100-ig számolt, vagy ugyanígy megtanult korán olvasni. Minden gyerek más tempóban fejlődik, lehet, hogy 3 évesen már érdeklik a könyvek (ha olvasni nem is biztos, hogy tud), de számolni pl. csak 8 éves korában tanul meg, vagy fordítva. Szerintem az a normális dolog, ha a szülő alkalmazkodik a csemete fejlődéséhez ilyen apró dolgokban. Miért kellene a gyereknek 7 éves koráig vegetálnia egy zsírkrétával, azért, mert az Okosok megmondták, hogy a 7 éves kor a "normális"?
Nem a gyerek művelt, hanem az anyuka, és azt akarja, hogy a gyereke is művelt legyen. Már 7-8 hónapos korban is szeretik a leporellókat, 3 évesen pedig megtanulják már a mondókákat, a képek alatti szöveget.
Inkább azt kérdeznéd, hogy miért NEM viszik könyvtárba a 3 éves gyereket? Ez sokkal nagyobb gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!