Miért visz valaki egy 3 éves gyereket könyvtárba szerintetek? Hogy felvágjon mások előtt, hogy milyen művelt a gyereke?
Miert ne vinne? Nyilvan a gyerekkonyvtarba mennek. 3,5 eves a fiam, 1 eve rendszeres konyvtarlatogatok vagyunk. Mindketten imádjuk. Elmegyünk, olvasunk 1-2 orat, vannak ott tarsasjatekok, játszunk veluk, rajzol-színez, amig én is talalok magamnak olvasnivalot vagy epp neki válogatok.
Nem tudom, hogy ez miert szúrja a szemet valakinek. En szeretek olvasni es a gyerkeemet is erre nevelem. Havonta 2x megyunk, mert diafilmeket ia hozunk ki es azokat 2 hétig kell visszavinni.
Szerintem semmi gond azzal, hogyha egy kisgyerekkel konyvtarba járnak a szulei. Tudod én ugy vagyok vele, hogy inkabb oda viszem es nem a 65. Plázába es huzom-vonom boltrol-boltra, amit nyilvánvalóan egy gyerek sem elvez, hogy aztán hisztizzen a 100. Jatekert vagy edessegert. Nevelés kerdese, ki igy, ki ugy. Nekunk tobbet jelent az, hogy elmegyünk, osszebujunk egy nagy babzsakfotelben es olvasunk meg beszelgetunk. 😊
Kedves kérdező!
3.5 éves gyermekemmel rendszeresen járunk könyvtárba,mert sajnos nem tudom neki megvenni.Nekünk nagyon bevált,és a gyermekem tudja hogy a könyvekre nagyon kell vigyázni.Mi általában két hetente megyünk,és Ő mindig nagyon várja.
Egyebkent pedig rossz idő esetére tokeletes program is. Lehet, hogy az első egy-két alkalom nem lesz zökkenőmentes, mert meg kell tanulnia azt, hogy hogyan viselkedjen ott, de szerintem ezzel semmi problema. Mar csak abbol is rengeteget tanul, hogy vannak bizonyos helyek, ahol varnia kell, kerni, nem ordítozni, halkan beszelni stb. 😊
Raadasul ingyen vagy minimális osszegert van. Megengedhetnenk magunknak, hogy havi 10 konyvet vasaroljak neki, de minek? Nem akarok én konyvtarat nyitni itthon. 😊
Nem tudom, felétek hogy szokás, de nálunk a gyerekkönyvtárba gyerekek és szüleik szoktak túlnyomórészt járni, nem nyugdíjazott egyetemi tanárok. Abban a két könyvtárban, ahová járok, van külön gyereksarok vagy -szoba, játékokkal, gyerekprogramokkal. A kicsik nagyon élvezik.
Egyébként én is viszem magammal születése óta, most még csak azért, mert nem tudom kire hagyni, de később majd járni fogunk a gyerekrészlegre is.
A nap idióta kérdése megszületett, pedig még csak reggel van.
Gyerekkönyvtárba mégis kiket kellene vinni?
Nagyobb gyereknek van, iskolásoknak. Felkészülnek előadásra, különfeladatra stb.
Őket meg zavarják a kicsik, akik még korukból kifolyólag hangosak néha.
Ha te iskolás vagy es zavarnak a kicsik, akkor Menj az iskolakonyvtarba, ott csak iskolások vannak.
A gyerekkonyvtar gyerekeknek van. Es nem minden 3 eves a hangos jatekokat szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!