Az ilyet nem tanítja meg a szülő a gyerekének vagy ilyen korban még ez nem elvárható?
A kérdésem arra irányul inkább, hogy itt a gyerek bamba vagy a szülő nem képes megtanítani olyan apróságokra a gyerekét, hoyg pl. kerülje ki, ami előtte van, ha az nem mozdul?
Hogy érthető legyen, állok a járdán, ami közel 6 méter széles, a fal mellett, vártam egy családtagot. Az utcán közel nincs tömeg, én odahúzódtam szinte a ház mellé, véletlen se legyek útban, erre jön az anyuka kisgyerekkel (olyan 5-6 éves forma, ment az anyja előtt), az meg rittig megtapossa a lábam, aztán orra bukik bennem. Most ennyire nem lehet egy bazi széles járdán elférni vagy egy ilyen korú gyerekkel még nehéz megértetni, hogy ugyan kerülje már ki az, aki előtte van és nem mozdul? Hangsúlyozom, szinte a fal mellett voltam, még nem is az út közepén. Értetlenül álltam a dolog előtt, persze a gyereket felkanalaztam.
Ez szerintem simán elfordul még felnőttel is. Nekem is jött már így más és én is bambultam el úgy, hogy lefejeltem azt, ami ott volt az orrom előtt.
Viszont nekem a két gyerekem közül az egyik elég bambanyuszi, két percenként üvölthetném a fülébe, hogy figyeljen már oda. Képes elmerengeni, bámulni a felhőket, a virágokat, ha meg körülötte repked egy pillangó, akkor minden más megszűnik körülötte. A másikkal viszont nincs ilyen gondom, szóval ez nem nevelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!