Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nehéz három gyerekkel? Három...

Nehéz három gyerekkel? Három gyerekes szülők milyen három picivel?

Figyelt kérdés

Úgy hogy külön laktok s nincs mindennapos segítség. Van egy 2,5 és egy fél éves gyerek s gondolkodunk a harmadikon. Mire megszületne még 1-1,5 év. A nagy ovis lenne.

Tapasztalatokat várnék. Milyen az eleje, s utána később. Ovi, suli stb.

2015. febr. 26. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:

az eleje nehéz a logisztika miatt :-)))

tuti akkor akar majd szopni a kicsi mikor vinnéd az oviba a nagyot :-D

mikor összenőnek akkor már jobb szépen el tudnak lenni

de készülhetsz arra is h utálni fogják egymást és folyton veszekednek/verekednek

szal ez majd később derül ki .....

fontos h mindegyikre a számára megfelelő időt szánj !

az egyensúly megtartása köztük a legnehezebb - h nem legyen féltékenység

bár óhatatlanul is lesz

ha egyneműek az jó a ruhák és egyebek miatt

2015. febr. 26. 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Nehéz. 4,5 éves lány, 3 éves fiú, 1.5 éves fiú. Egyelőre az elejét ismerem. Most épp totál egyedül vagyok, az apjuk is távol van meló miatt. A két nagyobbat hozni-vinni, a kicsi még pelenkás. Dackorszak mindegyiknek. Nem unatkozom. Néha már alig élek :D.
2015. febr. 26. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok, hát nálunk az sem jelent semmit, hogy van 2 fiú, mert az egyik tavaszi, a másik őszi, tehát más évszakban kellene nekik egy adott méret, plusz még alkatra is mások :D.
2015. febr. 26. 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Én jelenleg kettő picit próbálok igazgatni:-) És néha a nyelvem a padlót súrolja, úgy kivagyok:-) Egy 2 évesem és egy 1 hónaposom van. Picit off lesz a kérésem, de a 3 gyerekes tapasztalt anyukák lennének kedvesek írni néhány tippet, hogy mivel könnyíthetném. Egyébként épp most készülök kiírni egy kérdést ezzel kapcsolatban.
2015. febr. 26. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Nehéz három kicsivel.

Nekünk 4éven belül lett 3. Imádom őket és nem bánom a sok melót körülöttük, de hogy mindenkinek minden meglegyen, mindeki mindehova odaérjen.... hozni -vinni mindenkit mindenhova. Nem egyszerű ezt logisztikázni. Ráadásul most bölcsisünk ovisunk és iskolásunk is van. (az iskolás másik városba jár, és az ovi - bölcsi sem egymás mellett van) Jövőre jobb lesz, akkor két ovis és egy iskolás lesz, utána meg két iskolás egy ovodás. Így már kétfele kell majd csak menni reggelente és délután. Az nagyon szuper, hogy a legnagyobbik az ikolás, az angol és úszás óráit szakkörön belül az iskolaidőben letudja, és arra legalább nem kell külön hordozgatni. Korábban ez is plusz út volt. Most az ovis jár angolra még, a bölcsis még sehova. Jövőre két ovis és két angol óra lesz. :) Egyébként ha az iskolást is külön kéne hordani, nyilván megoldanánk azt is, mert az úszást nagyon szereti és ragaszkodik is hozzá, így mindenképpen akartuk, hogy járjon. Ha nem suliidőben lenne, akkor is elhordanánk, de ez nagyon nagy könnyebbség azért így.

Nekem könnyebbség, hogy vannak nagymamik akik be tudnak segíteni. (pl betegség esetén)

Illetve amit nem bánok, hogy hetente egy nyugdíja néni eljön kitakarítani. Ez elmondhatatlanul sokat levesz a vállamról, és kb 10ezer ft a hónapr az ára. Nekem megér ennyit. Így a heti meló és a gyerekekkel való rohanás mellett hétvégén nem kell nekiugranom még a háznak is.

ja- nekem az eleje könnyű volt. a két kicsi közt 20hónap van, és főleg a legkisebb, de a középső is nagyon jó kisbaba volt. 3gyerek mellett nem tudom mi az az éjszakázás, altatás, mert mind a három nagyon hamar átaludta az éjszakát és mind egyedül aludtak el.

Van sok nehézség is, de ez nem azért, mert hárman vannak.

összességében azért nagyon jó így.

Nálunk 3fiu van, a ruhatéma megoldva.

2015. febr. 26. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

ötlet:

első körben vettem egy fagyasztott és amint csak lehetett előre nagyobb tételben megvettem hétvégén/nyáron/stb... akkor több idő van pl előkészíteni mindent, fasírt, panírozott húsik, pácolás, fűszerezés stb...

zöldség aprítva tisztítva előre összekészítve - pl különféle leveseknek

olyan előkészített dolgokat vettem amiből gyorsan lehet ételt készíteni

sok esetben két napra főzők vagy felhasználom a tegnapit valami másra

előre megírom a heti étrendet - nem kell gondolkozni rajta minden nap :-D

beszereztem egy 8kg mosógépet és azzal mosok (érdekes mert nem kell több víz bele mint egy 5kg-ba)

pl tök jó h egy körre belefér 4ünk komplett ágyneműje, vagy egy nagyobb ágytakaró az összes függöny stb....

nem mosom külön a gyerekek ruháját - ecettel öblítek ( fertőtlenít szagtalanít és vízkőmentesít :-D

amikor csak lehet kint szárítok

vasalni csak a kényeset pl ing

a kicsik napirendjét mindig a nagyok fele igazítom

vagyis próbáltam :-DDD

napirend kérdése hogyan alakul a nap mit kell tennem ma

folyamatosan tartom a rendet és a tisztaságot - pl ez is megvan - kedd a portalanítás szerda nagymosás csüt valami más stb....

nem kell h csillogjon minden meg fertőtlenítve legyen de alap rend és tisztaság megvan - ez kevesebb enegriába kerül

a gyerekek bevonása a házimunkába, főzésbe

sokkal jobb mint ha elküldöm játszani és rumlizik :-)

közben lehet énekelni mesélni beszélgetni mondókázni

mindent úgy tervezz h gyerekkel minimum 1,5 annyi idő !

ha van apa azt be kell vonni a családi életben ! legyen a gyerekkel legyen veled legyetek együtt is !

2015. febr. 26. 15:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Van még időnk dönteni:-)

Utolsó válaszoló nagyob jó ötlet ez a kajás téma, zöldség, hús stb. Én is több napra főzök. Nekem a rendrakásra nem jut időm mindig. Ráadásul úgy elég nehéz hogy a mindenhol

a fiam játékai és elpakolni csak akkor lehet

amikor alszik...

5-ös válaszoló nagyon jó a logisztika. Külön autótok van? Nálunk is 4 éven belül születne a

három. Rendes 8 órás állásod van?

4-es válaszoló én is hasonló cipőben járok. Csak előrébb. Ahogy megy az idő könnyebb lesz. Nekem a nagy szerencsére nem piszkálja, nem bántja a picit. Párszor mászott be a járókába hozzá.Az elején úgy főztem hogy a pici kint volt a konyhába, babakocsiba. Most vagy felkelek előbb vagy már egyedül merem őket hagyni míg a kaját elindítom.

Van egy nagy járóka a nappaliba. Ott a pici napközben, így lát minket, tudok mellettük vasalni.

Nekem az altatással vannak gondok. A nagy mellett kell lennem míg elalszik. De a pici nem mindig akkor alszik. Addig kirakom a járókába. Majd belerázodsz könnyebb lesz

2015. febr. 26. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!