2 év körüli gyerkőcök anyukái, nálatok mi az uzsonna és a tízórai?
Szia!
Az én lányom étrendje:
Ébredéskor 2,5-3 dl kakaó (nem tudom, van-e jelentősége, rendes tejből)
fél 9-9 körül reggeli: egy szelet kenyér, felvágott, sajt vagy tejbegríz vagy 1 főtt virsli minimális kenyérrel vagy 1 kefír, gabonagolyókkal
fél 1 - 1 körül ebéd: rendelek kaját, leves+főétel, amiből általában a levesből rendesen eszik, a főételből csak pár kanállal
4-5 körül uszi: babadesszert vagy gyümölcs
6-7 körül vacsora: néha csak pár falat, valamikor teljesen elmarad
8-fél 9: esti 2,5-3 dl kakaó
Enyém még csak 14 hónapos, de egy hónapja nálunk is pont ez van. Pedig 12 hónaposan volt a lányom 12 kg, és mindenki azt hiszi, hűűű, mennyit ehet. Eddig jó étvágyú is volt, de egy hónapja akárcsak nálatok.
Reggelire a tápszere, délelőtt max. 4-5 falat szendvics, vagy vajas, lekváros kalács, alma-banán, délben eszik, de kb. 100 ml főzeléket (szóval még egy üvegnyi sem fogy el), délután megint húzza az orrát, ha enni kell, a túró rudit és a joghurtot viszont elfogadja.
Estére már gondolom kiéhezik, mert akkor megeszik majdnem egy üvegnyi főzeléket husival, lefekvés előtt 2 dl tápszer.
Szóval bocsi, nem nagyon tudtam segíteni...
Esetleg vajas kiflit próbáltál már neki adni? Anyu szerint nálunk az mindig elfogyott :)
Nálunk reggeli joghurt, mert a tejet nem issza meg.
Tízórai kifli vagy kenyér májkrémmel, felvágottal, vagy csak vajkrémmel, kockasajttal, vagy margarinnal.
Uzsonna eddig mindig gyümölcs volt, de utoljára már csak a banánt ette meg, pár hete meg már azt sem. Így most joghurtot kap, vagy tejszeletet, vagy házi sütit, ilyesmit.
Virsli,joghurt,kefír,gyümölcs,zöldség,
szamimi(szalámi)kiflivel vagy Corn Flakes...
Miért baj, hogy nem eszik? Lányom sem eszik. Reggel 2 dl tej, utána délben ebéd, főtt étel, amit mi eszünk, uszonnára gyümölcsöt eszik, majd megint vacsi, ami ebéd volt, este meg megint 2 dl tej.
Ha nem kell neki, nem kell, ne erőltesd, ha éhes lenne, enne.
Az én 2 éves lányom is ilyen,bár én is ilyen vagyok,soha nem reggeliztem,(kivéve amikor terhes voltam)úgyhogy én "megértem" őket. :)
Ő is reggel megissza a kis kakaóját,azért mindig megkérdezem tőle,hogy kér-e valamit,de általában két falat után közli hogy nem!Néha bejön neki a sajtos pogácsa,kakaós fornetti és ami mostanában kedvence a nyuszi bogyó (Nesquik gabona pehely),amit imád nasiként ropogtatni napközben.
Szerintem ne aggodjál emiatt,ha egész nap rendesen eszik,csak a reggeli nem esik neki jól,mert elég neki a tej... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!