Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyerkőcök anyukái,...

2 év körüli gyerkőcök anyukái, nálatok mi az uzsonna és a tízórai?

Figyelt kérdés
Néha falnak megyek a lányomtól, délelőtt egyszerűen nem akar enni. Megissza a reggeli babatejet és kész, van, hogy délig semmi mást nem hajlandó enni, uzsonnára is csak joghurtot. Délben eszik rendesen, meg vacsira is úgyahogy de a délelőtt meg a délután katasztrófa. Ti miket csináltok, adtok a gyerekeknek?
2010. febr. 11. 15:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom étrendje:

Ébredéskor 2,5-3 dl kakaó (nem tudom, van-e jelentősége, rendes tejből)

fél 9-9 körül reggeli: egy szelet kenyér, felvágott, sajt vagy tejbegríz vagy 1 főtt virsli minimális kenyérrel vagy 1 kefír, gabonagolyókkal

fél 1 - 1 körül ebéd: rendelek kaját, leves+főétel, amiből általában a levesből rendesen eszik, a főételből csak pár kanállal

4-5 körül uszi: babadesszert vagy gyümölcs

6-7 körül vacsora: néha csak pár falat, valamikor teljesen elmarad

8-fél 9: esti 2,5-3 dl kakaó

2010. febr. 11. 15:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Enyém még csak 14 hónapos, de egy hónapja nálunk is pont ez van. Pedig 12 hónaposan volt a lányom 12 kg, és mindenki azt hiszi, hűűű, mennyit ehet. Eddig jó étvágyú is volt, de egy hónapja akárcsak nálatok.

Reggelire a tápszere, délelőtt max. 4-5 falat szendvics, vagy vajas, lekváros kalács, alma-banán, délben eszik, de kb. 100 ml főzeléket (szóval még egy üvegnyi sem fogy el), délután megint húzza az orrát, ha enni kell, a túró rudit és a joghurtot viszont elfogadja.

Estére már gondolom kiéhezik, mert akkor megeszik majdnem egy üvegnyi főzeléket husival, lefekvés előtt 2 dl tápszer.

Szóval bocsi, nem nagyon tudtam segíteni...

Esetleg vajas kiflit próbáltál már neki adni? Anyu szerint nálunk az mindig elfogyott :)

2010. febr. 11. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:

Nálunk reggeli joghurt, mert a tejet nem issza meg.

Tízórai kifli vagy kenyér májkrémmel, felvágottal, vagy csak vajkrémmel, kockasajttal, vagy margarinnal.

Uzsonna eddig mindig gyümölcs volt, de utoljára már csak a banánt ette meg, pár hete meg már azt sem. Így most joghurtot kap, vagy tejszeletet, vagy házi sütit, ilyesmit.

2010. febr. 11. 15:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát már én is bepróbálkoztam mindennel. Ami bejött, a bolti kifli. De kizárólag a haza fele úton a babkocsiban evett belőle, amint haza érünk közli, hogy "ejég vojt" és megy is a "dolgára", de ez sem megoldás!
2010. febr. 11. 15:43
 5/13 anonim ***** válasza:

Virsli,joghurt,kefír,gyümölcs,zöldség,

szamimi(szalámi)kiflivel vagy Corn Flakes...

2010. febr. 11. 17:33
 6/13 anonim ***** válasza:
46%

Miért baj, hogy nem eszik? Lányom sem eszik. Reggel 2 dl tej, utána délben ebéd, főtt étel, amit mi eszünk, uszonnára gyümölcsöt eszik, majd megint vacsi, ami ebéd volt, este meg megint 2 dl tej.

Ha nem kell neki, nem kell, ne erőltesd, ha éhes lenne, enne.

2010. febr. 11. 19:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem az vált be, hogy elkezdek előtte enni, ő pedig jön, és megeszi előlem. :-) Egyébként nekem sem eszik sokat a fiam, de egész nap majszol valamit, az ebédet is kétszerre eszi meg.
2010. febr. 11. 19:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom sem evett soha tízórait. Egyszerűen nem éhes. Ha mégis evett valamit, akkor semmit nem ebédelt, úgyhogy már nem is próbálkozunk. uzsira gyümölcs, de azt se mondig eszik.
2010. febr. 11. 21:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Az én 2 éves lányom is ilyen,bár én is ilyen vagyok,soha nem reggeliztem,(kivéve amikor terhes voltam)úgyhogy én "megértem" őket. :)

Ő is reggel megissza a kis kakaóját,azért mindig megkérdezem tőle,hogy kér-e valamit,de általában két falat után közli hogy nem!Néha bejön neki a sajtos pogácsa,kakaós fornetti és ami mostanában kedvence a nyuszi bogyó (Nesquik gabona pehely),amit imád nasiként ropogtatni napközben.

Szerintem ne aggodjál emiatt,ha egész nap rendesen eszik,csak a reggeli nem esik neki jól,mert elég neki a tej... :)

2010. febr. 11. 22:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Nézd én alapvetően úgy vagyok vele, a gyerek érzi, hogy mennyi kajára van szüksége. Nem minden gyerek jó evő és szerintem ebbe bele kell nyugodni, ha egyébként jókedvű, egészséges. Az én lányom elég jó evő, bár mostanában elkezdett dacból nem enni többet.... Nálunk így néz ki a kaja egy nap: amikor felébred még tápszerezik (allergiagyanú miatt, de már tervezem a rendes tej bevezetésének kipróbálását), 9 körül valamilyen szendvics (sonkás, sajtos, májkrémes, sima vajas kalács) ebből általában 1-et eszik meg, ha kemény a héja héj nélkül. Utána még vagy egy banán vagy egy narancs, mandarin most. Délelőtt még nasizik valamit (általában kekszet vagy túró rudit). Ebéd mostanában olyan 13 óra körül van vagy főzelék husival vagy rántott hús, pörkölt, épp ami van. Délután nagyon nem szokott enni. Uzsonna 17 óra tájban van, ott gyümölcsöket szokott enni keksszel turmixolva vagy péksütit (túrós pite, rétes, pogácsa, túrós batyu). Utána már csak lefekvés előtt tápszer van 21 órakor. Valahogy próbálj meg nem idegeskedni, ha nem eszik, tudom ezt könnyű mondani, de hidd el nem segít. Próbálj meg Te is enni vele. 21 hónapos kislány anyukája.
2010. febr. 12. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!