Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sehol sincs tízórai az oviban?

Sehol sincs tízórai az oviban?

Figyelt kérdés
Nálunk nincs és délre már nagyon éhesek.Inni sem nagyon itatják őket(kiscsoportos lesz),csak ha kérnek.Nekem ez fura.
2011. szept. 1. 06:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk 9-kor fejezik be a reggelit, aztán 12-kor már ebédelnek. A lányom azért éhes olyankor, mert a reggeliből nem nagyon eszik. Itt se itatják őket csak kaja után. Aztán már csak ha kérnek, akkor kapnak inni!
2011. szept. 1. 06:44
 2/10 Niktoon ***** válasza:
Az enyém is kiscsoportos most, fél 9től van reggeli fél 10ig, utána kap a csoport 1-1,5 l teát vagy szörpöt, és ha szomjas a kicsi, kér az óvó nénitől. Utána 11.30kor ebéd, utána alvás és 3kor uzsi.
2011. szept. 1. 06:48
 3/10 anonim ***** válasza:
későn van a a reggeli és korán az ebéd. Nem szokott tízórai lenni.(illetve sokaknak a "reggeli" a tízórai,hiszen sok gyerek kap otthon enni indulás előtt
2011. szept. 1. 06:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Nálunk fél 8-kor van reggeli,ebéd fél 12-kor.Az én fiam,ha otthagyom egyedül biztosan nem fog inni kérni elkeseredésében.Vagy beszéljek az óvonővel,hohy többször kérdezzen rá,hogy nem e szomjas?
2011. szept. 1. 06:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Most még késöbb mentünk a beszoktatás alatt,de élesben 7-re ott kell lennünk,ezért 6 körül kell kelnie.
2011. szept. 1. 06:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha látja,hogy a többiek kérnek inni,akkor ő is kérni fog.
2011. szept. 1. 07:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Én az evés szempontjából otthon is próbáltam az ovis szokásokhoz szoktatni. Így viszonylag rövid idő alatt átállt a szervezete az ottani rendszerhez. Az ivás kérdést pedig úgy próbáltam megoldani, hogy leszoktattam arról, hogy én kérdezgetem, hogy nem vagy-e szomjas. Számára elérhető helyre tettem a folyadékot, iszogattam előtte. Így hozzászokott, hogy magától igyon. nem kínálgattam, mert én is attól féltem, hogy ha az oviban nem kínálják, akkor nem fog inni.
2011. szept. 1. 07:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Óvodában nem reggeli, hanem tízórai van. A reggelit otthon vagy adja a szülő a gyereknek, vagy nem.

Másrészt az óvodában nem 2 szülő van 1-2-3 gyerekre, hanem egy műszakban max 2 fő (óvónő+dajka, akiknek a beszoktatás ideje alatt teljes idejét elfoglalná, ha a 10-15-20-25 gyerektől CSAK azt kérdeznék, hogy "kérsz inni?". Rengeteg dolog van ilyenkor, amit egy beszoktatós csoport körül kell tenniük, emellett persze a napirendben biztos van olyan, mikor inni kínálják a gyerekeket. (udvari játék előtt, tízóraikor, uzsonnakor, ebédkor). De tény, hogy a gyerekre több van ilyenkor bízva. Első pár napban lehet, hogy szomjazik egy egy gyámoltalanabb gyerek, de aztán rájön, ahogy kezd biztonságban lenni, hogy milyen módon kérhet.

Kívánok Nektek zökkenőmentes és jókedvű beszokást!:)

Egy gyedes óvónő

2011. szept. 1. 08:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk van reggeli(így is van ki írva a menzalapra), fél kilenckor kapják,tízóraira gyümölcsöt kapnak 10 óra után. 11.30-kor ebéd 15 órakor uzsonna.
2011. szept. 1. 10:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Gyümölcs van (amit mi viszünk), azt adják a gyerekeknek 10 és 11 körül.

Inni náluk bármikor lehet, mert van egy vízadagoló a csoportszobában.

De amúgy azt is megteheted, hogy bevisztek neki egy kulacsot, amit a szekrényében/polcán hagytok és amikor kimennek az udvarra, majd bejönnek, akkor ihat belőle maga is.

2011. szept. 1. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!