Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem ajánlatos a kicsikne...

Miért nem ajánlatos a kicsiknek tojást adni?

Figyelt kérdés
16hónapos a kislányom és nem merek csak ritkán tojást adni neki, pedig szereti.
2010. febr. 10. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Hetente 1-2 tojás ajánlott, ennél több azért nem, mert magas a tojásban a koleszterinszint..
2010. febr. 10. 15:56
 2/4 anonim ***** válasza:
1 éves kor után adhaható, nem kell félni tőle. Heti 1-2-3 alkalomtól semmi baja nem lesz. (elvégre minden péksütiben is van tojás)
2010. febr. 10. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Éppen azt olvastam valamelyik babás honlapon, hogy egy orvosszakértő szerint 1 éves kor fölött (fokozatosan hozzászoktatva) heti 3-4 tojást meg kell enni egy kisgyereknek! Már elég régen olvastam, így most nem tudom hirtelen a honlapot belinkelni, de tényleg így írták. A tojás fehérjéje és sárgájának magas vastartalma például nagyon hasznos!
2010. febr. 11. 09:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló vagyok.

[link]

A link gyanús, hogy működik-e, de a www.pampers.hu-n találtam rá, 1 éves gyerekek táplálkozása témában. Inkább bemásolom:

"A tojás a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos része. A tojás sárgája nagy mennyiségben tartalmaz vasat, ami szintén jó a babák számára. A tojás fehérje allergiát is kiválthat, ezért figyeljünk a baba reakcióira. A rántotta igen finom, a nap bármely részében fogyasztható és nem okoz fulladást. Ne aggódjunk a koleszterin miatt, a babák szükséglete nagyobb, mint a felnőtteké. Heti 3-4 tojás javasolt. "

2010. febr. 11. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!