Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai kiscsoporttal kirándulá...

Óvodai kiscsoporttal kirándulásra elengednétek-e a gyereketeket (3 évet betöltött)?

Figyelt kérdés
Tiszta kiscsoportnak, az óvoda szervez kirándulást másik településre (több, mint 100 km-re), szülők nem mehetnek, csak az óvodai dolgozók. Egész napos, ott megoldják az étkezést egy másik oviban.
2015. febr. 5. 07:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Nyilvan el. Mi ezzel a baj?
2015. febr. 5. 07:32
 2/15 anonim ***** válasza:
39%

Sok mindentől függ. Mivel mennek, milyen útvonalon, mit fognak csinálni, hány gyerek jut egy felnőttre?

De be kell vallanom, nem szívesen engedném.

Tavaly volt is egy érdekes esetem. Az egész ovi a szomszéd településre utazott, vízpartra. Játék és palacsintázás volt a terv. Az utaztatáson akadtam ki. A nagy busz aggódós, de oké. Viszont ők 9 személyes kisbuszokkal vitték a gyerekeket (szülői összefogás), csak éppen nem lehetett berakni a gyereküléseket, mert akkor nem fér be annyi gyerek. Magyarán egy csomó gyerek bekötés nélkül bezsúfolva az autókba utazott egy olyan úton, ahol hetente van nagyobb baleset.

Amikor ezt megláttam, rögtön nemet mondtam. Óvó néni meg könyörgött, engedjem a lányomat, mert nagyon szeretne menni.

Mondtam, hogy oké, de én viszem a saját autónkkal (az öccse is velem volt). Hát azt nem lehet, mert erre a programra nem jöhetnek szülők. Mondtam, hogy nem is kívánunk a kicsivel részt venni rajta, csak átvisszük a nagyot, meg hazahozzuk a végén, közben majd elbóklászunk.

Nem voltam nyerő az ötlettel, mert ez az ovisok napja.

Kérdeztem, hogy ez azt jelenti, minden más embert kitiltanak abból az övezetből? Naná, hogy nem!

Végül én vittem a kislányt, de nagyon rosszul sült el. Az öccse mindig utánuk akart menni, de nagyon rondán néztek ránk, inkább újabb és újabb helyeket mutattam neki.

Aztán jött a palacsintázás (nyeremény volt).

Mindenki tolta egyiket a másik után, gyerekek, óvónénik, dadusok egyaránt. Kicsi fiam kiszúrta ezt, és üvöltött a palacsintáért. Szezon előtt voltunk, csak ez a hely volt nyitva, ez is csak az ovisok miatt, venni sehol sem lehetett, adni meg nem adtak. A tányérokon ott figyeltek a félig megrágott palacsinták, a 2,5 évesem meg a hányásig üvöltötte magát. Na, akkor mentünk haza.

Azóta, ha van valami program, először utánajárok, mi hogyan lesz, és inkább nem engedem, ha zavar valami.

Paramami lennék?

2015. febr. 5. 07:46
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
2Es igen. Abbol is a nehezebbik eset.
2015. febr. 5. 07:52
 4/15 anonim ***** válasza:
64%
Nálunk szerencsére nem viszik a 3 éveseket 100 km-es útra. Ritka buta ötlet.
2015. febr. 5. 07:58
 5/15 sandrachnologic ***** válasza:
35%

Nem paramami. Miert veszélyeztetné a gyereke épségét azzal, hogy egy olyan utra, ahol Hetente balesetek vannak autosules nelkul utaztatja? Akármilyen jo sofőr aki vezeti a buszt, mas okor allat is van az uton... En se engednem ugy a gyereket el. Meg ha rendes autobuszon megyunk akkor is bekotom a busz ovevel, mert egy nagyobb fekezesnel siman elore esik, pedig méretre se kicsi a gyerek, de csak ugy a lendulettol. Plane ha idetlenkedne a tobbi gyerekkel...

Egyebkent nem biztos, hogy elengednem, talan csak kozepsoben. 3 évesen meg azert eleg kicsi ahhoz, hogy nagy tavot szülő nelkul idegenekkel utazgasson. Ha meg a körülmények közül sem tetszene mind, akkor plane felejtős. De nalunk errol szo sincs, ovit se találunk, ahova fel ennek a gyereket a tej-tojas-szoja allergia es asztma miatt, nem hogy mas vigye kirándulni...

2015. febr. 5. 07:58
 6/15 anonim ***** válasza:
48%

3-as, te elengedted volna úgy, hogy kb. 10 kisgyerek van öv nélkül bezsúfolva egy mikrobuszba egy olyan úton, ami a baleseti térképen feketével van jelölve (legrosszabb minősítés balesetek szempontjából)?

Vagy hazavitted volna az üvöltő gyerekedet, mert ő meg menni akar?

Jegyzem meg, a legtöbb szülő nem tudta, hogyan fognak utazni. Korán vitték a gyereket, és csak délután tudták meg. Ők is eléggé ki voltak akadva, mert az ovi előtte buszt mondott.

Köszi a lepontozást:-)

2015. febr. 5. 08:05
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk a kiscsoportosok még nem mennek kirándulni. Barátnőm kislányának ovijában attól teszik függővé, hogy milyenek a gyerekek, ha a séták alkalmával azt látják, hogy szófogadó, általánosságban kezelhető gyerekekről van szó, akkor viszik őket. Az ovis kiránduláson a gyerekek biztonsága az óvónők felelőssége, feltételezem, hogy ha nem gondolnák biztonságosnak a kirándulást, nem mennének.

A kisbuszba zsúfolást én se tartom jó ötletnek, de a nagy buszon sincsenek gyerekülésben a gyerekek, meg a legtöbbnek biztonsági öve sincs. És ha már én vinném a gyerekemet egy ovis kirándulásra, biztos nem maradnék ott a kistesóval, az nem jó egyiküknek sem. Ott hagynám, és érte mennék a megbeszélt időpontra/telefonhívásra.

2015. febr. 5. 08:24
 8/15 anonim ***** válasza:
81%

7-es!

Bennem is felmerült, hogy majd érte megyek. De az egész program 1,5 órás volt. A helyszín az ovitól 12 km, mi az ovitól másik irányban földúton 5 km.

Szűk egy órára mehettem volna haza a kicsivel a dög melegben.

A másik meg az, hogy ez egy vízparti pihenőövezet, 3 játszótérrel, a mi ovisainkon kívül más ovis, iskolás csoportokkal, egyéb kirándulókkal. Szóval azt gondoltam, a kicsinek is tetszeni fog. A fő gond az volt, hogy az ovi 3 felé vált, egyszerre birtokba vették a 3 játszóteret. A többi ovis csoport nem zavarta őket, csak mi a kicsivel. Pedig még arra is gondosan ügyeltem, hogy ne azon a játszón legyünk, ahol a lányom van.

A felelősségről meg annyit, hogy az óvónő is ezzel jött. Én meg visszakérdeztem, ha baleset történik, mit jelent az ő felelősségük, vagy akár a sofőré. Börtönbe mennek? És én attól hol vagyok előrébb?

De mint írtam, utólag a többi szülő is eléggé kiakadt ezen az utaztatáson.

Amúgy meg hasznos tapasztalat volt, legalább láttam, hogy milyen messzire el tud keveredni egy ovis a csoporttól ekkora zsúfoltságban anélkül, hogy bárki észrevette volna.

2015. febr. 5. 09:00
 9/15 anonim ***** válasza:
72%
nem szívesen engedném el, bár azt sem értem, miért viszik több mint 100 km-re őket
2015. febr. 5. 09:15
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

Mivel mennek, kölünbusszal? Ha igen, akkor miért ne engedném el? ESetleg megkérdezném, van-e biztonsági öv a buszban.

Ahová mennek, az egy forgalmas hely, kell városban kutyagolni? Ha nem, akkor megint csak miért ne?

Egyébként ha olyan gyerek lenne, akivel nem biztonságos közlekedni, akkor az óvónők mondanák, hogy inkább maradjon otthon vagy az oviban...

2015. febr. 5. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!