A 4. évét betöltött gyermeketek miket csinál, hol tart a fejlődésben?
Azt látjuk, hogy le van maradva, szeretnénk tudni mennyire. 4 lesz júniusban. Megyünk vizsgálatra is, de előtte szeretnék tisztában lenni más 4 éves mit csinál?
Tud-e már rajzolni, vagy csak irka-firka? Már úgy fogja a ceruzát, kanalat, ahogy kell? Érti-e a közös játékok lényeget, inkább egyedül játszik, vagy társaságban (gyerekek között)? Mennyi ideig köti le figyelmét a rajzolás-papírvágás-ragasztás-nyomdázás, mikor pattan fel hogy inkább mást csinálna? Ha mesét néz követi a történetet benne, vagy csak a szereplők-helyszínek színét,alakját nézi, ha a mesében valaki nevet-sír, érti hogy miért, vagy csak konstatálja hogy vki sír? Az idővel hogy áll, tudja hogy a hétvége mikor jön el, vagy mi az hogy két hét múlva? Egy játszótéren inkább mászókázik, labdázik, kergetőzik, vagy még a kicsikkel ül a homokozóban?
Szia!
A lányom hétfőn múlt 4 éves!
Rajzolásban le van maradva, mert utál rajzolni, viszont ügyesebben színez a kortársainál. A rajz nála befejeződik egy napocskánál és egy létránál. :)) A védőnő mondta, hogy kéne vele gyakorolni, de nem tudok vele mit csinálni, nem érdekli. Egyébként azt olvastam, hogy 5-6 éves korukra kell rajzolniuk!
Kanalat ceruzát hellyel közzel úgy fogja ahogy kell, néha segíteni kell neki.
Nagyon sokat játszik együtt más gyerekekkel, főleg szerepjátékot és érti is a lényegét.
Kb fél órára leköti a figyelmét a foglakozás, a játék sokkal tovább, ebben a korban negyed óra az előírás.
A meséket imádja, simán visszamondja a történetet saját szavaival, van olyan mese amit kívülről tud.
A nevet sír dolgot szerintem annyira még nem érti, próbálja felfogni, de nagyon sokszor megkérdezi, hogy miért sír xy.
Az idő: mi most alvásban mérünk mindent. Holnap megyünk anyuékhoz (messze laknak, ritkán találkozunk) Már 2 hete visszaszámoljuk az időt, hogy még hányat kell aludni. Ha azt mondom neki, hogy 2 hét, gőze sincs hogy miről beszélek. Hétvégét meg abban méri, hogy akkor látja apát. :)) Tudja ha apa itthon van hétvége van, nincs ovi. :))
Játszótéren mindent csinál, olykor beül a 1,5 éves öccse mellé homokozni, de játszik minden mással is, szívesen barátkozik.
Megkérdezhetem, hogy a Te gyerkőcöd miben van lemaradva?
A lányom áprilisban volt 4. Mivel nagy növésű, a védőnő először az 5 éves státuszt kezdte megcsinálni. Átment. Csak az nem tetszett neki, hogy amikor kérdezte, hogy hány éves vagy, ő mindig azt mondogatta, hogy 4.
És nem igazán csinálja, amiket leírsz, szóval nem értem, miben van a te gyereked elmaradva?
Az óvodában játszik a többi gyerekkel, ha olyanja van, de van, amikor csak egyedül.
Egy-két dolgot tud már rajzolni pl. virág, napocska, ember (még csak feje van meg lába, keze), de főleg inkább csak firkálgat. Egyedül eszik, egyedül öltözik.
A meséket szerintem megérti, bár a tévében ritkán engedem neki, hogy nézze. Inkább olvasunk.
Az időt nem érti, ha mondom, hogy holnap megyünk valahova, akkor máris indulna.
Társasjáték kb. fél órára köti le.
1 hete volt a lányom 4. szülinapja. Rajzolni szerintem jobban tud, mint a kortársai (alakzatokat, pont-pont emberkét szemmel, orral, szájjal, hajjal, köldökkel! :), szemüveget, létrát, csúszdát, labdát stb.)
A ceruzát még úgy fogja, hogy nagyon az aljánál. A kanalat sem úgy fogja, mint a felnőttek. Érti a játékok lényegét. Nagyon visszahúzódó, így inkább egyedül játszik vagy figyeli a gyerekeket. Elég jól lekötik a rajzolás, festés, papírvágás, gyurmázás, ezeket szereti, ragasztani nem igazán. Igen, követi a történetet a mesében, ő mondja, hogy most mi lesz, de alapvetően nem akkora meserajongó. Inkább a könyvek. Az időt nem igazán ismeri. A játszótéren mindennel játszik, ugyanúgy mászókázik, csúszdázik, mint homokozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!