Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves koráig evett a...

Hány éves koráig evett a gyereketek tápszert?

Figyelt kérdés

2 éves lesz 2 hónap múlva a fiam, este még vacsi gyanánt tápszert kap, előtte 5-6 körül szokott velünk enni de elég keveset, ezért is a tápszer, najó, meg megszokásból.

Meddig normális, hogy tápszert eszik?

2015. jan. 28. 21:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Márciusban lesz két éves a lányom, szerencsére még van anyatej, amit tudok neki reggel-este adni cumisüvegből.De már igyekszem átszoktatni másra, csak sajnos nem hajlandó meginni a tehéntejet. Milumil junior tejitallal próbálkoztam, azt megissza, így azt fog kapni reggel-este (mert rövidesen elfogy a tejem).
2015. jan. 29. 11:23
 12/22 anonim ***** válasza:

ez a milumil oldalán van:

"Ha gyermeked egyéves korában van még anyatejed és a szoptatás nem megterhelő számodra, akkor szoptasd továbbra is az igényeinek megfelelően. Abban az esetben, ha tápszerrel táplálod gyermeked, és az orvos nem tartja ellenjavalltnak, egyéves kortól át lehet térni a Junior gyerekitalok adására. Egyéves kor után a tejalapú táplálás továbbra is fontos a gyermek étrendjében."

[link]

ezt meg a szakértőjük írta nekem kérdésemre, hogy meddig tápszerezzünk:

(választ megkerülve, nem tesz különbséget tápszer és gyerekital között...)

"A jelenlegi módszertani ajánlások a tehéntej egy éves kor alatti adását tiltják, de egyre több szakember azt javasolja, hogy érdemes még kerülni 3 éves korig és életkornak és egészségügyi állapotnak megfelelő tápszerrel/gyerekitallal helyettesíteni.

1-3 éves korban a folyékony tejalapú táplálék (azaz, az anyatej , ennek hiányában a tápszer/gyerekital) napi mennyisége napi 500 ml. E mellé jön a napi egyszeri, kisebb mennyiségű tejtermék. "

2015. jan. 29. 16:21
 13/22 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Kedves utolsó, köszönöm neked is külön, tehát 3 éves korig nyugodtan ihat tápszert, sőt, ajánlott is. (ha nem tápszert akkor tejet-tejitalt, értem, de nálunk a tápszer jött be)

2015. jan. 29. 16:50
 14/22 anonim ***** válasza:
4 eves elmult es meg mindig issza,tejfeherje allergias.
2015. jan. 30. 02:20
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem is ihat 3 évesig, de gondolom elég húzós így az ára. Inkább a természetes kajákat kellene előtérbe helyezni, biztos hogy a tápszert bekeverni kényelmesebb de a szilárd kajákkal kéne ismerkednie, rágni, darabolni.
2015. jan. 30. 07:41
 16/22 anonim ***** válasza:

Itt nem a kényelemről van szó, kedves utolsó válaszoló, hanem a kényszerről. Mert nyilván kényelmesebb kiönteni a dobozból egy pohár tejet, mint pepecselni a tápszerrel, de ha nem lehet, mert a gyerek tejfehérje allergiás, akkor marad ez a "kényelmes" megoldás.

A kérdező sehol nem írta, hogy nem eszik szilárd ételt a gyereke, nem is értem, ezt miből gondoltad.

Az én fiam itta 5 éves koráig a tápszert, gondolod, hogy nem kapott szilárd táplálékot, azt hordtam neki az oviba kajálni?!

2015. jan. 30. 08:43
 17/22 A kérdező kommentje:
Eszik a fiam már mindent, csak vacsira keveset eszik ha 7kor van vacsora akkor is. Meg ő így tud elaludni hogy közben issza a tápszert. Adhatnék neki laktózmentes tejet is de az 300ft 3napra, a tápszer 500ft másfél hétre. Ettől függetlenül van itthon tej is, azt is issza de estére maradt a tápszer.
2015. jan. 30. 10:47
 18/22 anonim ***** válasza:

16-os, nem a doboz tej kiöntését írtam, hanem hogy a tápszert könnyebb bekeverni mint gyereknek megfelelő melegételt főzni, tálalni, nyilván.

A kérdező írta, nem én: "ezért is a tápszer, najó, meg megszokásból"

2015. jan. 30. 11:55
 19/22 anonim ***** válasza:
A "megszokásból" szerintem azt jelentette, hogy a gyerek megszokta, hogy elalvás előtt/ közben kortyolgat valami langyos italt (minthogy baba korukban sokszor a cicin alszanak el, ezt később felváltja a cumisüvegben adott tápszer, tejital)
2015. jan. 30. 12:41
 20/22 A kérdező kommentje:

A megszokásból-t arra értettem igen, hogy a kisfiam megszokta hogy így alszik el. Én minden nap főzök, vacsorára, mert a férjem 5kor ér haza, egész nap szendvicset eszik így vacsorára pont jó a főttétel mindenkinek.

Persze délre is mindig csinálok a fiamnak valami főttet.

2015. jan. 30. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!