Tejfeherjere allergias gyerekek anyukai mivel potoljatok a napi kalciumot a gyereknek es mennyit kap belole? Kosoznom szepen.
Figyelt kérdés
2015. jan. 24. 17:44
11/15 sandrachnologic válasza:
Nalunk a szojara csak nagy mennyisegben reagel, pl szojalisztes keksz, szójáték stb. A tojás es a tej nagyon durva, azt visszaterhelni se tudjuk gyakorlatilag.
12/15 sandrachnologic válasza:
Szójátej, atirta a telefon bocsi!
Koszi, hogy szoltal a vitaminokrol! 😊 viszont van AZ a Robokid kalcoum szirup AZT nested mar? Ugy tudom AZT is kaphatjak. Banan izu, nekunk emiatt nem jott be. Vagy meg amit en neha szoktam AZ a kalcium pezsgotabletta.
13/15 A kérdező kommentje:
Igen ismerem oket, koszi szepen, szoktuk hasznalni,fokent a Robokidet, csak ugye abban sincs olyan sok, 160mg azt hiszem.
2015. jan. 24. 22:48
14/15 anonim válasza:
Mesterségesen semmivel, a gasztroenterológus szerint nincs rá szükség.
A rizstejből mondjuk a kalciummal dúsítottat veszem, 1 dl-ben 120 mg van, ebből ő 2-3 dl-t iszik naponta.
Érdekes, hogy a tehéntejben és a joghurtban is ennyi van...
Úgy tudom, hogy a mákban van a legtöbb kalcium (1400 mg/100g), a fiam pedig imádja, hetente többször is kéri, gondolom nem véletlenül :)
15/15 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam nem tejallergiás de nem hajlandó semmilyen tejterméket fogyasztani. A doki azt mondta adjak neki többször spenótot,májat és a tojás is mehet heti 3-szor. Szerinte a D-vitamin sokkal fontosabb a kálciumnál a fejlődés szempontjából. A Calcimusc-cal vigyázz mert amikor beteg volt a kisfiam akkor napi 3X fél ampullát kellett adnom neki de csak három napig kaphatta. A doki mondta, hogy vesekövet okozhat ha sokat szed belőle szóval sokáig ne add neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!