Ha nem járunk közösségbe 2 éves kisfiammal, hogy fog viselkedni az óvodában?
Nincs lehetőségünk összejárni senkivel, játszóház 25km-re, most hogy megszületett a húga még inkább be vagyunk zárva a házba. Barátnőm 40km-re, a faluban senkivel nem járok össze, nem azért mert nem szeretnek vagy ilyesmi, csak nem szeretek átjárogatni másokhoz. A faluba kiszoktunk menni de a játszón általában senki sincs, boltba ha megyünk ott találkozunk sok emberrel de nem gyerekekkel.
Szóval nincs kapcsolata a kisfiamnak gyerekekkel. Gondolom ebből adódik az, hogy ha a védőnőnél találkozik kisgyerekkel akkor azokat meg nagyon szorítja, látszik hogy imádja a gyerekeket de én féltem őket a fiamtól...
Vajon hogy tud majd beilleszkedni az oviban? Félek, hogy sok baj lesz majd vele. Amúgy egy nagyon kedves, barátságos gyerek, mindenki szereti aki ismeri mert tényleg nagyon aranyos fiú, de ha nem tanulja meg ovi előtt hogy hogy kell közösségben viselkedni, hogy kell egy másik kisgyerekkel viselkedni akkor vajon mi lesz vele az oviban? Vagy majd az óvónők megtanítják?
Én úgy aggódom ez miatt. Sajnos tényleg semmi lehetőségem nincs közösségbe vinni, minden messze van, csak autóval tudnánk elmenni oda de anyagilag meg nem állunk úgy hogy heti 1-2szer 30km-eket menjünk autóval... Időben sem jó, mert közben a húgát el kell látni, szóval nem is tudnék csak úgy fél napokat elmenni itthonról...
Nem most akarom még oviba iratni, majd 3 évesen, csak már most aggódom, hogy nem fog tudni majd viselkedni társaságban, leginkább a gyerek társaság miatt aggódom, felnőtt társaságban sokszor van. 3 rokon család is van akikhez járunk de náluk nincsenek gyerekek (anyuék, nenémék és tesómék).
Mindig azt hiszem, hogy mi vagyunk az egyetlenek akik nem járnak sehova, pedig tudom hogy sok gyerek felnő úgy hogy oviban van először gyerek társaságban.
Baromság, hogy nem igényli. Nagyon is igényli már egy 2 éves gyerek a gyerektársaságot. Hiszen a Kérdező írja, hogy szinte meg van veszve a gyerekekért a gyerekorvosnál. Szerintem valahogyan meg kellene oldanod, hogy rendszeresen találkozzon gyerekekkel. Igenis, menned kellene, vinned kellene magaddal, ha máshová nem is, a szomszédba. Lehet, higy ott is vannak unatkozó kisgyerekek. Csak érdeklődnöd kellene, egy picit társasági életet kellene élned.
Az én fiam áprilisban lesz két éves, én tudatosan úgy szerveztem a hetünket, hogy minimum 3 különböző gyerekprogramon részt tudjunk venni. A szívem szakadna meg érte, ha nem vinném gyerektársaságba. Imádja a gyerekeket. Egyébként pedig valóban tanulnia kellene a gyerekednek, hogy hogyan kell viselkedni a többi gyerkőccel. Az én fiam 10 hós korától /akkor kezdett járni/ heti többször van gyerekek között, nyáron minden nap a tömött játszótéren, mégis volt egy olyan időszaka /kb.2 hónapja/, amikor agresszíven viselkedett gyerektársaságban. Rengeteget tanítottam, mire leszokott a csúnya viselkedésről, és most megint az a vagány, kedves kisfiú.
Valahogy törekedj arra, hogy gyerekek között lehessen a Te kisfiad!
Első nagy butaságot írsz,1,5-2 évesen is igénylik már a társaságot...
Szerintem ne aggódj hisz ott van a testvére az is gyerektársaság,lehet nehezebben illeszkedik majd be ha 3 évig csak otthon van,de majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!