Elkerülöd a problémás helyzeteket-vagy századszor is elmondod, hogy azt nem lehet?
másfél éves a kislányom,nagyon sok mindent megnézhet,megismerhet,de pl a számitógépet nem engedem nyomni.érdemes eltenni,vagy mindig mondani,h nem lehet?
nyilván nem az összes problámát akarom elkerülni,hiszen ez az élet velejárója,csak amit nem kell bonyolitani,és megoldható máshogy is,abba érdemes belemenni?
Már a nyolc hónaposnál is egész jól működik, bár még nem teljesen stabil a rendszer.
Szemüveg tabu pl, így amikor nyúl felé, akkor mondom, hogy nem és elhúzom a kezét. Egy ideje elég a "nem" és egy kissé hátrébb húzott fej. Megáll a keze a levegőben.
De pl a telefonom és a távirányító tapogatható, de nem veheti a szájába. Azt is néhányszor elhúztam a szájától. Annyi előnyöm van, hogy korábban látom a szándékot, pl tátott szájjal közelít a tárgy felé, így idejekorán tudok szólni.
1 éves kor alatt inkább pakoltam mert bár láttam rajta, hogy érti mit mondok, valahogy mégsem értette meg teljesen. :D
1 éves kora után a kisfiam már sok mindenre megtanulta, hogy nem szabad. Például nem pakoljuk el a fát a kandalló mellől, nem ráncigáljuk a függönyt, nem húzkodjuk a fiókot stb... ha akarná csinálni, rámnéz, nyúl érte de közben mondja hogy "ne-ne", én meg elmondom neki hogy bizony, nem bántjuk, nem csináljuk stb.
Én mondjuk a laptopomat elpakolom a 2 évesem elől de a telefonom elől van, nem bántja, ritkán megfogja és úgy csinál mintha a mamával vagy a papával beszélgetne, 5 perc után megkérem hogy rakja vissza a helyére.
Szóval van amit inkább elrakok ( laptop, körömvágó ollója, krémek), van amit meg elől hagyok és megtanulja hogy nem bántjuk.
Nem tudom ismered e a supernanny cimu sorozatot, de en abbol vettem az otleteket a gyerekneveleshez. 6 gyerek mellett sokat tapasztaltam, a legtobb be is valt.
En szazadszorra is elmondom inkabb hogy nem, nem nyulunk a konektorba, se a wcbe, nem maszunk fel a fuggonyre, stb.
Nalam a keteves fiucska otthon egetrengetoen rossz tud lenni, de csodak csodajara, ha megyunk valahova, akkor egybol tudja mit szabad es mit nem.
Mivel latom akkor hogy tudja a szabaloykat, ezert ugy erzem, hogy van ertelme annak hogy elmondjam hogy mit nem szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!