Hogyan kerüljem el el az ilyen helyzeteket? Nagyon szégyellem magam!
A kislányom négy éves, hétfőn lázasan hoztam haza az oviból.
Most kicsit egyedül vagyunk esténként, a férjem 12 órázik éjszaka.
A gyerkőc meg nem aludt túl jól, az elmúlt napokban óránként szaladhattam a szobájába.
Azt hiszem kicsit kikészültem.
Tegnap hétkor leültünk mesét nézni, és a következő pillanatban már hajnali kettő volt, a lábaim elzsibbadva, ahogy rájuk dőlve aludtam.
A kislányom sehol.
Átbotorkáltam a szobájába, ahol nyugodtan aludt. A konyhában egyértelmű nyomok arra, hogy megvacsorázott egyedül.
Azóta fent vagyok, mardos a bűntudat, és csak az jár a fejemben, hogy mennyi baj történhetett volna.
Általában ez szokott lenni ilyen esetben, csak most ő is fáradtabb, alszik úgy háromig, négykor meg indul a vonatra.
A kislány meg akkor sem alszik délután ha egész éjjel keldegél.
Ne rágd magad rajta. Megtörtént, nem lett baj. Nyilván máskor nem fog előfordulni, de te sem vagy gép, kimerültél.
Egyébként nem semmi a kislányod! Nekem is 4 éves a lányom, és szerintem eszébe sem jutna egyedül megvacsorázni. Én mosolyogtam a történeten, pár év múlva biztos vagyok benne, hogy te is mosolyogva meséled majd. Édes gyerek!
Mindenki hibázik, csak vannak akik szeretik mások orra alá dörgölni a hibáikat.
Hát a nyomok alapján megevett két almát, és vajaskenyeret ként magának, tejjel. Megvolt a büntim, takarítás formájában.
Szeret próbálkozni, én meg hagyom. Most megtérült egy hét órás alvásban.
Ha azt érzed, hogy nagyon kimerült vagy, kérj segítséget! Nagyszülő, rokon, barátnő, szomszéd, bébiszitter, Otthon Segítünk Alapítvány, válaszd azt, ami neked elérhető. 1-2 óra is sokat számít!
A bűntudat most már ne mardosson, azzal együtt megértelek, én is ilyen lennék. A kimerültségre viszont tényleg figyelni kell, gyakran lehet rémhíreket olvasni e témában.
Komolyan ezen túráztatod magad? Vezekelni nem akarsz?
Semmi nem történt, én felesleges idegtépés helyett örülnék, hogy ilyen ügyes a lányom. Max. egy percig gondolkodnék azon, hogy úristen, aztán letudnám, hogy minden rendben, akkor minek húzzam magam hlyeségekkel.
Ha baj van, arra úgyis azonnal felébredtél volna, ezért sem kell a fölösleges aggodalmaskodás.
Én négy évesen már anyával főzőcskéztem, mosogattam, söprögettem, állandóan a szőlőben voltam, kukoricát törni mentem a családdal, stb... soha nem lett bajom. Nem kell mindentől védeni a gyereket, csak akkor tanul, ha hibázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!