Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám felkelteni a...

Hogyan tudnám felkelteni a figyelmét? V Van valaki aki ebben a cipöben jár?

Figyelt kérdés
15 hónapos a kislányom és nem tudom hogyan tudnám rávenni, hogy figyeljen rám. Szeretném ha közösen játszanánk a jétékaival. De nem engedi hogy megmutassam neki hogyan kell játszani például a forma bedobós házikóval, vagy a laptopjával, meg ehhez hasonlók. Pedig az ölembe veszem és mondom - mutatom mit hogyan, de fél perc után kiveszi a kezemből, kimászik az ölemből, félre megy és eldobja a játékokat. Csak bujócskázni tudok vele. Sokat nézi a meséket is. Már próbáltam azt is hogy kikapcsolom a tv-t és ugy foglalkozni vele de nem mentem vele sokra. Ha valaki hasonló helyzetben van adhatna tanácsot hogy mivel próbálkozzam.
2015. jan. 20. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:

:) jaj de aranyos vagy, fogadjunk, hogy első gyerek! :)

Nincs ilyen hogy hogyan KELL játszani. Úgy játszik, ahogy akar. Kisbaba még, hadd tevékenykedjen szabadon! laptop meg mi a francnak egy kisbabának? Na jó, nagybabának. A tévét meg nyugodtan kidobhatod az ablakon (azért előbb nézz le, nehogy megölj valakit). A bújócskázás tökéletes játék, mi a baj vele?

2015. jan. 20. 21:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbálj meg vele mondókázni, énekelni neki. Vagy sétáljatok el a játszótérre, hintázzatok, csúszdázzatok.
2015. jan. 20. 21:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen első baba. A laptop zenélős játéklaptop. A bújocskázással nincs semmi baj. De jó lenne egy kicsit mást is játszani.
2015. jan. 20. 21:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Már próbáltam az éneket és a mondókát is de nem nagyon érdekli. Játszótérre nem tudunk kimenni mert itt Németországban sokat esik az eső föleg most és hát vizes minden. Meg nem is nagyon van neki való játszótér.

Már mesét is próbáltam neki olvasni de kiveszi a könyvet a kezemből aztán kitépkedi a lapokat. Viszont szivesen játszik a fém kanalakkal meg a müanyag edényekkel. Bele szokott állni.

2015. jan. 20. 21:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem teljesen normális 15 hónaposnak tűnik. Hadd játsszon azt, amire igénye van. Ha veled, akkor oké, ha nem, akkor is.
2015. jan. 20. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:

egy 15 hónapos nem tud mással játszani :) se anyával, se kortárssal, ő egyedül játszik. lassan bejön az egymás mellett játszás, tehát te is játszhatsz alaptoppal míg ő dobálja a kockát :D

és egyébként pont ezzel a tanítani akarással ártasz :)

tv-t meg nem kéne bekapcsolni, esetleg 2x20 percre, de mikor játszik, ne menjen, sok szempontból árt neki.

játék közben tanul, egyébként ennyi idősen nagyon sok mindent leutánoz. na de mondjuk elég nagy balgaság elvárni egy 1 évestől, hogy gyerek laptoppal játsszon :D

vedd elő a fa kockát mondjuk és pakold egymásra. tuti benne lesz, hogy leboríts :) mert ő ezen a szinten van és ebből is rengeteg dolgot tanul. vagy adj neki papírt és zsírkrétát, firkálja össze. ez is fejleszti. vegyél elő képes könyvet és mutogasd neki. ha nem partner benne, akkor csak nézze ő :) te meg max mellette játsszál, hosszútávon majd az utánzással fogja megtanulni a játékot, nem a közös játékkal. az majd olyan 2,5 éves kor körül jön el :)

2015. jan. 20. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Pici még! Úgysem fog még ugy játszani ezekkel a játékokkal ahogyan kell. En is aggódtam hogy miert nem tud formabedobozni, mikor 1ev van ráírva, aztán rájöttem ez hülyeség, nem kell egyből azt csinálnia vele, elég ha fogdossa, ismerkedik vele, hurcolassza. Persze, az is jo játék ha ismerkedik a konyhai eszközökkel. Ezert mondjak, a babának nem is kell játék, elég ami a konyhában van, edények, merokanal, ezek sokkal érdekesebbek.
2015. jan. 20. 21:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem erőltetem! Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 20. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom lassan 13 hónapos és ő is ugyanezeket csinálja. Én akkor is olvasok meg mondókázok neki, mikor tojik a fejemre. Ha mást csinál akkor is legalább hallja. Csak a tornyot hajlandó "felépíteni", persze a karikák nem sorrendben vannak.
2015. jan. 20. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!