2,5 éves kislányom, hogyan neveljem meg? Bővebben lent.
Bocs, hogy ezt mondom, de ezek kifogások. Fürdéskor vidd ki a konyhába a sampont, ha tényleg mindenhol eléri. A boltba ne vidd a motort, a gyereket ültesd be a kocsiba. Mindent meg lehet oldani.
Az én gyerekem az ajtókért van oda, iszonyatos hisztit vágott le egy éve kb., ha nem nyithatta ki (mert jött valaki más mondjuk). Megelégeltem, és elmondtam neki, hogy ha nem tud szépen bejönni, akkor hazamegyünk. Kétszer kellett megcsinálnom, hogy a bolt ajtajából fordultam vissza, és vittem haza. Végig üvöltött, de ezután be tudtam vele menni rendesen.
Ez csak egy példa, de mindenre van megoldás, csak ki kell találni és nem idegesen cselekedni. Na meg persze kitartani végig ez mellett.
Nekem is az az érzésem, hogy kifogásokat gyártasz. Nem tudom elhinni, hogy nincs olyan hely az egész lakásban, ahol nem érné el a sampont... Minek mentek motorral boltba? A saját helyzetedet nehezíted meg vele. Ha annyira zavar, hogy kipakolja a szekrényeket, tegyél rá gyerekzárat. És tényleg ne küldd ki, amíg a picivel foglalkozol, nem csoda, hogy mellőzve érzi magát és fel akarja hívni magára a figyelmet.
Csodálom a bátorságodat, hogy ilyen korán bevállaltad a kistesót úgy, hogy előtte is nehezen boldogultál a naggyal, és hogy egyedül vagy velük (mi az, hogy apa nem vigyáz a gyerekére egyedül?!).
Hát az nem jutott eszembe, hogy máshova rakjam a sampont, mert annak a fürdőben a helye. Azért majd elteszem, de az milyen jó, amikor a zuhany alatt állva rájössz, hogy minden tisztálkodószer a konyhában van. :-) Én azt szeretném, hogy megtanulja, hogy nem szabad. A közértbe lehet, hogy nem világos, hogy a kicsi ül a babakocsiban, hogy toljak még egy bevásárlókocsit is? Ha együtt megyünk a férjemmel vásárolni, akkor a bevásárlókocsiban ül a nagy. Sajnos, a férjem a naggyal se sokat tudott kezdeni, amíg kicsi volt. :-( Azért ilyen kicsi a korkülönbség, mert a nagy 3 év után jött össze és mivel mindenképp szerettünk volna még egy gyereket, így nem védekeztünk, így is másfél év volt mire összejött.
A hazamegyünk, ha nem jól viselkedik, az aránylag működik, ahogy visszafordulok indul amerre akarom, még eddig nem kellett hazajönni, ill. közértből egyszer hazajöttünk, de a "jutalmam" az eddigi legnagyobb hiszti volt, kb félórás műsort nyomtunk a "lelkes" vásárlóközönségnek! Amúgy ezt ritkán használom, mert ha tudom, hogy muszáj közértbe menni, akkor nem fenyegetem ezzel, mert tudom, hogy nem fogom betartani. Szerintetek ez normális dackorszak? Minden 2,5 éves ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!