Másnak sem "hallja" 2 év körüli gyermeke, ha valamire utasítja? Hogyan neveljem szófogadóvá a kislányom?
Akar az en lanyomrol is irhattad a kerdest. 2 eves 9 honapos es detto. Ha olyan kedve van, meghallja es megcsinalja, amit kerek, de tobbsegeben oda se bagozik ra. A valasz, hogy hogyan csinaljam, engem is erdekel.
Bocs, hogy nem tudtam valaszolni, de tudd, masok is jarnak hasonlo cipoben.
Segíteni nem tudok,de az én 2 éves lányom is alkalmi süket:)
Sőt most ott tartunk,hogy mindenre"nem" a válasz.Még akkor is ha kéri vagy megcsinálja amit mondok.De alapból mindenre rávágja hogy "mem"
Ha nem akarja meghallani, ne csak szólj rá, hanem úgymond segíts is neki elvégezni a feladatot. Egy, a szoba másik végéből odakiáltott "Ne nyitogasd már a szekrényajtót!" nem ér semmit. Oda kell menni, leguggolni hozzá, a szemébe nézni, így elmondani a kérést, majd elvinni a helyszínről. Érezze, hogy komoly. Nem mindig jön be, de azért gyakran igen.
Egyébként én is sokat küzdök a fegyelmezéssel, 2,5 éves kisfiam időnként valami brutális, pedig a szép szótól a popsira csapásig már minden eszközt bevetettem. Majdcsak kinövik.
Nálunk is ez van, pedig "már" 3 éves. Pl. az oviban ki kell hoznia a benti ruháját. Kb. 10 percig szólítgatom, mire megteszi. Minden mással foglalkozik, csak velem nem. Itthon sokszor kiabálok. Nem folyamatosan, csak a nevét,(vagy mást) mire rám figyel,és végre szépen el tudom mondani amit akarok.
Mindig kérdezem,hogy miért kell kiabálnom,hogy meghallja. Erre a válasz,hogy már hallotta mikor szépen mondtam akkor is. Szóval tojik a fejemre.
Azért érdekes, hogy aki tanácsot adott, ráadásul igen jót, azt lepontoztátok, míg a többi válasz, ami semmit nem ért, azok meg 100%-osak.
Ha nektek a hülyeség a 100%, akkor már nem is csodálkozom, hogy miért is nem szófogadó a gyereketek.
A nevelésnél is biztos csak a hülyeséget preferáljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!