Kislányos anyukák, ti mikor lakkoztátok ki először a lányotok körmét?
Kedves 5-os. Velunk is tortent hasonló, elég ciki volt. Az új vedono nyáron eljött hozzánk bemutatkozni, a férjem is otthon volt, es úgy mutatkozott be a vedononek, hogy csillogó kékre volt festve a lábkörme. Persze levágta egyből, hogy a lanyom kreatív volt, nem kellett sokat magyarázkodni.
A kérdésre válaszolva, engem nem zavar. A lanyom már 2-3 evesen átesett a körömlakk lazon, akkor állandóan azt akarta hogy fessem ki neki. Mostanaban csak neha kéri, a nagylány unokatesoja szépen kilakkozza neki, de oviba sosincs rajta, mindig lemossuk. Ritkán használva nem hiszem hogy ártana egy gyereknek, ellenben a sminket, a gyereksminknek árult szarokat is utálom, mert az biztos nem tesz jót az érzékeny gyerekbornek. Kaptunk ilyesmit ajándékba, megengedtem hogy használja egyszer, aztán észrevétlenül eltüntettem.
3,5 éves, még nem volt lakkozva.
Amikor én lakkozok, akkor mondom neki hogy ehhez még kicsi. Pont olyannak látom, mint a rúzst, hajfestést, sminket, arcmaszkot stb. Majd ha nagyobb lesz, kiélheti magát :-)
Lányom 4,5 éves. 2 éve volt első és egyben utolsó alkalommal kilakkozva körme, az enyémet nézegeti, hogy milyen szép és neki mikor. Megbeszélük, akkor ha majd gimis lesz. A monster high babákat is ezt beszéltük meg:)
Fülbevalója nincs, nem is tervezem még, gyerek parfümöt kapott karácsonyra, de csak a ruhájára fújjuk és azért ez csak valami illatosított víz:)
az én lányom 4-5 éves kora között nagyon csúfosan rágta a körmét. akkor azt találtuk ki, hogy vettem egy ilyen vitaminos körömáplót, aminek igazából csak fénye volt, színe nem. azzal kifestettem neki minden reggel! ő büszke volt, hogy csillog-villog és nem rágta, én meg örültem, mert elhagyta a rossz szokást és reményeim szerint károsanyagmentesen értük el. Hetekig használtuk egyébként, nem ment egyik napról a másikra.. az oviban külön megbeszéltem az óvónőkkel, hogy mi a helyzet, nem bánták, a kis barátnők is elfogadták, hogy "így tudjuk meggyógyítani a körmeit" és nem a divatozás az elődleges cél. Nem is volt belőle probléma.
Amikor végleg elhagytuk a vitaminos lakkot, gond nélkül elfogadta, hogy nem, színeset nem teszünk rá.
most 6,5 éves és néha kéri hogy kenjünk rá neki fény-lakkot - ő így hívja-, pl barátaink esküvőjén, mama szülinapi ünnepségén, karácsonyi bulira stb. Néhány havonta egyszer szerintem belefér, ez a fényes bevonat amúgy is beszívódik a köröm szerkezetébe néhány óra alatt, illetve a gyakori kézmosás leoldja. Nem hiszem, hogy ő ettől plázacica lesz vagy hasonló, az arany középút nálunk bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!