Mit tegyek, hogy ügyesebb, bátrabb, energikusabb legyen a kisgyerekem?
Figyelt kérdés
Semmire nem tud, nem akar fölmászni (fotelba), elég lassú, nem szeret sétálni sem utcán (egy kínszenvedés, ezért babakocsi nélkül el sem indulunk).
20 hónapos.
2014. dec. 31. 18:20
11/11 anonim 

válasza:

Olyan különbözőek a gyerekek!Az enyém iszonyú örökmozgó, rohangál, pillanatokon belül fenn van a szekrényen, asztal tetején. Hát az sem jó. Igaz, hogy mindig nagyon ügyesen mozgott,de cserébe a beszédfejlődése lassú. Kortársai már mondatokban beszélnek, ő meg csak szavakat mond, de már ennek is örülök (22 hónapos).Én az ellenkezője voltam, olyan, mint a Te kicsid: lassú voltam, lusta, mindig ügyetlen a sportokban. De 18 hónaposan folyékonyan beszéltem, és írtam-olvastam 4 évesen. Normális felnőtt lett belőlem, és végül még nekem "fekvő" sportot is találtam :-) Szóval ne aggódj, teljesen normális a kicsid, legfeljebb ő nem élsportoló lesz, hanem másban lesz kiemelkedő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!