Belefáradtam az anyaságba. Nem nekem való és senki nem ért meg?!
Nagyon szeretem a fiam (4). Tényleg ő a mindenem. De úgy érzem, hogy teljesen kiégtem. Be van korlátozva az összes napom,órám, percem. Szoros a kapcsolatunk, állíthatom, hogy én vagyok a kedvence. Munka/ovi után sokat foglalkozom vele, velem jön mindenhová, mert igényli. Ha az apja megy a boltba akkor a gyerek itthon marad. Ha én mennék a boltba akkor jön. Egy szabad percem sincs. Fürödni sem tudok egyedül, csak ha az apja nagyon megfeszül, hogy addig is lefoglalja. Ami ritkaság, mert általában este sosincs itthon. Ritkán tudok ébren maradni altatás után, így magamra még ekkor sem jut időm. Általában hamarabb kidőlök mint ő.
Szerencsére a szüleim szoktak rá vigyázni, 1 hónapban 1 vagy 2 hétvégére el szokták vinni. Nagyon szégyellem, de nekem ezek a legszebb napjaim. Hallom a saját gondolataim. Meg tudok nézni egy filmet, amit hallok is és végig ülhetek, nem kell percenként valamiért rohangálni.
A férjem szeretne még gyereket, de én hallani sem akarok róla.
Akinek elmondtam ezeket az elítélt és szerinte rossz anya vagyok. Lehet, hogy tényleg igaza van.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy más is érez így?
Köszönöm a válaszokat!
Úgy néz ki mégsem én vagyok az egyetlen, aki nem rószaszín felhőnek éli meg az anyaságot.
Szia, nem vagy egyedül és rossz anya sem vagy. Kislányom négy éves. Megvan az átlag dackorszak, néha jobb, néha rosszabb, ilyenkor hajam tépem. A gondom, hogy állandóan rajtam meg a férjemen lóg. Anya vagy apa gyere, anya csináljuk, anya kergess meg, bújócskázzunk, építsünk, lovazzunk, labdázzunk és társai. Reggeltől estig. Állandó mozgásban van és állandóan beszél. Minden tevékenységéhez kellünk, igényli a társaságot, a megállás nélküliséget, ha értitek, mire gondolok. Rendkívül impulzív. És a szája sem áll be, folyton mondja és mondja vég nélkül. Napközben egy három mondatos beszélgetést nem tudunk lefolytatni a férjemmel. Mindketten egálban kivesszük a részünket a gyereknevelésből, férjem mindenben segít, de még így is egy állandóan pörgő gyerek mellett hát rendesen kivagyunk fáradva. Minden rokonunk, nagyszülők más városban laknak, sok segítségünk nincs. A munkahelyünkre pihenni járunk be. Pontosan ugyanazokat érzem, mint te: nem hallom a gondolataimat, nincs egy pillanatra sem csend, nem tudok leülni két percre, nem tudok ügyintézéses telefonálást csinálni otthon, mert vagy ott van fizikailag, vagy máshol van, de beszél-beszél és beszél. Így nem megy.
Szerinted rám mit mondanak, amikor megkérdezték, hogy mit kérek karácsonyra és azt válaszoltam, hogy két hét magányt? Én is maga voltam az ördög.
Testvér? Hát ki kell, hogy mondjam, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!