Nem szomorú, hogy már szinte senki nem vesz "hagyományos" játékokat a gyerekeknek? Például a karácsonyi ajándékkeresős kérdésekben rendre ugyanazok a divatos cuccok fordulnak elő.
Gondolok arra például, hogy nagyon népszerű és nagyon-nagyon drága geomag cuccokat kap egy csomó csemete. Mikor a régi babylon építő is hasonlót tud, sokkal olcsóbb is, de sose látom, hogy valaki ezt javasolná. A lényeg pedig ugyanaz, térben lehet építkezni. Vagy tüskeépítőt, hagyományos építőkockát is szinte ciki venni, csak a lego illetve a duplo "jó" (bár tényleg jók). Egyszerű - semmit nem tudó - kisautót se nagyon kapnak a kisfiúk. Olyat, ami nem távirányítós, nem világít stb. Olyat, amivel játszani kell, amivel el kell képzelni a dolgokat. De ugyanezt írhatnám lányos játékokra, babákra is. Míg az én gyerekkoromban megvarrtuk a barbira a ruhákat, most komlett ruhatárral árulják, csak rá kell adni a babára. Csak szerintem rossz az irány amerre haladunk?!
Persze sok új játék van ami nekem is tetszik és szívesen megveszem a gyerekeimnek, csak sajnálom hogy a régi jó játékok feledésbe merülnek.
Babylon, ezaz!
Köszi kérdező, én pont ilyet kerestem, de nem jutott eszembe a neve :)
Szerintem ez nem igaz. Nekünk rengeteg fajátékunk van például. De a duplo se tud többet, mint más kockajáték, de a minősége összehasonlíthatatlan. Én azért választom azt, mert kombinálható később a sima legoval is. Van babylonunk is, imádják. Egyszerű kisautóink vannak, se nem villognak, se nem beszélnek. Könyvekből építünk nekik garázst és rámpát.Van színes ceruzánk, zsírkrétánk, egyszerű gyurmánk.
Szerintem a legrosszabbak a fisher price játékok, már mind eladtam, amit kaptunk, mert egyik gyerkőcöt se köti le.
Egy gondolat: mi a helyzet a csuhébabákkal, makkemberkékkel? Csak mert írtad, hogy anno Neked is Barbied volt és nem csuhébabád!
A csuhébaba meg a makkemberke inkább kreatívkodni jó, nyilván utána játszani is lehet vele.
Nyilván haladunk a korral és ez nem baj. Azt hiszem írtam, hogy több "újhullámos" játékot találok én is igazán jónak, hasznosnak... csak kár, hogy a régiek nem kerülnek elő. Az meg végképp rossz dolog, hogy a gyerekek nagy része, csak a totál kész játékokat szereti, ismeri (amivel már csak "játszani" kell). De ezt is írtam már.
Jó látni, hogy mások is egyetértenek velem... ugyanakkor szívesen olvasom az ellenvéleményeket is. Bár a disznósz.rban hempergés nem tudom hogy jött ide, de jól szórakozok azon is, hogy valakinek jól esik így megmondani a tutit :) Engem nem zavar.
kérdező, hány éves vagy? :)
én 31 vagyok, gyerekkoromban dollár boltban vettük a barbi ruhákat, legoval játszottam és osztálytársaimnak volt geomagjuk :)
egyébként nem ciki az építőkocka, szerintem még mindig alap, minden ismerősömnek van, ahogy nekünk is.
fiamnak van távirányítós autója, de kb 100 sima kisautója van, mert azokat szereti (hot weelsek, mert a gagyi, régi típusúak tönkre mennek, kiesnek a kerekei, stb)
legot, duplot még nem nagyon kapott mert a férjemtől is sok maradt és nekem is megvannak a gyerekkorombeliek, 2 nagy dobozzal van neki így :)
egyébként szerintem semmi baj nincs ezzel, nekünk ezek a játékok voltak, nekik meg más mások. az egész világ megváltozott, a tv-t is bekapcsolom hétfőnként, hiába nem volt gyerekkoromban adás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!