Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki mennyi pénzt költ karácsony...

Ki mennyi pénzt költ karácsonyi ajándékokra 2 év körüli gyermekének?

Figyelt kérdés

Érdekel, hogy kinél mekkora hangsúly helyeződik az ajándékokra vagy inkább az ünnep szellemiségét próbálják-e átadni a gyermeknek. Mi szeretünk ajándékozni, de januárban születik a kistesó, és úgy döntöttünk, hogy legyen ez egy szerényebb karácsony, nem akarunk teljesen kiköltekezni. Nagyon jól élünk anyagilag hál'istennek, de most aztán van kiadás is dögivel.

Írjatok, légyszi! Nunk most egy nagy ajándék lesz, és 1-2 kisebb pl. gyerekkönyvek, a kisfiunk imádja a könyveket, valamint kell néhány ruha is, mert szinte mindenét kinőtte. Ja, és a nagyszülők, keresztszülők is ajándékoznak.

2014. dec. 10. 01:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sem az árát nézem (nem is költöttünk sokat), hanem hogy érdekelje és örüljön neki. Tőlünk és a két nagyszülőtől fog kapni valamit, sokat nem akarunk, mert elveszti az értelmét, ha odahalmozunk neki rengeteg dolgot egyszerre. Kap egy adag duplót, valami autós játékot meg a kádban használható dolgot. Nem versenyezni akarok mással, hanem látni, hogy örül neki.
2014. dec. 10. 11:22
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is csak gyerekeknek ajándékozunk.Egyébként pedig kézzel készített ajándékot kap mindenki.Idén 2015-ös naptárat,amiben férjem és az 5,5 éves lányunk is részt vett.Minden hónaphoz valamit készítettünk festményt,rajzot,hajtogatást.Készítünk mézeskalácsot is és ha addig ki tudom vitelezni quilling díszt kap mindenki.A gyerekek ajándéka tőlünk kb 10-10 ezer.Én inkább vagyok híve a több ajándéknak,mert akkor több újdonság van.Kicsi 14 hós fiú fp lp tűzoltóautót kap,faépítőt és ikeás autókészletet fából.A tűzoltóautó használtan volt 3000,másik két dolog együtt 6000.5,5 éves csajszi kap két barbiet tündért és sellőt és egy ismerős horgol neki egy pónit,ez is kb annyi mint tesóé.A többi rokontól déditől,keresztszülőktől,nagyszülőktől is kapnak úgyis.Nem ezen múlik szerintem sem.Én szeretem a készülődést,kézműveskedést,díszítést,ezt szeretném nekik átadni.Azt,hogy együtt vagyunk,örülünk egymásnak...
2014. dec. 10. 11:42
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez utóbbi válaszok nagyon pozitívak, tetszenek. Nálunk 4 gyerek van, a legkisebb 18 hónapos, a karácsony ünnepében a várakozás, készülődés, együttlét, ajándékozás a lényeg, nem érdekel, hogy mi mennyibe kerül, olyan ajándék legyen, aminek örül a gyerek. A nagyobb gyerekeink már kézzel készített ajándékot adnak kicsi testvéreiknek is, december elejétől díszítgetjük a lakást, karácsonyi hangulat van, készülnek a kézzel készített dekorációk, karácsonyfadíszek, majd lesz közös mézeskalács-sütés, amibe már a legkisebbeket is be lehet vonni. A gyerekeknek olyan ajándékot igyekszünk megszerezni, aminek örülnek, amivel szívesen játszanak, ami a titkos vágyuk volt stb. Így a legnagyobb okostelefont kap, mert már nagyon régóta vágyik rá, 12 éves és hozzáteszem nem a legdrágábbat fogja kapni, olyat ami 20 ezer alatt van. A legkisebb mindenképpen valamilyen építőt kap, lego duplo vagy ilyesmi, mert most őt ez érdekli, meg 1-2 könyvet. Nem veszünk sokmindent, mert kapnak a nagyszülőktől, rokonoktól, nem jó a sok ajándékdömping, mert elveszlik az értéke. És nem az az értéke, amennyibe kerül, hanem az az értéke, amennyi időt a csemete játszik vele, ha örül neki, az az öröm az érték, nem pedig a játék ára.

Én a karácsonyban két dolgot szeretek: a készülődést és az ajándékozást. Látni az örömöt a szemükben, hogy igen, erre vágytam, és örülök hogy megkaptam.

Nem számolom és nem tartom számon ki mennyiért kapott ajándékot, kié mennyibe került, nem érdekel, néha többre telik, néha kevesebbre, de a lényeg, hogy örömet okozzunk vele.

Kedves kérdező, egy 2 éves még nem tudja mi mennyibe kerül, nem is érdekli, ha olyan dolgokat kap tőletek, amivel szívesen játszik, érdekli, akkor örülni fog, és nem azt fogja érezni, hogy ti most összébbhúzzátok magatokat, ha meghittség és szeretet veszi körül,biztos, hogy örülni fog a könyveknek és egyéb játékoknak is, nem fog reklamálni, hogy miért nem vesztek nekem x ezerért játékot, és érdemes is lenne ebben a szellemben nevelni.

Engem nem érdekel mások pénzügyi versenye, számomra pl. a legértékesebb karácsonyi ajándék tavaly a 9 éves lányom által készített karkötő volt, vagy a 4 évesem rajzocskája amin a fenyőfa mellett együtt ül az asztalnál a család...

2014. dec. 10. 12:32
 14/25 anonim ***** válasza:
69%

"Én a karácsonyban két dolgot szeretek: a készülődést és az ajándékozást. Látni az örömöt a szemükben, hogy igen, erre vágytam, és örülök hogy megkaptam."

Mint mindenki, ebben semmi különös nincs. Én sem tartom számon, ki mennyiért vesz ajándékot a gyereknek, de a kérdés erre irányult, tehát itt többen erre is válaszoltunk. Továbbra is tartom, hogy nem lesz attól kevésbé meghitt a karácsony, ha kicsit drágább ajándékot kap a gyerek. Nem is értem, ezt egyszer valaki kitalálta és azóta azok, akiknél több pénz van ajándékra, már biztos hogy egyébként tesznek az egész hangulatra, csak a pénz számít. Szomorú, ismeretlenül így ítélkezni mások felett.

2014. dec. 10. 12:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, én nem ítélkeztem. Pontosan azt írtam, nem érdekel semminek az ára. Azért írtam le a két végletet, a legnagyobb fiam most okostelóra vágyik, megkapja. A legkisebb meg építeni szeretne, megkapja. A két dolognak az ára ég és föld, de nálam egy kategória, erre vágynak, ennek fognak örülni. Nem akartam ítélkezni senki felett, nem is írtam semmi ilyesmit, a kérdezőnek a kérdésére reagáltam, az hogy ki mennyit költ karácsonyi ajándékokra, arra írtam, hogy engem nem érdekelnek az árak, azt veszem amire vágynak, és az az igazság, hogy kicsi gyereknél 1-2-3 évesnél ezt még meg lehet "úszni olcsón", de nagyoknál már necces, a nagyfiam most megkapja az okostelót, de jó lenne neki egy külön laptop vagy egy x-box is, de erre már nemet kell mondanom, karácsonyon kívül is, erre most nem telik, de ha tudnám biztos megvenném, de ez már más témakör.

Én úgy gondolom, hogy egy 2 év körüli gyermeknek még nagyon meghitté és varázslatossá lehet tenni a karácsonyt olcsóbb ajándékokkal is, mert sokminden van aminek örülhet, labda, építő, kirakó, könyvek, gyurma stb., egy tizenéves már nem fog hasra esni ezektől, de emellett a körítés, hogy készülődünk, alkotunk, varázsolunk, csak emeli az ünnep fényét.

Ugye nem fogunk összeveszni ezen, mert én nem gondoltam semmi rosszra, akinek meg nem inge, ne vegye magára!

2014. dec. 10. 13:37
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogunk összeveszni :)
2014. dec. 10. 13:48
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Az én 2 évesem egy 6 ezer ft-os játékot kap tőlünk!

Egyik nagyszülőktől 4 ezer a másiktól meg 3 ezer ft os játékot!

A 4,5 évesem egy ajándékot közösen mindenkitől de az picit drágább(22 e ft)

Slusz passz!

Erre vágynak,ezek érdeklik őket!

megengedhetnénk nagyobb értékű ajándékot is de én is inkább a készülődésre, a hangulatra gyúrok rá!

2014. dec. 10. 13:55
 18/25 anonim ***** válasza:
A kicsié 5eft, a nagylányé 4eft volt. Ennyi, slussz passz. Én inkább a sütést, a díszítést, a várakozást helyezem előtérbe. A kicsi 11 hós lesz, ő még nem értékeli annyira. A nagylányunk 3 éves, ő Dóra lázban ég. Így kap egy dóra babát, és egy dórás könyvet. Tudom, hogy mennyire fog neki örülni. Amúgy kézműveskedünk, díszeket készítünk a fára, hogy majd tetsszen a Jézuskának.
2014. dec. 10. 14:08
 19/25 A kérdező kommentje:

Egy picit félreértett néhány válaszoló, bár valóban elég sarkosan sikerült megfogalmaznom a kérdésem. Nem úgy gondoltam, hogy ott, ahol drágább ajándék kerül a fa alá, el is vész az ünnepi hangulat. Tudom, hogy az ajándék minősége, ára és az ünnep meghittsége egymástól független tényezők. Pl. mi tavaly /a kisfiunk első karácsonya/ sokfélét vettünk, volt közöttük drága és kevésbé drága ajándék is, de nem elsősorban erről szólt az ünnep. Inkább az érzelmeink domináltak, olyan gyönyörű volt, karácsony előtt nem sokkal állt fel a kisfiunk, és egyedül /kapaszkodva/ totyogott oda a fenyőfa alá, lenyűgözték a színek, a forró kalács illata, mi meg könnyes szemmel csak néztük, ahogy téblábolt.:-) Viszont úgy érzem, ennél ez a karácsony má picivel másabb lesz, talán már lesznek emlékei róla, egyre meghatározóbbak lesznek az ünnepek, és szeretnék odafigyelni, hogy mit adunk át a gyermekeinknek.

Mi is díszítünk, énekelünk, mesélünk, nagyon fontos a hangulat.

Egyébként szép dolgokat írtatok:-)

2014. dec. 10. 14:45
 20/25 anonim ***** válasza:
Kisfiam egy 4000 ft-os "világítós kutyát" kért, már meg is vettem neki. Nem az értéke a lényeg, akkor is ezt kapná, ha 1000 ft de akkor is ha 10000 ft lenne, mert meglátta egy újságban, megtetszett neki, és ezt szeretné.
2014. dec. 10. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!