Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 és fél éves kislányotok...

4 és fél éves kislányotok hogyan rajzol?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok hogy például ha formákat (kör,négyzet,háromszög meg ezek kombinációja) mutatsz neki akkor azt pontosan ugyan úgy le tudja másolni picibe és nagyba? Vagy tennétek fel képet a rajzokról?
2014. dec. 8. 10:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát formákat még nem másoltattam vele:D Háromszöget magától még nem rajzolt, mert nem nagyon van olyan tárgy, ami háromszög alakú. A háztető az, de azt se lehet önálló háromszögnek mondani. Négyzetet körülbelül. Eddig a lányom csak embereket rajzolt. Fejláb emberkéket-a fejből indultak ki a végtagok. A végtagok iszonyat hosszúak voltak, a kézfejek, lábfejek hatalmas körök és az ujjak is iszonyat hosszúak voltak. Eleinte nem tudott mosolyt se rajzolni, viszont a szemet úgy rajzolta, hogy egy karika és benne egy pötty.

Angliában élünk. Itt kicsit más az óvodai-iskolai rendszer. 2 éves korától járt pár hónapot óvodába, majd dadusnál volt. 3 éves korától napi 3 órát töltött óvodában és 3 órát dadusnál. Nyáron végig dadussal volt. Ősszel elkezdte a sulit 4 évesen, mert itt iskolakötelezettek a gyerekek, ha szeptember előtt betöltik a 4-et és ő július végi születésű. (Tehát most még nincs 4.5 éves)Az óvodában nagyon picikét fejlődött a rajzolása én meg nem akartam neki mutatgatni, had jöjjön ő rá. Találtam a minap egy 2014 februári rajzát az óvodából. Csak firka, semmi felismerhető. Most meg embereket rajzol. Fej: haj a fejbúbon és oldalt, szem, orr, száj-4 féle szájtartással: komor, vidám, szomorú, meglepődött-fül még nincs, régebben volt. Szem visszafejlődött hosszúkás firkává, az orr is ilyen, szinte egyvonalban a szemmel. Van nyak-testes:egy hosszúkás karika-test-nem mindig nagyobb a nyaknál, néha már van köldök rajta. Végtagok egy-egy vonal, néha már egész arányosak. Kézfejek még mindig elég nagyok, de már rövidülnek. Kézfejek is egyre kisebbek, egyre arányosabbak, ahogy az ujjak is. Ujjak száma véletlenszerű. Ruha még nincs az embereken. Kezébe még nem rajzolt semmit, csak most kezdte. Télapót rajzol sapkával, szakállal és kezébe zsákot rajzol. 1 hete kábé. Rajzol ezenkívűl még virágot és fát (én mutattam), házikót-ez pár hónap alatt alakult ki-egy négyzet, két ablakkal-kereszt benne- és egy ajtó, ami boltíves-nem téglatest, de van rajta egy kilincs. Kerítést is 1-2 hónapja kezdett el rajzolni. Sok függőleges és egy vizszintessel áthúzva. Megmutattam neki a vonalzó használatát is. Napocskát rajzol, felhőket még nem. Füvet se rajzol még, meg dombokat se, de lehet, hogy ezeket megmutatom neki.

Sokat fejlődött, mióta iskolába jár, tanulják a betűket, itthon meg magától rajzolgatja őket-olyan ákom-bákom betűket. Imád írni, de ez már óvodában látszott. Mindig úgy csinált, mintha írna-cik-cakk írással.

Tied miket rajzol?

2014. dec. 8. 11:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Mi pénteken voltunk nevelési tanácsadóba mert nem beszél már 2 hónapja. Rajzoltattak vele egy embert egy házat és egy fát. Az ember az jó lett felismerhető de a fa az nem a lombba bele került a törzse, a házikonak meg csak a tető meg az ablak ennyiből akarták meg állapítani hogy miért nem beszél.... A többit meg szépen lerajzolta a négyzetnek meg a háromszögnek mentek tovább a vonalai csak.
2014. dec. 8. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!