Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5,5 éves kisfiú mennyit...

5,5 éves kisfiú mennyit rajzol/kézműveskedik?

Figyelt kérdés
A kisfiam nem szeret rajzolni, itthon csak nagyon nagyon ritkán rajzol, oviban megcsinálja a kötelezőket. Inkább színezni szokott itthon, de nem igazán tudom az itthoni rajzra, festésre, kézműveskedésre rábeszélni. A ceruzafogás sem megy még rendesen. Szeptembertől suli, félek hogy mi lesz így. Ha rajzol, akkor is esetleg autó, ház, fa jön szóba, emberalak sem nagyon megy. Más hasonló korú kisfiúknál hogy van ez? Kell aggódnom? Mit csináljak, hogy tudjam fejleszteni? Mert erőszakkal/zsarolással nem szeretném.
2014. nov. 12. 15:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Tsmt, jobb agyféltekés rajzolás módszer, magán iskolaelőkészítő és részképesség fejlesztés segíthet.
2014. nov. 12. 15:59
 2/4 anonim ***** válasza:

én meg nem erőltetném és hagynám még 1 évet oviba!

Mit mondanak az óvónők?

2014. nov. 13. 12:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez egyik pillanatról a másikra megoldódik,ne aggódj.

A fiam mindjárt 6 éves,soha nem rajzolt,viszont színezett sokat(és idegesíti,ha kimegy a vonalon:)).

Őszi szünet kezdete óta itthon van,mert beteg lett,és már szuper dolgokat rajzol,minden nap magától leül és alkot.

Ő most ért meg rá.

A tesó 7 évesen ment suliba(augusztusi),még akkor sem rajzolt igazán,de ez is megváltozott.

A mi védőnőnk is minden éves vizsgálaton "leszúrt",hogy nem rajzol még a gyerek,az óvónő pedig mindig megnyugtatott,hogy más dolgokban pedig jobb,mint a többiek,így nem aggódom.

2014. nov. 13. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Se rajzolni se színezni nem szeret. 5 éves volt júniusban.

Vettem neki foglalkoztató füzetet, mindet szépen megcsinálja, a szinezéseket átlapozza. Nem szereti.

Ma vettem neki új jobb ceruzákat, amit nem kell annyira rányomnia, hogy látszódjon is. És 3szőgű a ceruza, így könnyíti a helyes ceruzafogást. Én nem erőltetem neki, és elvileg ő is megy szeptemberben... majd még meglátjuk.

2014. nov. 13. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!