Kevés, ha egy négyéves gyerek csak egy nagyobb (15 ezer ft) duplo szettet meg egy mesekönyvet kap karácsonyra a szüleitől?
Nem kevés,de én sem duplot vettem volna már neki.
Az enyém 2 éves "csak" egy duplo vonat szettet kap semmi mást.:)
Szerintem pont átlagos. Mi gyerekenként veszünk mindig 4-5 dolgot, összesen elmegy biztos 45.000 Ft. Ebben vannak könyvek, puzzle, legó, társasjáték.
6, 11 és 14 évesek.
Az én fiam 6 éves tőlünk csak egy lego batman-t kap, abból is az olcsóbbik készletet.(8000Ft)
A család többi tagjátol is kisebb lego készleteket kap. Mondjuk ő ezt kérte minden nap úgy telik már lassan 1 hónapja hogy mikor kap már lego batmant.
De épp napokban írtam ki ezzel kapcsolatban kérdést, mert az én fiam 3 éve minden évben kér valamit, annak örül, azzal játszik a többi ajándék meg a polcra egy évben 2x-3x ha előveszi.
Az elött meg még kicsi volt, pont nem is érdekelte hogy mit és mennyit kap. Amit kapott, annak örült, játszott vele ennyi.
Ha mi azt írjuk, hogy kevés, hajtasz még fel pénzt, és veszel még kétszer, háromszor ennyit?
Nem értem, mi a problémád. Ha kevésnek érzed, ne egy szettet vegyél ilyen drágán, hanem több kisebb és válogatott játékot.
Gondolj arra, hogy van olyan család, aki csak a Mikulás gyárból, szeretetszolgálattól kap "ajándékot". Örülj neki, hogy nálatok ennyi jutott csak a gyerek játékára, másnak még élelemre sem jut.
Hidd el, a gyereked nem fogja felróni neked, hogy bezzeg, amikor négy éves voltam, csak egy Duplo-t, meg könyvet kaptam....
Nekünk kisebb gyermekeink vannak, de tőlünk nem kapnak semmit. Amit gondoltunk h.szükségük van (játék, miegymás)a rokonságtól kapják meg, úgyis én vásároltam őket be (odaadták a pénzt, megvettem,becsomagolják, átadják). Így is töménytelen játékot kapnak.
Szerintem elég a két ajándék, plusz a nagyitól, de én sem vennék már 4 évesnek duplot, mert hamarosan komolyabb dologra vágyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!