Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kötődően nevelők és nem...

Kötődően nevelők és nem nevelők, biztos, hogy van értelme a sok fáradalomnak?

Figyelt kérdés

Aki ismerik a kötődő elméletet:

(- igény szerinti szopi akár 3 éves korig -mosható pelusozás -együtt alvás -hordozás (kendő stb.) )

Nektek nem szokott eszetekbe jutni, hogy megéri-e ez a sok fáradalom? Nem-e felesleges?

Több helyen látom, hogy az anyukák panaszkodnak, hogy milyen fárasztó éjjelente 2-7szer felkelni és szoptatni, nem tudnak normálisan aludni se az anyukák se a babák.

Van olyan ismerősöm, aki kötődő cmíszón így alszik: anyuka a 3 éves kislánnyal, apuka a 6 éves kifiúval külön szobában.. ez minden csak nem normális...

mosható pelusozás.. a természetet ettől nem lehet megmenteni, vannak sokkal nagyobb szennyezések a Földön.. viszont nagyon sok meló, sőt nem 100% h olcsóbban lehet vele kijönni..

hordozás: én is hordozom a babám, amikor igényli, de nem állandóan, csak amikor már semmi nem hat.. vannak akik szinte állandóan magukon tartják a gyerkőcöt.

azt, hogy van e valódi különbség a kötődően nevelők és nem nevelők között, azt nem most fogjuk megtudni, hanem felnőtt korban. viszont nekem több olyan ismerősöm van, aki sokáig cicizett, sokáig anyával aludt és a mai napig nem tud, nem mer leválni a szüleiről, az anyjáról..

én eddig támogattam a kötődően nevelést.. viszont belegondolva, nem nyújt akkor pluszt, mint amekkora fáradtság az egész. persze nem a ridegmarhatartásra gondolok mikor nem kötődően szeretnék nevelni :) hanem mondjuk az aranyközépútra :)

Vida Ági könyvében olvastam, hogy a szakirodalom szerint, akkor alakul rossz kötődés, ha az anyuka alkoholista, vagy a gyermek állami gondozásban nevelkedett és, hogy az átlag szülő kötődően nevel.

Vannak, akik hasonlóan látják? Tehát, hogy felesleges túlzásba vinni a dolgot?

2014. dec. 5. 13:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én nagyon hiszek a kötődő nevelésben, pedig császárral szültem, elválasztottam a kisfiam, amikor 15 hónapos volt, mert útban volt a második gyermekünk, és nagyon érzékenyek, fájdalmasak voltak a melleim... Ezeket azért írtam le, mert nem minden fekete vagy fehér. Aki ennyire szélsőségesen látja a világot, az nagyon tévúton jár. Én sem szeretem azokat az anyukákat, akik szerint a császárosok a könnyebb utat választják, én kőkeményen megharcoltam a kisfiamért, mire kivették belőlem, viszont a szoptatást nagyon fontosnak tartom, és nem értem azokat, akik a saját kényelmük miatt hamar feladják vagy bele sem kezdenek. Mi is küzdöttünk a tejemért az elején, és nagyon megérte. A mosható pelustól kiráz a hideg, felesleges 'környezettudatos' divathóbortnak tartom, viszont büszke vagyok arra, hogy egy percet sem hagytam sírni a lassan 2 éves fiamat, hordoztam nagyon sokat, és a mai napig leülök hozzá játszani akár órákra, és az alvásidejében végzem a házi munkát, ugyanis hiszek abban, hogy a fiamért és majd a hugiért vagyok itthon, és nem a munkahelyemen. Magyarán nagyon komolyan veszem a gyermekeim körüli feladataimat.

Tehát azt hiszem látszódik, hogy próbálok nem beállni egyik sorba sem, és.nem követem birka módjára egyik irányzat nevelési elveit sem.

2014. dec. 8. 13:59
 22/23 anonim ***** válasza:
6-os, én a 17-es vagyok, nekem szimpi vagy :D én felpontoztalak!
2014. dec. 8. 14:12
 23/23 anonim ***** válasza:

Köszi :-)

Amúgy nem a százalékom érdekel, teszek rá, csak egyszerűen nem értem ezt a mérhetetlen intoleranciát egyeseknél.

2014. dec. 8. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!