Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan éltétek meg, amikor...

Hogyan éltétek meg, amikor első gyermeketek bölcsit/ovit elkezdte?

Figyelt kérdés

2014. nov. 30. 15:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%
-jól
2014. nov. 30. 15:46
 2/17 A kérdező kommentje:

Hihi :)

Kicsit bővebb válaszokra számítanék.

2014. nov. 30. 15:48
 3/17 anonim ***** válasza:
28%
Jól. Tudtam, hogy szükséges van a közösségre, nekem pedig több időm van a saját dolgaimra. Nem vagyok a gyerekem rabszolgája.
2014. nov. 30. 16:03
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Mások?

2014. nov. 30. 16:05
 5/17 aHermann ***** válasza:
66%

Szia!

Egy kicsit nehezen. Most szeptemberben kezdte az ovit. Tudtuk, hogy szükséges, és kell már neki a közösség. Jól be is szokott, szeret járni. Itthon meg van egy kisebb tesó, illetve hamarosan még egy pici.

Sokszor elpityeredtem magamban (gondolom a terhesség is közrejátszott), hogy már ilyen nagy fiú, hogy ovis lesz. Gyorsan eltelt közel 4 év.

2014. nov. 30. 16:17
 6/17 anonim ***** válasza:
25%

Az enyém még nem óvodás, de már alig várom, hogy menjen.

Én végre részben visszakapom a szabadságom, kereshetek állást, ő pedig gyerekek közé kerül amit szeret.

2014. nov. 30. 16:17
 7/17 anonim ***** válasza:
30%
jól. Mindkettőnknek jót tett.
2014. nov. 30. 16:31
 8/17 anonim ***** válasza:
66%
Igényelte a gyerekem a közösséget, ezért is adtam bölcsibe és persze a pénz miatt is. Nem volt gond, jól vette az akadályt és szeret is oda járni. Én úgy éltem meg, hogy nem maradhatunk otthon örökre, eljött ez az idő, de mivel visszamentem dolgozni, így én is elvagyok foglalva, amíg nincs velem mert bölcsibe van. Amíg nem kezdtük a bölcsit addig rosszabbul érintett érzelmileg mi lesz majd amikor bölcsi lesz..... de ahogy elkezdtük, láttam hogy jó neki ott, én is megnyugodtam. Szóval szerintem jól éltem meg :)
2014. nov. 30. 17:17
 9/17 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon élveztem. Végre vége volt a bezártságnak.
2014. nov. 30. 17:25
 10/17 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

Nagyon rosszul :D Nagyon rossz emlékeim vannak az oviról, a lányom visszahúzódó, félénk, a mamánál se mindig akar ott maradni ( volt is belőle sokszor mérgelődés..) Gyerektársaságban előtte nem volt. Erre 1. nap ott voltam vele, minden oké. 2. nap otthagytam 2 órára, Semmi gond nem volt, nem sírt. Én amint kiértem a kocsiba, elbőgtem magam. Hazajöttünk párommal, megláttam a ruháit, újrakezdtem :D

Végre letelik a 2 óra, megyek érte. Hát, rám se bagózott. Hiába szóltam neki én is, óvónéni is, ő nem jött. Sorba állt a többiekkel, bement velük, stb...

2 hétig semmi gond nem volt. Amitől féltem, az a reggeli kelés ( fél 10 helyett fél 7-kor kel), és a délutáni alvás.. Még a szopija sem volt vele első nap, mert nem mert szólni, hogy kell neki. Minden reggel úgy kelt, hgoy álmos. Mondtam neki, megyünk az oviba, erre ő: Hurrá, és kiugrott az ágyból. A 2 hét betegség után sírt alvásnál, de azóta sincs gond. Bár nem beszélget, 1-2 kisgyerekkel már próbál barátkozni :)

Nagyon nagy szüksége volt rá.

2014. nov. 30. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!