Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet abból baja 4 éves...

Lehet abból baja 4 éves kisfiamnak, ha csak lány barátai vannak?

Figyelt kérdés

Az oviban 4 nagyon jó barátja van, mindegyik lány. 1 fiú volt, akivel nagyon jóban volt, de ők egy éve ovit váltottak. Néha összejárunk, de ez havi 1-2 alkalomnál nem több. A kislányokkal nagyon szeretik egymást, nekem nem is volt semmi problémám, de egyre többen mondják, hogyha ennyire lányok között szocializálódik, akkor nem lesz meg benne az a fajta "férfi önbizalom", hogy fiúkkal is egyenrangú, jó kapcsolatokat tudjon majd kialakítani (pl. mindig elnyomják majd, csak második lesz, nem tud kiállni magáért). A csoportban még 6 fiú van, de egyik felé sem nyit, azt mondja "verekedősek", ami nem igaz, ismerem őket, és az óvónőket is kérdeztem, nem vad egyik sem. Szerintem a "verekedőst" arra érthette, hogy fiúsabb játékokat játszanak...

Amúgy nem babázik, nem tart teapartikat, nem öltözik tündérjelmezbe:) De az igaz, hogy visszahúzódóbb, csöndesebb, érzékeny lelkű fiú. Lehet ez baj? Arra gondoltunk, hogy beíratnánk valamilyen csak fiúknak tartott sportra,pl. karate, hogy ismerjen meg több fiú barátot, illetve kicsit szocializálódjon fiúk közt is. Szerintetek igaz, amit mondanak? Ha lányok közt "nevelkedik", akkor nem lesz erős kiállása később? Nem tud egyenrangú partnerként vitatkozni egy fiúval, mert kevesebb önbizalma lesz?

2014. nov. 29. 20:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Neki sincsenek "csajos megmozdulásai", autózik, vonatozik, dínózik, épít.

Köszönöm a sok hasznos választ, akkor nem erőltetek semmit!

2014. dec. 1. 06:34
 12/13 anonim ***** válasza:

De nem az lenne a normális, hogy a gyerek csinálja azt ami érdekli, ami neki jólesik?

Miért kell ráerőltetni bármilyen szerepet?

Tisztában vagytok vele, hogy a nemi szerepek, elvárások teljesen önkényesen kialakított dolgok?

Csajos megmozdulás, meg ilyenek...istenem.

Én ismertem egy lányt focizott, küzdő sportot tanult stb. most meg a legnagyobb r***** a Földön.

Jó lenne ha eljutna oda a társadalom, hogy emberek vagyunk és attól függetlenül viselkedhetünk bárhogy, öltözhetünk akárhogy, autózhatunk vagy babázhatunk, hogy mi van a nadrágunkban.

2014. dec. 1. 14:27
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem túlbonyolítod a helyzetet. Azért van azokkal a lányokkal, mert velük érzi jol magukat, azokkal a fiúkkal akik a környezetében vannak pedig nem. Ő válogatja meg hogy kikkel van, és később a suliban is ő fogja eldönteni. nekem gyerekkoromban több volt a fiú barátom, mostanra pedig ugyanolyan csajos csaj vagyok, szerintem semmit nem befolyásol.
2014. dec. 1. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!