Miért nem szeret a kislányom mesélni, elmondani hogy mi történt vele? Erőltessem a komonikációt vagy hagyjam?
Jó de azt sem akarom hogy egyálltalán ne beszélgessünk! Nem akarok én semmit erőltetni,de mikor megkérdezem hogy mi volt az ebéd azt válaszolja "nem tudom".
Aztán mégis csak tudja,ha harapófogóval kihúzom belőle.
"Jellegzetes kép egy óvodás gyermek és anyukája/apukája életéből:
"Szülő: – És mi volt ma az óvodában?
Gyermek (új cipőjével egy kavicsot rugdosva): – Semmi.
Szülő (remélhetőleg anélkül, hogy a kavicsrugdosásért gyermekére szólna): – És mi volt az ebéd?
Gyermek: – Nem tudom.
Egy több ezer óvodás részvételével készült külföldi felmérés szerint az óvodában a gyerekeknek az a legjobb, amikor értük jönnek… Amikor tehát végre elhagyják szüleikkel az óvodát, nem szeretnének gondolatban visszatérni. Beszámolóikat sokszor meghallgathatjuk később, spontán, például este a fürdőkádban. Az óvodából hazafelé menet rugdossunk inkább együtt kavicsot, esetleg fagyizzunk!"
Forrás: [link]
A Waldorf pedagógia azt tartja, hogy nem jó, ha az ovis gyereked a napjáról faggatod. Pont a fentiek miatt. Meg kell várni, hogy magától meséljen, esetleg meséld el te a napod, hátha kedvet kap ő is, de ne faggasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!