Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudtátok feldolgozni,...

Hogy tudtátok feldolgozni, hogy nem jó tanuló a gyereketek?

Figyelt kérdés

Én magam 2 nyelvet beszélek felsőfokon, 2 diplomám van, mindenben maximalista vagyok magammal szemben.

A kislányom szeptemberben kezdte az iskolát. Hát, nagyon nem megy neki. Fekete pontot még nem kapnak, csak mindenféle figurát, de folyton rosszat kap. Pirospontja alig van, az utolsók közt kullog. Először persze azt gondoltam, hogy a tanítónő a hibás. Voltunk fogadóórán, elmentünk nyílt napra, és sajnos azt látom, hogy a gyereket egyáltalán nem érdekli. Semmi motiváció, utálok tanulni, ennyi. 2 hete kivettük a napköziből, és itthon tanulunk vele, de nagyon el vagyok keseredve.

Sokat beszélgetünk vele, hogy ez miért fontos, de persze kicsi még nem is érti.

Próbálom magamnak mondogatni, hogy nem ez számít. Sajnos én sem keresek milliókat, nem vittem sokra a diplomámmal. De azért mégis rossz érzés.

2014. nov. 24. 22:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én anno viszonylag "rossz" tanuló voltam!

Emlékszem már alsótagozatban is 3-as voltam matekból!

Utáltam tanulni,nem volt sikerélményem,ráadásul a magatartásom is hagyott némi kívánni valót maga után!

Most diploma nélkül egy bankban dolgozom,300 ezrel fizetéssel.Szeretem a munkám!

Van két házam,autóm,félretett pénzem,gyerekeimnek magas megtakarításos életbiztosítás stb!

Én azt gondolom nem minden a diploma!

Fogadd el olyannak a gyermeked amilyen!

Ha ő megérzi,hogy benned ez feszültséget,frusztráltságot kelt akkor őt ez nagyon megviselheti lelkileg!

Meg különben is!

Novenber van,2 hónap telt el iskolakezdés óta!Gondolod nagy a baj!

Túlzott elvárást támasztottatok a kislányotok felé!

Az is lehet hogy maradnia kellett volna még egy évet oviba mert lehet még nem iskolaérett!!

2014. nov. 25. 15:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Fiam 4.-es,4 éve küszködök ezzel a problémával.

Első osztályban még több alkalommal odamentem a tanárokhoz,azt mondták a fiammal minden rendben.

Másodikban még rosszabb lett,elvittem a nevelési tanácsadóba,nem "disz"-es,de ott szóltak,hogy el kellene vinnem szemészhez,mert egy feladatot rontott el,ami a szembajra utal.Kiderült,hogy közelre nem lát,és a szeme nem is fókuszál.

Persze az első két év hiányosságait nehéz pótolni.

Én is rengeteget tanulok vele itthon.Ha beteg,és akkor tanulnak új anyagot,akkor abból 5-ös dolgozatot ír,egyébként 2-3-4-est.

Tavaly évvégén jártunk pszichológushoz,ő azt mondta váltsunk sulit vagy osztályt,csak sajnos a fiam szeret ide járni,a sok sikertelenség,bántás után is.Járt hozzánk nyáron egy matek tanár,ő is azt mondta a 2.találkozás után,hogy önbizalom hiánya van,mert mindent tud,csak esetleg máshogy kell tanítani,mert minden gyerek más.

A fiam osztályában korrepetálás nincs,nem csinálják meg a suliban a leckét,legtöbbször este 6-kor,amikor 12 óra munka után hazaérek,akkor kezdünk neki a leckének,tanulásnak,ez egy ilyen korú gyereknek sok:(!

Sajnos nehéz ezt nekünk,szülőknek megemészteni,mert mindenki jó tanuló,sikeres gyereket szeretne nevelni.

az én tapasztalatom az,hogy sokszor a sok tanulás sem segít.Mi is órákat töltöttünk gyakorlással,de csak megutálta .Olvasni sem szeret,mert a szeme miatt nehezen tanult meg,és mindig lekiabálja a tanára:(!

Én már nem is járok fogadóórára,mert csak "hülyének "állítják be,megoldást a bajunkra nem kapok.

2014. nov. 26. 09:40
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Nem elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy miben segítsek a gyereknek, hanem inkább arra, hogy magamban hogyan tisztázzam ezt. Nem mondogatjuk neki, hogy rossz tanuló vagy, csak én látom, hogy nem megy neki.

Én változatlanul azt gondolom, hogy jó ötlet volt kivenni a napköziből, azóta sokkal jobban megy neki a dolog. Ugyan is nálunk is az volt, hogy még este 6-kor ellenőriztük a leckét, aztán kezdhette elölről,mert rossz volt az egész. Így valóban semmi ideje nem volt játszani. A férjem tud vele foglalkozni, már 2-kor elkezdenek együtt tanulni, a gyerek sem annyira fáradt.

A tanártól viszont kap bőven negatív visszajelzést, azt látom. Ezért is beszéltem vele többször is, kicsit változott is már a hozzáállása, de sajnos azt látom, hogy legtöbbször neki van igaza. Sajnos a gyerek magaviselete nem megfelelő. Leginkább ezen megy itthon is a téma, nem is annyira a teljesítményén. Egyébként a rajzversenyt megnyerte, meg olyan szobrokat készít, hogy az iskola a csodájára jár.

2014. nov. 28. 22:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Valószínűleg még éretlen az iskolához, és ott nem megfelelően állnak hozzá. Abnormális dolog egy hatévest arra kényszeríteni, hogy naponta 4-5 órán át üljön nyugton és utasításokat hajtson végre. Az iskolarendszer úgy rossz, ahogy van. Valami minőségi alternatív iskolába kéne íratni.
2014. nov. 28. 22:21
 15/16 A kérdező kommentje:

Ebben valószínűleg igazad van, de mi vidéken lakunk, itt egyetlen iskola van, nem tudunk válogatni. És ezt a tanítónőt még nagyon dicsérik is a faluban. Nem tudom milyen lehet a többi.

Most kaptam meg az értékelést a gyerekről: Az írást kivéve mindenben lassú. Hát könyörgöm, ezek szerint az írásban nem olyan rossz, ugye? Akkor nem kéne valami pozitív módon ezt megfogalmazni?!

2014. nov. 29. 21:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Pedig jobb lenne még napi utazás árán is máshova menni, mert itt nincs jó helyen. Persze nyilván nem könnyű elérhető helyen normális iskolát, tanítót találni. Szegény gyerekek! Ha nem találtok mást, a te feladatod a gyerek támogatása. Ha lassú, lassú, semmi nincs még eldöntve hatévesen, de ha lassú marad, akkor ő ilyen. Itt a tanító a rossz pedagógus, elég baj, hogy ilyenek tevékenykedhetnek és okozhatnak tartós károkat. Ha sikerélményt nyújtana a gyereknek, a lányod is jobban fejlődne.
2014. nov. 29. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!