Hogy tanitsam meg orrot fújni?
Két évesen már tudhat orrot fújni, nem korai. (Régen, mielött az orrszívót feltalálták, ekkora gyerekek már mind tudták)
Arra figyelj, hogy az egyik orrlyukat be kell fogni - egyszerre csak egy oldalt szabad kifújni.
A legjobb, ha eljátszod neki, te is csinálod, akkor könnyebben megérti.
Nalunk ugy utanozta a nyuszit a kisfiam, hogy az orran szivta es fujta a levegot ki. Nem en muatattam neki igy, egyszer latta ahogy a nyuszinak mozog az orra es gondolom megprobalta utanozni, ez lett belole.
Na amikor megfazott, csak arra kertem, hogy mutassa meg, hogy csinal a nyuszi. Kozpen pedig kertem, hogy meg-meg-meg, aztan par alkalom utan mar kezdett belejonni, es elmondtam neki hogy igy fujjuk ki a nozit is. Azota mar eleg ha arra kerem, hogy fujja a nozijat, es hozza is a zsepit. :) Szoval nekunk ez konnyen ment viszonylag. ettol en is nagyon feltem. Probald meg jatekosan ravenni.
Esetleg tegyel le valami konnyut az asztalra es jatszatok el, hogy ki tudja elfujni az orraval...
Vagy tedd az orra ele az ujjad, es amikor rajuj, kajd el, mintha csikizne, ez tetszeni fog neki es egyre eroseben fogja fujni. Ezekbol is kialakulhat kesobb a rendes orrfujas.
Bocs az ekezetek miatt, kulfoldon elunk, csak é betut tudnek irni, de azt igy folosleges. :)
vattapamacsot fújjon le az orrával az asztalról
vagy gyertyalángot fújjon el!
VISZONT!!!
Nekem fül orr gégész mondta,hogy a kicsik még nem tudják elég hatékonyan fújni bármilyen ügyesek!Az arcüregekben lerakódottat nem tudják alaposan kifújjni viszont a porszívó kiszívja rendesen!
A gyerekek 99%-a utálja a porszivósat de ha nem akarod,hogy arcüreg vagy középfülgyulladása legyen ne adj isten a bent maradt lerakódott cucc miatt halláskárosodása akkor kénytelen vagy elviselni a hisztijét!
Vagy próbáld játékos formába:szívja le ő vagy te a kedvenc plüsse orrát vagy ő a tiedet vagy te a tiedet stb csak hogy lássa hogy ez nem fáj!
A mi dokink azt mondja hogy még 6-7 évesen is szívjam neki én!!
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!