1/5 anonim válasza:
Mi mindig azt mondtuk a lányunknak, hogy vegyen egy nagy levegőt, tartsa bent, csukja be a száját és próbálja meg az orrán kifújni.
Végül 3,5 évesen sikerült neki.
2/5 anonim válasza:
én úgy tanítottam meg neki,hogy vattapamacsot kellett lefújni az asztalról az orrán keresztül kifújt levegővel,de jó még hogy gyertyalángot fújja el!
3/5 anonim válasza:
Nálunk szinte 5 évesen sem megy. Valamiért nem akarja, bár az orrmandulája tavasszal lett kivéve, szinte nem is kapott előtte már az orrán levegőt, talán ez is oka lehet. Én is úgy szoktam mondani, hogy nagy levegőt vegyen, csukja be a száját és az orrán mérgesen fújja ki a levegőt.
4/5 atoumo válasza:
Mindhárom fiamat úgy tanítottam meg orrot fújni, hogy először nem tettem oda zsebkendőt, hanem csak azt mondtam, hogy (csukott szájjal) trombitáljanak az orrukkal, és nem baj, ha a takony kijön, letöröljük utána. Kicsit undorító, de bevált. Mindhárom megtanulta egy éves kora körül. Utána, már zsebkendővel lehet a váltott orrlyukas fújást gyakorolni. Náthás időszakban a "gyere, fújj egy nagy undorítót" mondás működött. Soha nem használtam orrszívó porszívót, viszont nem lettek betegek arcüreggyulladással, sem fülgyulladással. Ugyanez a módszer még akkor is működött, amikor az egyik egy kristálydarabot feltuszkolt az orrlukába. A másik orrlukat befogtuk, és "lődd ki a térdemre, kisfiam." :D
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
kipróbáljuk őket.
2014. nov. 2. 15:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!