Miért kell a gyerekeknek olyan korán lefeküdni aludni?
Most, hogy 30 felé közeledem és volt szerencsém más gyerekét nevelni, mert náluk laktam, rájöttem, hogy ez teljesen baromság, hogy minden szülő folyton ezt hajtogatja, hogy a gyereknek este ágyban a helye, a gyereknek este 7-kor illik ágyba menni, ilyen későn már nem szokás fennmaradni stb. stb. Emlékszem mikor én voltam kisiskolás, soha nem feküdtem le 7 vagy 8-kor, és nagy volt a házunk, nem zavartam anyáékat még ha hangoskodtam is néha, mert esetleg a húgommal későig játszottunk, tehát nem zavartak ágyba, csak azért, hogy végre csönd legyen.
Fél 10 vagy 10-kor mindig ágyba kerültem, nem is volt ezzel gond, kipihent voltam.Addigra álmosodtam el.
Nem értem mi ez az őrület sok családnál, hogy konkrétan harcolnak a gyerekkel, hogy végre mossad már a fogad, végre vedd fel a pizsamád, végre aludjál már. Már fél 8. Mondjuk. Nem is kell fiziológiásan ennyit aludni egy gyereknek. Persze nem mindegy milyen korú, de most egy 10 évest miért kell...
Ismerjük be, ez az egész csak a szülők érdekeit nézi, hogy eszméletlen sok teendő maradt aznapról, csúszott a takarítás, pakolás, e-mailek írása, bevásárlólista stb., és mivel gyerek mellett semmit nem lehet csinálni, háztartás, munka stb.(ha becsületesen ellátod szülői teendőidet mikor a gyerekkel vagy), azért dugjuk ágyba a gyereket, mert akkor mindent bepótolhatunk este. Meg végre csend van. Meg akkor nyugi van, mert valamennyire azért álmosodik a gyerek és akkor nyűgösebb, beveri a fejét, leejti a kedvenc játékát ami összetörik, magyarul mindennel csak bénázik, sír és értelme nincs már, hogy fennmaradjon, mert csak szenved. Inkább aludjon. Főleg ha kicsi a lakás, és nem tud elhúzódni pl. az apuka, aki nyugalomra, csendre vágyik egy hosszú nap után.
Ugye jól látom?
ez csak magyar szokás,a mediterrán országokban éjfélig ébren vannak az egész kicsi gyerekek is,és délután alszanak többet.
Szerintem is hülyeség ez a 8-kor aludni kell őrület.
Van gyereked? Biztosan nincs,és fogalmad sincs arról,miért jó,ha a gyerek időben lefekszik,kipiheni magát,és igen a szülő is fáradt van ezer dolga pihenne,mert dolgozni jár,az meg egy másik dolog,hogy az óvódás is iskolás lesz egyszer amikor fel kell kelni időben,de ahhoz,hogy felkeljen nem feküdhet le 9-10kor mert fáradt lesz.
Azért egy gyereknél jó ha alszik 10 órát, a fejlődéséhez kell,ha 8kor lefekszik 6 ig kialudja magát,és ugye ha a korán kel kelni,pont jó.Nem értem mi bajod, nem csak azt kell nézni,hogy Pistike fent akar-e maradni vagy sem,hanem azt mi az egész családnak a legjobb és az,hogy a kisgyerek 9-10ig fent legyen senkinek sem érdeke,és senki sem jár jól vele.Persze ahogy nő változik nyilván.Mellékesen ha a gyerek azt szokta meg,hogy időben fekszik nem kell küzdeni vele,hogy lefeküdjön.3,5 éves fiam 7kor megy fürdeni és fél 8kor fekszik, 1 éve nem alszik délután és így nagyon fáradt már este,leghamarabb 6kor kel,legkésőbb 7kor,nekünk ez így tökéletes,későig dolgozom így ha hazaérek van még egy kis időm a páromra és van időm reggel aludni,tehát mindenkinek jó így.Volt,hogy úgy jött ki tovább volt fent ,hulla fáradt volt,és már hajnali 4-5 kor fent volt,mert nem tudott továbbaludni,abból nem kérek köszönöm.
Kedves kerdezo,
szerintem normalis ha egy kisiskolas 8-tol 8-ig alszik, idealis a 12 ora alvas ebben a korban amikor mar nem alszanak delutan.
Az en kisfiam 2,5 eves es 10 korul fekszik amit nem tartok normalisnak de igy alakult, lehet en csesztem el valamit. De inkabb ugy erzem h o az a fajta mint en, vagy amit te is irtal hogy hajlamosabb a rra hogy keson fekudjones keson keljen. Reggel 8-9 korul ebred es 2- kor tud elaludn viszont 3 orat minimum alszik, 5 korul keltem hogy annal tobbet ne aludjon. Ezek utan gondolhatjatok hogy nem lehetne este 8-kor agyba fektetni.
Szeretnek rajta valtoztatni de nem merek nekikezdeni: 10+3 orat alszik ami fantasztikus es abszolut idealis a koraban, felek ha belenyulnek hiaba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!