Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél éves nem hajlandó...

Másfél éves nem hajlandó semilyen pékárut megenni. Járt így más is?

Figyelt kérdés
Sok olyan kérdést olvastam, ahhol a kicsi nem eszi a főtt ételt. Az enyémnek meg csak az kell /jó esetben, de néha az sem:(/. Mi lehet az oka? Még a péksütiket sem eszi meg.
2014. nov. 17. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is így volt. Nem akarlak elkeseríteni, de a mi lányunk már jóval elmúlt 2 éves (27 hónapos), de még mindig nem eszi a pékárut. Nagyon ritkán megeszik egy fél pogácsát a kis méretűből, vagy egy-két falat kiflit, de ezt is max. hetente 1-2x. Nagyon nehéz így etetni.
2014. nov. 17. 09:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Ilyen az ízlése. Ne egye, ha nem kell, szénhidrátot nem csak pékáruval lehet bevinni. Ha eszi a zöldségeket, rizst, krumplit, esetleg tésztát, akkor nem kötelező neki kiflit vagy péksütit enni, nem?
2014. nov. 17. 09:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem csoda. Eléggé ehetetlenek a mostani pékáruk.
2014. nov. 17. 10:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia,

Az én fiam már 4 éves lesz, de ő sem hajlandó megenni, viszont rájöttünk, hogy amiket én sütök azokat megeszi. Először csak kakaós csigát, most már a kiflit is, de csak az enyémet :). Nem azt mondom, hogy kilószámra, de ha sütök akkor megeszik 1-2 kiflit is.

2014. nov. 17. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam 4 es fel eves es a mai napig nem eszi meg a pekarut. szinten nem eszi meg a bolti vagy az otthon sutott kenyeret, pogacsat, sutiket. Egyetlen egy dolgot eszik meg ami a pizza. Ilyet, hogy szendvics szerintem eletebe nem evett. Kihalassza a kozepebol a szalamit vagy a dolgokat es a kenyeret otthagyja. Viszont rengeteg zoldseget meg gyumolcsot eszik, ugyhogy en annyira nem banom azt, hogy nem eszik kenyeret vagy pekarut.
2014. nov. 17. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Pékárú kihagyásával teljesen egészséges étrendet lehet tartani. Semmi baja nem lesz.

Esetleg próbálj neki müzlit/zabpelyhet adni, ha félsz, hogy kevés gabonát eszik.

2014. nov. 17. 12:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Az egy dolog, hogy itthon főzök neki /néha azért jó lenne, ha megenne pl egy bundás kenyeret vacsira/ A bölcsiben a reggeli és az uzsonna kenyeres, zsömlés. Csak az ebédet eszi meg. Mikor hazajön, akkor eszik még egyszer, de ez másfél évesen nem egészséges.
2014. nov. 17. 12:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a kenyér, kifli, zsemle megy. De pl. croissan, pogácsa és társai nem.

Csokis fánkot sem eszi meg? Én időnként próbálkozom, hátha. Most a szendvicsek úgy mennek a legjobban, hogy kechupot is teszek a párizsira. 5 éves kisfiam sem eszi meg az uzsonnáját az oviban, én is idegeskedek emiatt, hogy nehogy éhezzen.

Én jártam úgy a kisfiammal, amikor még picike volt, hogy magamnak vettem egy csibemájas Fornettit, séta közben, hogy majdnem az egészet megette, elkérte a kezemből. Azt akarom ezzel mondani, hogy sosem lehet tudni nálunk, próbálkozni kell, mindenfélével. A bundáskenyeret is kechuppal eszi egyébként. :)

2014. nov. 17. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Az enyém is ezt csinálta, 5 éves most, és minimális mennyiséget fogyaszt belőle továbbra is. Egy-két féle van amit szeret, de a mennyiség abból sem sok (egy kakaóscsiga mondjuk három alkalomra is elég lenne, de másnap már unalmas, nem kéri azt sem).
2014. nov. 20. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!