Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel próbálkozzak, ha nem...

Mivel próbálkozzak, ha nem hajlandó enni a két éves lányom?

Figyelt kérdés

Hónapok óta gond van az evésével, de két héttel ezelőttig legalább csipegetett néha. Most már azt sem, sőt...Reggel meg eszik egy vajas kenyeret és este is egyet (teljes kiőrlésű magvas kenyér, light margarinnal a feltétet leszedi róla.) Néha reggelire teljes kiőrlésű kekszet kap, de azt nem szereti nagyon.

A nem eszik semmit úgy értsétek, hogy semmit! ÉS nem értem miért nagyon jó evő volt, minden ízlett neki, aztán egyre rosszabb kedvvel ette először a kanalas ételeket, de azt hagytam hátha csak azért mert nem tud olyan ügyesen bánni a kanállal és idegesíti hogy nem olyan hatékony. Próbáltam olyat csinálni amihez nem muszáj kanál, de lassanként az sem kellett neki. Most ott tartunk, hogy elfut a ha látja a tányért, hiába eszek (vagyis hát leülök vele, ő nem csinál semmit még csak nem is játszik az étellel)

Dietetikus ismerős azt mondta hagyjam ha éhes majd eszik, de most már két hete napi két szelet vajas kenyeren él, én kifogytam az ötletekből, félek hogy gyomorfekélye vagy étkezési zavara lesz, de közben nem akarom hogy lássa, ezzel sakkban tart.

Most már az alvása is egyre rosszabb szerintem az éhségtől de tenni nem tudok vele semmit.

Szerintetek tartsak ki míg éhes lesz vagy van valami csodaszer?:)

Ja gyümölcsökből néha elfogadja az almát, banán vagy szőlőt de ez nagyon ritka.

+ Ezt nagyon félek leírni, mert a hülye gyerekfogorvostól is sírva jöttünk ki de szerintem itt a probléma gyökere. Mikor még alig jött ki a felső két metsző foga beverte, az egyik visszacsúszott neki, a másikból letört. Akkor elmentünk fogorvoshoz azt mondta, rendben ki fog nőni újra. Ki is nőtt de elkezdett szürkülni egyre csúnyább lett csak az a kettő. Visszamentünk, mire az orvos lecseszett (de szó szerint) hogy nem kéne cukros löttyöket innia a cumisüvegből. Soha nem ivott még csak cumisüvegből se, nem hogy cukrosat, de sehogy nem tudtam meggyőzni, mondta nézze a kartont meg hogy a gyerek ráesett a fogára fél éve nem lehet attól? Erre rám támadt hogy én ne oktassam ki őt, ez a cumizástól (életében 2szer volt cumi a szájába mindkétszer messzire köpte) és a cumisüvegezéstől van.

Na ez hosszú lett, de lehet, hogy azért nem eszik mert fáj neki?? Olyankor mit lehet tenni a rossz foggal?

Köszi ha végigolvastátok és válaszoltok!!!

2014. szept. 29. 16:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne korpásdkenyeret adj neki, hanem rendes kenyeret, és ne Light margarint, hanem vajat. Kekszet se fogyókúrásat, hanem rendeset.

Egy ételt pedig azt add neki, amit magatoknak is főzöl.

Az ízetlen ételt egyik gyerek sem szereti.

2014. szept. 29. 16:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem korpás hanem mindenféle magvak vannak benne, próbálok rá feltétet is tenni mindig másfélét de egyből leszedi, pedig próbáltam ilyen macis felvágottat is amitől pedig a hideg ráz.

Természetesen azt enné amit mi, nem főzök neki külön, se ízetlenül.

2014. szept. 29. 16:49
 3/7 A kérdező kommentje:
A keksz se fogyókúrás csak nincs benne cukor és teljes kiörlésű
2014. szept. 29. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
nem tudnátok elmenni egy másik fogdokihoz? Leírás alapján a mostani elég egy gyökér lehetett. Étvágyjavítót próbálja adni a gyereknek, nekünk legalábbis írt fel ilyet a gyerekorvos, meg esetleg ha megy közösségbe valamikor, ott is fog ez az evéstéma javulni.
2014. szept. 29. 16:51
 5/7 anonim ***** válasza:
vidd el gasztroenterológushoz vizsgálják ki!
2014. szept. 30. 23:25
 6/7 A kérdező kommentje:
A gasztroenterológus foglalkozik ilyenekkel?
2014. okt. 1. 12:37
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem ez nem a foga lesz,én tuti gasztróshoz vinném.

Az enyémnek pl vashiánya volt azért nem volt étvágya,de sok más oka is lehet.

2014. okt. 1. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!