Nem hajlando beszelni a nagyszulokkel a gyerek, buntessem erte?
Mióta éltek külföldön? A kisfiam is 4 éves, 1,5 éve költöztünk külföldre. Közel 1 évig senkivel nem volt hajlandó telefonon beszélni. Ha hazamentünk, vagy hozzánk jött a családból valaki, akkor nem volt gond, beszélgetett, játszott, elvolt a többiekkel (mamáékkal, uncsitesókkal, mindenkivel).
Kb fél éve rendszeresen elkéri a telefont, mesél, kérdez. Nem tudom miért változott meg,de idő kellett neki hozzá, az biztos.Megbüntetni eszembe sem jutott, néha volt olyan, hogy azt mondtam, hogy kap egy csokit, ha beszl a mamával. :) Ilyenkor megtette, de már ez is régen volt, már nem csokiért beszélget az otthoniakkal.
Hagyj időt neki, biztosan fog majd beszélgetni a nagyszülőkkel.
Büntetni érte? És akkor kényszerből beszélne velük? Az mire lenne jó?
Semmilyen emberi kapcsolatot sem lehet erőltetni, kikényszeríteni a szeretet, érdeklődést, bizalmat.
Majd ha akar, beszél velük.
És az eszedbe sem jutott, hogy a nagyszülőkkel van a baj, nem a gyerekkel?
Nemtudom,hogy skypolás közben tudod-e vinni a laptopot vagy kamerát,mikrofont mert ha igen akkor csináld úgy hogy mikor a gyerkőc bele van merülve a játékba a szobájába pl akkor hívd fel a maáéket de elsőbb csak te beszélj velük majd egyszercsak menj be a gyerekhez beszélgetés közben,mondogasd a mamáéknak hogy Pistike épp bele van merülve a játékba de nézzétek meg majd feléje fordítod a kamerát majd mamáék kérdezzék meg "Mit csinálsz Pistike?"...majd folytatódjon úgy a beszélgetés,hogy közben had játszon a gyerkőc tehát ne érezze kötelező jellegűnek a dolgot,hogy márpedig most neked beszélned kell a nagyiékkal!
csak lazán,ne akarj ráerőltetni semmit mert már csak azért is dacol!!
Mi lenne ha a nagyszülő tenné izgalmassá a beszélgetést??Tesómék külföldön élnek,kicsik ott is a gyerekek,szüleim sokszor úgy skypeolnak velük,hogy báboznak pl a skype-ba,vagy könyvet mutogatnak,ez tök izgi,mintha interaktív mesét nézne.Nyugodtan szóljon bele a nagyszülő,hogy "Huu ki van itt, egy kismaci,szia kismaci,merre jártál ma?stb,stb,"
Nem egyszerű,meg kell találni a közös hangot, de semmiképpen ne erőltessétek szerintem.Tudom,hogy nehéz de most ez van :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!