Hogyan tudnám szobatisztaságra szoktatni?
Figyelt kérdés
A kislányom márciusban lesz 3 éves.
Volt idő, amikor bilizett,most pedig nem akarja,hogy levegyem róla a pekenkát!
Mit tegyek?
2010. jan. 28. 17:57
1/6 anonim válasza:
Az én lányom áprilisban lesz 3 éves.
Mondjuk nálunk annyi a különbség, hogy itt az 1 éves pelusos tesója, aki valamennyire visszafogja a szobatisztaságban.
Nálunk is változó a helyzet. De általában egész nap peló nélkül van. Ügyesen bilizik.
Szerintem beszélj neki sokat az ovisokról, hogy az oviban hogy működik a wc-zés stb...
Sokat jelent.
2/6 anonim válasza:
Az én fiam úgy tanult meg bilizni, hogy itt volt az egy kicsit idősebb kisfiú és ő bilibe pisilt ( szólt mikor kell neki) és akkor mi körbeörültük megtapsoltuk stb. A kisfiam teljesen féltékeny lett és este megkérdezte pisilhetne e bilibe.. 2.5 éves :)
3/6 anonim válasza:
Te neveled a gyerekedet, vagy ö téged? Nem a gyerek dönti el, hogy van-e rajta pelenka - hagyd pelenka nélkül. Ha már egy ideig szobatiszta volt, akkor csak nem akarja, de ilyen idösen már nem is kellene neki pelenka - 3 évesen egy gyerek csak akkor nem szobatiszta, ha nincs hozzá kedve.
4/6 anonim válasza:
Idézem egy elöttem hozzászólót:
"3 évesen egy gyerek csak akkor nem szobatiszta, ha nincs hozzá kedve."
Ekkora baromságot írni!!!
Minden gyerek másképp fejlődik, ezt erőltetni nem szabad, főleg nem általánosítani!!!
5/6 anonim válasza:
Ezt találtam a témában neked:
6/6 anonim válasza:
Olvasgatom a szobatisztasággal kapcsolatos kérdéseket,mert lassan nálunk is aktuális lesz.Ezzel kapcsolatban jegyezném meg,hogy nemcsak a szülő neveli a gyereket,hanem a gyerek is a szülőt.Többek között türelemre,megértésre,beleérző képességre,és még sorolhatnám.Ami a szobatisztaság idején is nagyon fontos,mint az élet egyéb periódusaiban is egy szülő-gyerek kapcsolatban.Miért kell ebben is versenyezni?Aki erőszakkal ráülteti a bilire a gyerekét aki épp csak megtanult ülni vagy járni,az saját magának és a környezetének akarja megfeleltetni,vagy egyszerűen csak kényelmes.Ne kezeljük már a gyerekünket a tulajdonunknak.És ne avatkozzunk bele az érési folyamatokba,mint a szobatisztaság,beszéd,járás,stb.Mindent a maga idejében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!