Hogyan kezdjem el szoktatni szobatisztaságra 2 éves gyerekemet?
Enyém 2 éves lesz mindjárt, egyáltalán nem érdekli sem bili, se a wc, ha ráültetm ráül, de soha nem pisil bele.
Mjad j későbbb, ha jobb idő lesz.
Addig nem erőltetem.
Viszont a fiam 2 évesen pont bölcsiben lett szobatiszta.
fiamat se izgatja dolog, de már 2ésfél
Ez nagyon gáz?
Én fél négykor hozom el a bölcsiből. Ott még pelust visel, mert csak két napja kezdtük a wc-re szoktatást (a bili egyáltalán nem érdekelte, a wc szűkítő viszont egyből megtetszett neki). Itthon csak éjszakára kap pelust, viszont az is száraz marad reggelre. Kb. óránként kérdezem, hogy kell e pisilni, kakilni, s ha kell, rávágja, hogy igen, s már rohan is. Magától még nem jut eszébe, de ha kérdezem, szól. A két nap alatt már kétszer kakilt a wc-be, s egyszer volt pisis baleset. Ha már előre szól, akkor szólok a bölcsiben, hogy ne adjanak rá pelust, de sűrűbben kérdezgessék, mint a többieket.
Őszintén szólva én akkor döntöttem úgy, hogy elkezdjük, s nem érdekel, hogy még nem szól, mikor kipattogzott fenékkel hoztam haza a bölcsiből. Soha nem volt a fenekén pörsenés, s piros is csak egyszer volt, mikor ment a hasa. Valószínűleg délelőtt kakilt, s utána már csak alvás után cseréltek pelust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!