Jól csinálom a szobatisztaságra nevelést?
Kb 3 hete mesélek a lányomnak az oviról, hogy oda csak bugyiba lehet menni és hogy a nagylányok már mind bilibe vagy wc-be pisilnek, kakilnak. 1 hétig csak ismerkedett a bilivel, ha akart ráült, ilyenkor beszélgettünk, hogy mire való. Következő héten még mindig pelenkában volt egész nap, de többször megkértem, hogy üljön a bilire és pisiljen bele, hiszen ő már nagylány. Ilyenkor általában pisilt is bele, én megdicsértem, ő pedig kérte vissza a pelusát (és persze abba is pisilt). Tegnap levettem róla a pelenkát, és bugyit adtam rá. Megbeszéltük, hogy szól ha pisilnie vagy kakilnia kell. Tegnap és ma is kb 40%-ban szólt előtte és időben a bilire ültettem, a többi alkalommal pedig szólt és megmutatta, hogy hova pisilt. Ilyenkor megnyugtatom, hogy nincsen semmi baj, adok rá száraz ruhát, és megkérem, hogy legközelebb a bilibe pisiljen. Megérti, mert ő is mondogatja nekem, hogy nem szabad a bugyiba, a bilibe kell.
Szerintetek jó úton haladunk, vagy változtassak valamin?
2 és fél éves, 2 hónap múlva kezdené az ovit, mert mennem kell vissza dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!